Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Chuťovky

Přidat recept
CHUŤOVKY
ROHLÍČKY

ROHLÍČKY

Potřebné ingredience

1/2 kg hladké mouky, 2 lžičky cukru, 1 lžička soli, 1,5 dcl oleje, 2,5 dcl teplé vody, 1 sáček droždí, 1 vejce na potření, náplň dle vlastní fantazie.

Postup přípravy

Vše se smíchá v míse na míchání a nechá se dvakrát vykynout. Rozdělit na pět i šest dílů a z každého je osm rohlíčků. Plnila jsem 1. sýr, 2. paprikáš, 3. povidla. Je to bomba.

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Plněné rohlíky ze špaldové mouky

Plněné rohlíky ze špaldové mouky

Potřebné ingredience

250g tvarohu, 2 lžičky soli, 1 PP, 400g hladké mouky, 200g špaldové mouky, asi 15 lžic mléka (i více - záleží hlavně na špaldové mouce), 10 - 12 lžic oleje. Náplň (šunka, sýr,...)

Postup přípravy

Vypracujeme tužší těsto, rozdělíme na polovinu. Z každé vyválíme kruh, rozdělíme na osminky, dáme náplň a zavineme od širšího konce. Pečeme na 180 - 200°C asi 20min.

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
moje ruské vejce

moje ruské vejce

Potřebné ingredience

celé vejce,bramborový salát, šunka, vysočina, gothaj,plátková anglic.slanina, plát. sýr,steril. hrášek,kyselá okurka,červená paprika, ledový salát,majonéza(v ní hořčice a trošku láku od okurek) a na ozdobu petrželka.

Postup přípravy

na dno misky dám salát ,do něj usadím celé vejce a obložím po stranách zeleninou a uzeninami.velmi jednoduché a jedlé.Vejce pak pokapu majolkou-ale nemusí to nutně být.

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
KŘEHKÉ  lahodné PRECLÍKY

KŘEHKÉ lahodné PRECLÍKY

Potřebné ingredience

280g hladké mouky, 1 lžička jedlé sody, 1 lžička prášku do pečiva, 1-2 lžičky soli, 1 lžička cukru, 50-80g jemně nastrouhaného tuku Omega, 1 vejce, 80-120ml vlahé vody...(množství vody podle potřeby)***rozšlehané vejce na potření + semínka dle chuti

Postup přípravy

Smícháme všechny suroviny a vypracujeme polotuhé vláčné nelepivé těsto....Těsto můžeme začít hned zpracovávat, tvarovat...já ho vyválela na 4mm tlustou placku a vykrajovala…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
ASPIK- bábovičky

ASPIK- bábovičky

Potřebné ingredience

Aspik : 2 želatiny dr.Oetker,jemně mletá (sáček je na 500ml vody) ,900ml voda,4 lžíce octa, 4 lžíce cukr,1/2 lžíce soli. 30 dkg šunky,20 dkg sýr eidam,steril.okurky,kapie,hrášek, salát dle své chuti-POZOR !!!!!! laciné saláty se rádi roztékají,takže doporučuji koupit kvalitní,nebo udělat domácí (šunka+kys.okurky+vařené vejce+majonéza opět kvalitní nejlépe Helmanz=vše nakrájet na tenké proužky a smíchat s majonézou přichutit solí a pepřem.

Postup přípravy

Želatinu připravíme dle návodu :Necháme nabobtnat,zahřejeme-nesmí se vařit!!!Zkouším prstem-jakmile začne pálit,tak vypínám.Je potřeba ji míchat,třeba metličkou,ochutíme.Nalejeme…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Rychlovka k večeři co dům dal

Rychlovka k večeři co dům dal

Potřebné ingredience

Chleba kvalitní vepřovka sůl, pepř máslo hořčice sýr cihla

Postup přípravy

Plátky chleba namažeme zlehka máslem, smícháme vepřovku s trochou hořčice, podle chuti dosolit, opepřit, směs nandat na plátky, posypat strouhaným sýrem, zapéct jen do rozpuštění…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Kvašáky

Kvašáky

Potřebné ingredience

přerostlý okurky 3 ks vinný list, kopr ( množství si určí každý sám..........já koprem nešetřím ) teplá voda na 1 l vody 5 dkg soli dává se i višňový list ( já ho nedávám ) Dávám do velké zavařovací lahve 4 l.

Postup přípravy

Okurky očistíme a skládáme do lahve. Prokládáme koprem a vinným listem. Zalejeme teplou vodou se solí. Musíme to mít všechno pěkně potopený. Zadělám víčkem jen zlehka.............…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Kynuté bramborové placky

Kynuté bramborové placky

Potřebné ingredience

400g brambor, 1 vejce, 150g polohrubé mouky, 20g droždí, špetka cukru, 100g vyškvařené anglické slaniny, sůl, pepř, 125ml mléka

Postup přípravy

Ve slupce uvařené brambory oloupeme, nastrouháme najemno a přidáme vzešlý kvásek (teplé mléko + droždí + cukr) i ostatní suroviny a zaděláme těsto. Necháme vykynout. Namočenou…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Brambory rychle plněné  a levné !!!(Vynikající ke gril.masu)

Brambory rychle plněné a levné !!!(Vynikající ke gril…

Potřebné ingredience

Lehce povařené brambory i ve šlupce očištěné(množství dle sebe),majolka,sýr( i nemusí),česnek,slanina,sůl .

Postup přípravy

Brambory lehce povařené,vychladlé i se šlupkou ,rozpůlíme,osolíme.Připravíme si majonézu z nastrouhaným sýrem a česnekem(základ).Do každé uvařené rozpůlené brambory uděláme důlek…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Celozrnné špenátové koláčky s ricottou

Celozrnné špenátové koláčky s ricottou

Potřebné ingredience

200g čerstvého baby špenátu, 160g sýra leerdameer, 250g ricotty, 2 žloutky, 2 listy salátové bazalky, 190g celozrnné mouky, 25g vychlazeného másla, 5 a ½ lžic ledové vody, + hrst píniových semínek na ozdobu, + 2 pláty průhledné dárkové fólie, + fazole (nebo jiné luštěniny) jako zátěž (viz tipy a triky)

Postup přípravy

Nejprve si připravte těsto.
Do vychlazené mísy (viz tipy a triky) si nasypte 190g celozrnné mouky a nakrájejte do ní na tenké plátky vychlazené máslo. Prsty rychle promněte, až…

Zobrazit více...

Kategorie