Zobrazit přihlášovací formulář

Mleté maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 11 návštěvníků)

Plněné papriky na "řecký způsob"

0.0
Plněné papriky na "řecký způsob"

Potřebné ingredience

0,5kg mletého hovězího masa
3 velké cibule
1 palička česneku
1 lžíce plnotučné hořčice
1,5 - 2kg rajčat
anglická slanina
balkánský sýr
5 ks papriky na naplnění
koření na řecký salát (dá se použít jakékoliv, co doma máte a běžně dáváte do mletého masa - bazalka, oregáno, majoránka, pepř, výborná je od Antonína směs na pizzu)
sůl

Postup přípravy

Mleté maso ochutíme hořčicí, solí, pepřem, kořením na mletá masa nebo co máte po ruce, přidáme na kostičky nakrájenou 1 cibuli a 3 prolisované stroužky česneku a necháme proležet. Mezitím si oloupeme rajčata (spařit vroucí vodou na křížek nakrojená rajčata, poté prudce ochladit a oloupat. Pokud jsou hezky zralá, jdou krásně stáhnout jen prsty). Do pekáče dáme na větší kostky nakrájenou cibuli, přidáme pokrájená rajčata a vše zasypeme řeckým kořením (dávám asi 2 plné polévkové lžíce).
Papriky si překrojíme na polovinu, vydlabeme semínka a naplníme ochuceným mletým masem. Na každou takto naplněnou papriku ještě pokládám plátek rajčete, ale nemusí být. Zasypeme nahrubo nastrouhaným balkánským sýrem a každou papriku poklademe plátkem slaniny. Pečeme cca 45 min. na 200 st. C.
Šťáva z rajčat se smísí se šťávou z mletého a kořením a je výborná! Podávám s rýží nebo bramborem.

Do pekáče dáme na větší kostky nakrájenou cibuli a zbytek nahrubo nasekaného česneku,...

přidáme pokrájená rajčata, zasypeme kořením na řecký salát a promícháme.

Papriky si překrojíme na polovinu, vydlabeme semínka a naplníme ochuceným mletým masem. Na každou takto naplněnou papriku ještě pokládám plátek rajčete, ale nemusí být.

zasypeme nahrubo nastrouhaným balkánským sýrem

na každou papriku plátek slaniny (co zbyde, tak nacpat do volného místa mezi papriky)

upečené

podáváme s rýží nebo brambory

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Zlatikkk 26. 4. 2011, 17:33
velmi vydařený recept, můžu dopručit! Jen pozor na sůl, balkánský sýr je hodně slaný a proto je maso potřeba osolit jen opravdu malinko. Díky. J.
Bubalka 19. 8. 2009, 21:50
konečně pořádný recept-děkuji. Já již myslela, že tu všechny denně jen pečou a potahují dorty.......

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie