Zobrazit přihlášovací formulář

Zavařeniny

Přidat recept
(recept si oblíbili 2 návštěvníci)

JEŘABINY

0.0
JEŘABINY

Potřebné ingredience

1 kg ocistenych a umytych jerabin
80 dkg krystalu
250ml vody
sklenice na zavarovani :-)

Postup přípravy

ocistene a umyte jerabiny dame do hrnce,prilijeme vodu ,pridame curk ,zamychame a na mirnem ohni za obcasneho mychani uvarime-jerabiny se zacnou jakoby zcvrkavat.Jeste horke plnime do sklenic,poradne zatahneme a otocime dnem vzhuru,nechame vychladnout...
Vynikajici na cesnekovou pomazanku nebo ke grilovanemu masu :-)
stavu ktera vam z jerabin zbyte zcedte a nechte vychladnou-ja pouzivam jako sirup do vody na piti..
Nelekejte se ,tohle mam od tchyne a kdyz jsem to mela snist poprve moc slavne jsem se netvarila ,ale jen do prvniho ochutnani :-D
POZOR-ne kazde jerabiny jsou jedle-ty co jedle nejsou jsou na chut horke a maji jine listy nez ty co jedle jsou....
tak preju vsem dobrou chut a snad vam to zachutna tak jako me :-)

ocistene a umyte jerabiny

varime v hrnci s vodou a cukrem

uvareno

hotovo :-)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Bylinka1 25. 8. 2009, 14:58
Mám doma skleničku zavařených jeřabin a nevím co s tím *-).Brusinky miluju a ke svíčkové zblajznu celou skleničku,ale s těma jeřabinama :^) :^) :^).Píšete k pomazánce,jo?
llaayyss 25. 8. 2009, 18:22
@Bylinka1 ja nikdy nejedla brusinky ;-) ale myslim ,ze je to chutove podobne ,tak pokud by vam to k svickove chutnalo,proc ne :-$ (F)
Bylinka1 25. 8. 2009, 19:55
@llaayyss ...já si někdy místo brusinek k té svíčkové dám i skleničku rybízové marmelády (smich).Manžel kroutí hlavou-on nemusí ani ty brusinky,ale nám to s (X)chutná (zajic) ;-).

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie