Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Zavařeniny

Přidat recept
ZAVAŘENINY
ZAVAŘENÝ ŠTRUDL

ZAVAŘENÝ ŠTRUDL

Potřebné ingredience

Jablka, třtinový cukr, skořice, vanilkový cukr, hřebíček

Postup přípravy

Oloupaná jablka zbavená jadřinců nakrajíme na kostky a dáme do hrnce vařit, nepodléváme, pustí se hodně šťávy, podle chuti osladíme, posypeme jedním sáčkem vanilkového cukru,…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Ořechy zavařené v mikrovlné troubě

Ořechy zavařené v mikrovlné troubě

Potřebné ingredience

ořechy, MT, sklenice, černocha na vybouchávání ořechů....

Postup přípravy

Nedávno mi přišel mejlík na uskladnění ořechů. Tak jsem vyzkoušela a předávám dál. Ořechy vyloupeme, vložíme do vymytých a vysušených sklenic, zavíčkujeme, dáme do mikrovlné…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Dýňový kompot s jahodovou příchutí

Dýňový kompot s jahodovou příchutí

Potřebné ingredience

1 kg dýně,1, l vody,250 pískového cukru ,jahodovou trest .

Postup přípravy

Dýni nakrájíme na špalíčky a že špalíčku nakrájíme kostičky kousky a vložíme do čistých sklenic. Přidáme vroucí nálev z vody a cukru, a vložíme do čistých sklenic. ,do každé…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Zavařená dýně  do polévek nebo  pod maso

Zavařená dýně do polévek nebo pod maso

Potřebné ingredience

Dýni oloupeme, z dýně zbavíme měkké dužiny i s jádry a na prošky a pak na kostičky Plníme do sklenic a sterilujeme 30 40 minut při teplotě 70 - 75 °C.

ZAVAŘENINY
Strouhaná dýně na zimu do buchet  i na polévku adt

Strouhaná dýně na zimu do buchet i na polévku adt

Potřebné ingredience

Dýně

Postup přípravy

Dýni oloupeme, z dýně zbavíme měkké dužiny i s jádry a nástrouháme
Plníme do sklenic a sterilujeme asi 30-40 minut při teplotě 70 - 75 °C a vypneme hrnec a necháme to dojít.

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
DOMACI DÝNOVÉ  LUNCE BENS

DOMACI DÝNOVÉ LUNCE BENS

Potřebné ingredience

2,5 KG DÝNĚ ,1,20KG CIBULE,1,80 KG,1 KG RAJČAT,1-2 L OLEJE,30DKG CUKRU,7DKG SOLI,3DCL OCTA,1 LŽIČKA CHILI,KOŘENI,1 1-2 DCL VODY\r\n5 HŘEBIČKŮ,10 KULATYCH KULIČEK PEPŘE,10 KULATYCH KULIČEK NOVEHO KOŘENI,5 BOBKOVYCH LISTŮ VŠE POVAŘIME ASI 5 MINUT A PŘECEDIME ,VŠE SMICHAME DOHROMADY NAPLNIME DO SKLENIC A STERILIZUJEME 50 AŽ 60 MINUT.

Postup přípravy

VŠE SMICHAME DOHROMADY NAPLNIME DO SKLENIC A STERILIZUJEME 50 AŽ 60 MINUT\r\nJE TO VYNIKAJICI POUŽIVAM TO I DO GULAŠE

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Domácí kandovaná pomerančová nebo citronová  kůra

Domácí kandovaná pomerančová nebo citronová kůra

Potřebné ingredience

Pomerančová nebo citronová kůra, 0,5 l vody, 200g cukru,1 káv.lžička kyseliny citronové

Postup přípravy

Pomeranče vydrhneme kartáčkem v horké vodě a osušíme. Kůru opatrně oloupeme škrabkou na okurky nakrájíme na nudličky . Kůru dáme do mísy se studenou vodou . Necháme 1 - 2 dny…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
ÚŽASNÁ  zelenina na zimu-místo Podravky a bujonu

ÚŽASNÁ zelenina na zimu-místo Podravky a bujonu

Potřebné ingredience

1.2 kg petržele 1 kg mrkve 0.4 kg celeru 0.2 kg česneku 0.4 kg cibule 0.25 kg nati petržele 0.25 kg nati celeru 0.5 kg soli 0.25 kg másla

Postup přípravy

Vše se pomele nebo postrouhá a dusí 1/2 hod. na másle. Přidá se sůl a dáme do skleniček.Můžeme rozmixovat-např.do omáček. Mám ale raději když zůstanou kousíčky zeleniny. Přidávám…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
*** FAZOLOVÁ SMĚS *** jakoby Uncle Bens na špagety, k rýži nebo k bramborám...

*** FAZOLOVÁ SMĚS *** jakoby Uncle Bens na špagety, k…

Potřebné ingredience

1kg fazolí * 1kg rajčat * 1kg papriky * 1kg cibule * 1/4l octa * 1/4 l oleje * 25dkg cukru

Postup přípravy

Zpěníme cibuli, do ní přidáme nakrájenou papriku (může být víc barev, ať je směs pestřejší), oloupaná rajčata a uvařené fazole (ne rozvařené!). Povaříme a sterilujeme při teplotě…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Směs pod maso

Směs pod maso

Potřebné ingredience

1kg cukety 1kg paprik 1kg rajčat 1/2 kg cibule 6 lžic sojové omáčky 1 lžíce cukru 1 lžíce oleje 1lžice soli 2 lžíce worčestru 1 velký kečup 1 rajský protlak feferonky nebo čili

Postup přípravy

Vše nakrájet ,cuketu nastrouhat, přidat vše mimo rajčat- 20 minut vařit, pak dát rajčata a znova vařit 20 minut . Dat do sklenic a sterilizovat 15 minut.

Zobrazit více...

Kategorie