Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Zavařeniny

Přidat recept
ZAVAŘENINY
Bezová marmeláda

Bezová marmeláda

Potřebné ingredience

40 květů bezu bez stopek\r\n1,5 l vody svařit - vychladit\r\n2 vymačkané limetky nebo 1 citron\r\n1 pektogel\r\n1x želírujicí cukr 3v1

Postup přípravy

40 květů bezu bez stopek, opláchneme pod tekoucí vodou, abychom se zbavili nečistot.\r\n\r\nSvaříme si 1,5l vody - vychladíme a nalijeme na bezové květy.\r\n\r\nNecháme 2 dny…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Rybízová marmeláda  +++

Rybízová marmeláda +++

Potřebné ingredience

3 kg natrhaného pomletého rybízu....1x gelfix 2:1..... 50 dkg cukru krystal....2 lžičky kyseliny citronové .....

Postup přípravy

Rybíz natrháme obereme od štopěk,propláchneme a necháme okapat ,potom ho na masovém mlýnku pomeleme.Dáme do většího kastrolku a na mírném ohni vaříme cca 20 minut pořád mícháme …

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
RYBÍZOVÁ MARMELÁDA  BEZ CHEMIE +++

RYBÍZOVÁ MARMELÁDA BEZ CHEMIE +++

Potřebné ingredience

rybíz já měla 1,80 kg z povařené a propasírované dávky ,30 dkg cukru jemnýho je přidán do vymačkané štávy,ale může být i min nebo víc , plinka,mlýnek,skleničky + víčka,

Postup přípravy

Nejprve posbíráme rybíz který obereme ze štopek propláchneme necháme okapat,potom ho na masovém mlýnku pomeleme.Dáme do většího kastrolku a vaříme na mírném ohni asi 10 minut.(…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
STROUHANÁ JABLÍČKA  K ZAVAŘENÍ +++

STROUHANÁ JABLÍČKA K ZAVAŘENÍ +++

Potřebné ingredience

jablíčka,

Postup přípravy

Jablíčka očistíme vyjádřincujeme okrájíme slupku nastrouháme na hrubším strouhátku .Nacpeme do skleniček né uplně plné necháme kousek místa,zavičkujeme.Sterilizujeme cca asi 10-15…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
ZAVAŘENÉ OKURKY + LÁK  +++

ZAVAŘENÉ OKURKY + LÁK +++

Potřebné ingredience

SVAŘÍME: 1 3/4 l vody,1/2 l octa,přidáme sáček deka necháme 5 minut povařit přidáme 22 kuliček sacharinu a 10 dkg cukru krystal.Tohle množství je jedna dávka musíte si to udělat podle množství okurek.

Postup přípravy

Na spodek sklinky dáme 2 -3 kolečka mrkve,petržele,cibule a kousek kopru,naskládáme očištěné okurky do půlky sklinky a znovu dáme zeleninu ale už bez kopru zalijem nálevem.Vyčka…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
HOUBOVÁ ČALAMÁDA  VHODNÉ JAKO PŘÍLOHA+++

HOUBOVÁ ČALAMÁDA VHODNÉ JAKO PŘÍLOHA+++

Potřebné ingredience

2 kg hub ( nakrájených a 3 minuty povařených v osolené vodě ),zcezené a proprané pod vodou ,asi 60 dkg cibule ( na kolečka ), asi 90 dkg paprika ( na nudličky ), 1 lahvička kečupu - nemusí být, 1/4 L oleje. VŠECHNO SMÍCHÁME DOHROMADY DÁME DO SKLENIČEK ZALIJEME NÁLEVEM

Postup přípravy

NÁLEV :
1/5 LITRU VODY,
1/2 LITRU OCTA,
1 DEKO ::::TOHLE VŠECHNO SVAŘIT.
PŘIDÁME 22 KULIČEK SACHARINU NECHÁME TROCHU SCHLADNOUT PŘECEDÍME. ZAVAŘUJEME PŘI 85 ° C ASI…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
POVIDLÍ Z JABLEK +++

POVIDLÍ Z JABLEK +++

Potřebné ingredience

4 KG JABLEK, 1/8 L OCTA, 1/2 L VODY, 80 DKG CUKR KRYSTAL.

Postup přípravy

Jablka okrájíme, vyjádřincujem a nahrubo nastrouháme,přidáme všechny ingredience,necháme do druhého dne odpočnout.Druhý den dát vařit mícháme asi 15-20 minut. ( ROZMIXUJEM ) aby…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
DOMÁCÍ ZELENINOVÝ PROTLAK POD SVÍČKOVOU +++

DOMÁCÍ ZELENINOVÝ PROTLAK POD SVÍČKOVOU +++

Potřebné ingredience

1 KG MRKVE, 1 KG PETRŽELE, 70 DKG CELERU, 50 DKG CIBULE, 5 LŽIC SOLI, 7 LŽIC CUKRU KRYSTAL, 7 LŽIC OCTA, 1 LŽIČKA NOVÉHO KOŘENÍ, 1.5 LŽIČKY PEPŘE CELÝHO, BOBKOVÝ LIST, TROCHU VODY.

Postup přípravy

UVAŘÍME OPATRNĚ DO MĚKKA ZELENINU A KOŘENÍ. JÁ KOŘENÍ DÁVÁM DO FÁŠKU ABYCH JE POTOM NAŠLA.( KOŘENÍ VYHODIT ). NECHÁME TROCHU VYCHLADNOUT A POTOM ROZMIXUJEM,PLNÍME SKLENIČKY A…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
ČALAMÁDA - ZELÍ S KŘENEM +++

ČALAMÁDA - ZELÍ S KŘENEM +++

Potřebné ingredience

25 dkg očištěného křenu, 5 kg hlávkového zelí, 3/4 l 8% octa, 2l vody, 1 deko, 50 dkg cukru krystal, 4 dcl oleje.

Postup přípravy

Nejprve si uvaříme lák.Vodu,ocet a cukr vaříme 5 minut,pak přidáme DEKO a vaříme ještě 2 minuty.Necháme schladit.Zelí se pokrájí,zalije se studeným lákem a nechá se 24 hodin stát…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
KŘEN - VHODNÝ I NA TOHLE POČASÍ +++

KŘEN - VHODNÝ I NA TOHLE POČASÍ +++

Potřebné ingredience

30 dkg křenu, 2 dcl převařené vody, 1 dcl oleje, 1 lžíce octa, 1 lžička soli.

Postup přípravy

Křen oloupeme a nastrouháme společně s vodou, octem a olejem rozmixujeme mixérem.Potom dle chuti osolíme. Hotovou křenovou pastu dáme do skleniček a dáme do ledničky.Vhodné k…

Zobrazit více...

Kategorie