Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Zavařeniny

Přidat recept
ZAVAŘENINY
Salát z kozích (beraních) rohů

Salát z kozích (beraních) rohů

Potřebné ingredience

1 kg kozích rohů, 1 kg cibule, váš oblíbený sladkokyselý nálev

Postup přípravy

Kozí rohy umyjeme, ukrojíme konec (stonek) a nakrájíme na zhruba půl centimertové šikmé kolečka. Semínka neodstraňujeme. Cibuli očistíme a nakrájíme nadrobno. Všechno pořáně…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
KEČUP

KEČUP

Potřebné ingredience

2 kg přezrálých rajčat, 1 kg jablek, 0,5 kg cibule, 8 stroužků česneku, 40 dkg cukru, 12 lžiček soli, 2 dcl octa, 1 lžička mleté skořice, 1 lžička pepře, 2 lžičky sladké papriky ... případně 1 feferonka. Do gázy zavážeme: 12 ks nového koření, 12 ks celého pepře, 12 ks hřebíčku a 8 ks bobkového listu

Postup přípravy

Zeleninu a jablka očistíme, nakrájíme na malé kousky, česnek protlačíme Dáme do hrnce se širším dnem (aby se nám dobře míchalo), přidáme všehny ostatní přísady (i to koření v gáze…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Znojemské okurky

Znojemské okurky

Potřebné ingredience

5 kg nakladaček, 3 cibule na kolečka, 4 mrkve na kolečka, kopr, křen (nemusí být, ale dá jim super chuť).Nálev: 3 l vody, 1 a 1/4 l octa, 35 dkg cukru, 42 koleček umělého sladidla, 15 dkg soli, 3 hřebíčky, 3 kousky skořice, 6 kusů bobkového listu, 1/2 polévkové lž. hořčičného semínka, 1/4 pol.lž. nového koření a 1/4 pol.lž. celého černého pepře.

Postup přípravy

Nakladačky umyjeme, zeleninu očistíme a nakrájíme na kolečka. Vše naložíme do sklenic.
Nálev se povaří 5 minut. Vychladlým zalijeme okurky (ty pepře a skořice necháme v nálevu)…

Zobrazit více...

Kategorie