Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Zavařeniny

Přidat recept
ZAVAŘENINY
Kompot z jeřabin

Kompot z jeřabin

Potřebné ingredience

Jeřabiny, voda, cukr. Na litr vody 1 kg cukru.

Postup přípravy

Jeřabiny bývají tužší a proto se na kompotování předvařují. Nám ale šla jen jedna plotýnka, takže předvařit a zavařit by na jedné plotýnce trvalo hodně dlouho. Takže jsme přišli…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Banánový džem

Banánový džem

Potřebné ingredience

850 g banánů (radši hodně zralé až přezrálé. Já tuhle koupila v Bille v akci hodně přezrálé jen za 10,- Kč/kg, co už je nikdo nechtěl. Pak se to vyplatí a doma se olizovali až za ušima. Ty ne dost zralé taky v džemu tak hezky nevoní), šťáva z jednoho grepu nebo citrónu (asi 150 ml. Když dáme citrón, trochu to naředíme třeba šťávou z jablek, aby to nebylo tak kyselé), 5 drobně nakrájených olpoupaných jablek, 1/8 l vody, 1 balení Gelfix klasik 1:1 od Dr. Oetkera, 1 kg cukru krupice (ale spíš méně, jen asi 750 g, my nemusíme tak moc sladké), 4 lžíce rumu (nebo jen pár kapek aroma, být nemusí, ale s ním armeláda víc voní).

Postup přípravy

Banány namačkáme vidličkou, přidáme šťávu z ovoce, jablka a vodu. Promícháme, přidáme Gelfix s cukrem, přivedeme k varu a vaříme 3 minuty, stále mícháme!!
Odstavíme džem z…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Kandovaná citrusová kůra

Kandovaná citrusová kůra

Potřebné ingredience

kůra z citrusových plodů (citróny, pomeranče. Z jiných citrusů se nehodí). sůl, voda, cukr.

Postup přípravy

Sušenou kůru namočíme do vody, lehce osolíme. Necháme máčet 2-3 dny, každý den vodu slijeme a znovu osolíme. Třetí den vyloupneme z kůry bílou vnitřní dřeň, kůru dáme do čisté…

Zobrazit více...

Kategorie