Zobrazit přihlášovací formulář

Zavařeniny

Přidat recept
(recept si oblíbilo 14 návštěvníků)

Banánový džem

0.0
Banánový džem

Potřebné ingredience

850 g banánů (radši hodně zralé až přezrálé. Já tuhle koupila v Bille v akci hodně přezrálé jen za 10,- Kč/kg, co už je nikdo nechtěl. Pak se to vyplatí a doma se olizovali až za ušima. Ty ne dost zralé taky v džemu tak hezky nevoní), šťáva z jednoho grepu nebo citrónu (asi 150 ml. Když dáme citrón, trochu to naředíme třeba šťávou z jablek, aby to nebylo tak kyselé), 5 drobně nakrájených olpoupaných jablek, 1/8 l vody, 1 balení Gelfix klasik 1:1 od Dr. Oetkera, 1 kg cukru krupice (ale spíš méně, jen asi 750 g, my nemusíme tak moc sladké), 4 lžíce rumu (nebo jen pár kapek aroma, být nemusí, ale s ním armeláda víc voní).

Postup přípravy

Banány namačkáme vidličkou, přidáme šťávu z ovoce, jablka a vodu. Promícháme, přidáme Gelfix s cukrem, přivedeme k varu a vaříme 3 minuty, stále mícháme!!
Odstavíme džem z plotny a přimícháme rum, nebo aroma. Horké ihned plníme do sklenic a uzavřeme. Obrátíme vzhůru nohama a necháme alespoň 2 hodiny stát.

Poznámka pro majitelky domácích pekáren: dá se udělat i v pekárně, 1x program Marmeláda.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

PETRA V 26. 6. 2011, 9:53
Teda džemy jsem zkoušela skoro ze všeho, ale banány mne ještě nenapadly. Zrovna mají v kauflandu levlá jdu na to!! :-$ |:o) |:o) |:o) |:o) (flower) (flower) (hello)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie