Perníková chaloupka s postupem
Potřebné ingredience
Toto těsto je vhodné na tvoření (po upečení je tvrdé a měkne dlouho): 1 kg hladké mouky, 35 dkg moučkového cukru, 20 dkg medu, 20 dkg tuku (hera , máslo ), 1 lžička jedlé sody, 4 vejce, kakao, citr. kůra, směs koření do perníku (2 lžíce) ........ těsto (chaloupka) vydrží mnoho let, stačí vždy jen trošku pocukrovat moučkou.
Postup přípravy
Tuk + med rozpustíme, poté mírně zchladlé nalijeme na ostatní ingredience a zpracujeme těsto, které necháme nejlépe do druhého dne v lednici odpočinout. Vykrajujeme těsto silné…
Luxusné kávové košíčky
Potřebné ingredience
Čokoláda na varenie + stužený tuk podľa potreby, PLNKA - 150 g šľahačkovej smotany, 3 KL rozpustnej kávy, 200 g várovej alebo horkej čokolády, 30 g amaretta (umu, likéru a pod.), košíčky, ozdoby
Ľadovo - gaštanové košíčky
Potřebné ingredience
Gaštanová plnka - 250 g gaštanového pyré, 125 g masla, 4 PL nutely, POLEVA - 6 ks tyčiniek ľadové gaštany, 100 g čokolády na varenie, 40 g cery alebo omegy (stužený tuk), košíčky
Ovocný chlebíček
Potřebné ingredience
20dkg cukru 4 celá vejce 10dkg máslo 40dkg kandované ovoce(30dkg)ořechy napůl lískové + vlašáky(10dkg),hrozinky(6dkg) + čokoláda ten zbytek.když 25dkg hladké mouky 1 vanilkový cukr
Postup přípravy
Máslo cukr utřít do pěny,postupně přidávat po jednom vejce a třít tak půl hodiny.
Přidá se mouka dobře rozmíchá a pak všechno ovoce.
Ovoce nakrájet,přiměřeně,ořechy…
Perníčky a mufiny do školky
Potřebné ingredience
Vkládám fotografie sladkostí do školky pro děti. Přikládám recept ze stránek d o r t o m a n i e na rychlé a dobré mufiny. 1 vejce, 2 hrnky pol.mouky, 1 hrnek cukru moučky, 1 hrnek mléka, půl hrnku oleje, půl prášku do pečiva, 1 nastrounaná čokoláda - např, na vaření. 1 hrneček = 250 ml.
Postup přípravy
S bílkovou polevou to zatím moc neumím, ale snažím se..
Přikládám recept mojí švagrové, perníky jsou téměř ihned měkké.
17 dkg medu,1 lžička sody, 20 dkg moučky, 50 dkg…
Rohlíčky Cappuccino
Potřebné ingredience
50 g cappuccina, 300-400 g hladkej múky (môže byť aj špaldová), 50 g mletých mandlí, 50 g mletých orechov alebo len orechy či mandle, 100 g práškového cukru (podľa chuti), štipka soli, 200 g masla, čokoládová poleva na dokončenie
Postup přípravy
Zaujímavá obmena tradičných rohlíčkov, na tieto však potrebujete iba jednu formičku.
POSTUP v obrázkoch:
Kokosky
Potřebné ingredience
200 - 250g cukru, 140g kokosu, 4 bílky, 25g strouhanky
Postup přípravy
Z bílků vyšleháme sníh, před koncem přidáme cukr, nakonec kokos a strouhanku. Lžičkou děláme hromádky na plech s pečícím papírem. Pečeme asi na 160 - 170°C.
BOUNTY koule
Potřebné ingredience
Přísady: 250 g strouhaného kokosu,150 g moučkového cukru (může být i míň), 1 salko, trošku rumu, čokoládu na polevu + bílou čokoládu na čárky
Postup přípravy
hmotu smícháme, děláme kuličky, máčíme do čokolády a poté sáčkem děláme bílé čárky .. Jsou výborné :-)
Cukroví vhodné i pro ty, co neradi pečou :-) je to rychlovka :-)
Jablečné hrudky - zdravé mlsání
Potřebné ingredience
800g nahrubo nastrouhaných jablek, 100g sušených brusinek,50g sezamového semínka, 100g lískových oříšků, hrst rozinek (podle chuti - nemusí být), 1vanilkový cukr nebo pár kapek vanilkového aroma, 2 lžíce medu
Postup přípravy
Očištěná jablka nahrubo nastrouháme, oříšky lehce podrtíme, přidáme ostatní suroviny a cca 20 minut podusíme.(Nepodlévala jsem vodou, dusíme na mírném stupni, jablka pustí šťávu).…
Ananásové krémové guľky
Potřebné ingredience
CESTO - 5 vajec, 100 g cukru kryštál, 1 PL oleja, 150 g polohrubej múky (môže byť aj špaldová), KRÉM - 1 ananásový kompót (340 g), 250 g masla, 150 g cukru kryštál, 1 vanilkový puding, 100 g kandizovaného ananásu, cca 300 g mletých mandlí + mandle na obalenie alebo čokoládová poleva