ROHLÍČKY
Potřebné ingredience
1/2 kg hladké mouky, 2 lžičky cukru, 1 lžička soli, 1,5 dcl oleje, 2,5 dcl teplé vody, 1 sáček droždí, 1 vejce na potření, náplň dle vlastní fantazie.
Postup přípravy
Vše se smíchá v míse na míchání a nechá se dvakrát vykynout. Rozdělit na pět i šest dílů a z každého je osm rohlíčků. Plnila jsem 1. sýr, 2. paprikáš, 3. povidla. Je to bomba.
Plněné rohlíky ze špaldové mouky
Potřebné ingredience
250g tvarohu, 2 lžičky soli, 1 PP, 400g hladké mouky, 200g špaldové mouky, asi 15 lžic mléka (i více - záleží hlavně na špaldové mouce), 10 - 12 lžic oleje. Náplň (šunka, sýr,...)
Postup přípravy
Vypracujeme tužší těsto, rozdělíme na polovinu. Z každé vyválíme kruh, rozdělíme na osminky, dáme náplň a zavineme od širšího konce. Pečeme na 180 - 200°C asi 20min.
moje ruské vejce
Potřebné ingredience
celé vejce,bramborový salát, šunka, vysočina, gothaj,plátková anglic.slanina, plát. sýr,steril. hrášek,kyselá okurka,červená paprika, ledový salát,majonéza(v ní hořčice a trošku láku od okurek) a na ozdobu petrželka.
Postup přípravy
na dno misky dám salát ,do něj usadím celé vejce a obložím po stranách zeleninou a uzeninami.velmi jednoduché a jedlé.Vejce pak pokapu majolkou-ale nemusí to nutně být.
KŘEHKÉ lahodné PRECLÍKY
Potřebné ingredience
280g hladké mouky, 1 lžička jedlé sody, 1 lžička prášku do pečiva, 1-2 lžičky soli, 1 lžička cukru, 50-80g jemně nastrouhaného tuku Omega, 1 vejce, 80-120ml vlahé vody...(množství vody podle potřeby)***rozšlehané vejce na potření + semínka dle chuti
Postup přípravy
Smícháme všechny suroviny a vypracujeme polotuhé vláčné nelepivé těsto....Těsto můžeme začít hned zpracovávat, tvarovat...já ho vyválela na 4mm tlustou placku a vykrajovala…
ASPIK- bábovičky
Potřebné ingredience
Aspik : 2 želatiny dr.Oetker,jemně mletá (sáček je na 500ml vody) ,900ml voda,4 lžíce octa, 4 lžíce cukr,1/2 lžíce soli. 30 dkg šunky,20 dkg sýr eidam,steril.okurky,kapie,hrášek, salát dle své chuti-POZOR !!!!!! laciné saláty se rádi roztékají,takže doporučuji koupit kvalitní,nebo udělat domácí (šunka+kys.okurky+vařené vejce+majonéza opět kvalitní nejlépe Helmanz=vše nakrájet na tenké proužky a smíchat s majonézou přichutit solí a pepřem.
Postup přípravy
Želatinu připravíme dle návodu :Necháme nabobtnat,zahřejeme-nesmí se vařit!!!Zkouším prstem-jakmile začne pálit,tak vypínám.Je potřeba ji míchat,třeba metličkou,ochutíme.Nalejeme…
Rychlovka k večeři co dům dal
Potřebné ingredience
Chleba kvalitní vepřovka sůl, pepř máslo hořčice sýr cihla
Postup přípravy
Plátky chleba namažeme zlehka máslem, smícháme vepřovku s trochou hořčice, podle chuti dosolit, opepřit, směs nandat na plátky, posypat strouhaným sýrem, zapéct jen do rozpuštění…
Kvašáky
Potřebné ingredience
přerostlý okurky 3 ks vinný list, kopr ( množství si určí každý sám..........já koprem nešetřím ) teplá voda na 1 l vody 5 dkg soli dává se i višňový list ( já ho nedávám ) Dávám do velké zavařovací lahve 4 l.
Postup přípravy
Okurky očistíme a skládáme do lahve. Prokládáme koprem a vinným listem. Zalejeme teplou vodou se solí. Musíme to mít všechno pěkně potopený. Zadělám víčkem jen zlehka.............…
Kynuté bramborové placky
Potřebné ingredience
400g brambor, 1 vejce, 150g polohrubé mouky, 20g droždí, špetka cukru, 100g vyškvařené anglické slaniny, sůl, pepř, 125ml mléka
Postup přípravy
Ve slupce uvařené brambory oloupeme, nastrouháme najemno a přidáme vzešlý kvásek (teplé mléko + droždí + cukr) i ostatní suroviny a zaděláme těsto. Necháme vykynout. Namočenou…
Brambory rychle plněné a levné !!!(Vynikající ke gril…
Potřebné ingredience
Lehce povařené brambory i ve šlupce očištěné(množství dle sebe),majolka,sýr( i nemusí),česnek,slanina,sůl .
Postup přípravy
Brambory lehce povařené,vychladlé i se šlupkou ,rozpůlíme,osolíme.Připravíme si majonézu z nastrouhaným sýrem a česnekem(základ).Do každé uvařené rozpůlené brambory uděláme důlek…
Celozrnné špenátové koláčky s ricottou
Potřebné ingredience
200g čerstvého baby špenátu, 160g sýra leerdameer, 250g ricotty, 2 žloutky, 2 listy salátové bazalky, 190g celozrnné mouky, 25g vychlazeného másla, 5 a ½ lžic ledové vody, + hrst píniových semínek na ozdobu, + 2 pláty průhledné dárkové fólie, + fazole (nebo jiné luštěniny) jako zátěž (viz tipy a triky)
Postup přípravy
Nejprve si připravte těsto.
Do vychlazené mísy (viz tipy a triky) si nasypte 190g celozrnné mouky a nakrájejte do ní na tenké plátky vychlazené máslo. Prsty rychle promněte, až…