Zobrazit přihlášovací formulář

Zavařeniny

Přidat recept
(recept si oblíbil jeden návštěvník)

Kompot z jeřabin

0.0
Kompot z jeřabin

Potřebné ingredience

Jeřabiny, voda, cukr.
Na litr vody 1 kg cukru.

Postup přípravy

Jeřabiny bývají tužší a proto se na kompotování předvařují. Nám ale šla jen jedna plotýnka, takže předvařit a zavařit by na jedné plotýnce trvalo hodně dlouho. Takže jsme přišli na zlepšovák: předvařit jeřabiny v parním hrnci. Jde to báječně a je to rychlé, než se jeřabiny předvaří, stačíte ty předchozí naskleničkovat, zalít šťávou a zavařit. K výrobě šťávy jsme použili i šťávu, co skapala do misky při paření.

Takhle se jeřabiny "pařily". Nechali jsme je 45 minut. Pak naskleničkovat, zalít vodou s cukrem a zavařit.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

marsi-28 25. 9. 2013, 13:09
Jeřabiny nejsou jedovaté,jen jedlé a nejedlé.Jedlé jsou jen kyselé a nejedlé jsou trpké a nahořklé.Nemusíte se bát,neotrávíte se. :-$ :-$
Theliss 7. 12. 2010, 7:20
ten dělávala prababička.. jen tvrdila, že jsou jeřabiny jedlé a jeřabiny jedovaté.. bohužel už se jí na to nikdy nezeptám, jak se to pozná.. víte to prosím?
Zrušený účet 14. 8. 2012, 12:33
@Theliss Jestli to tu bude někdo číst, taky by mě zajímala odpověď. Já mám zafixováno, že jeřabiny jsou jedovaté právě tyhle světle červené. Jak to teda je? Jak poznat ty jedlé? Odpověď jsem nikde nenašla.
lanďus 17. 9. 2013, 20:15
@ Nejedlé jeřabiny mají listy vroubkované a po ochutnání plodu jsou výrazně hořké. Jedlé mají okraje listu hladké a plod chutná kysele, žádné stopy hořké chuti.

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie