Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Chuťovky

Přidat recept
CHUŤOVKY
Závin s bramborami a klobásou

Závin s bramborami a klobásou

Potřebné ingredience

400-500 g lístkového těsta, 400 g uvařených brambor, 200 g klobásy, 1 větší pórek, 200 g zakysané smetany, 2 vrchovaté lžíce strouhaného křenu, sůl, mletý pepř, sušený tymián, vejce na potření

Postup přípravy

Bramobry nakrájíme na kostičky, klobásu na tenká půlkolečka, pórek na drobné kousky. Všechno dáme do mísy, přidáme zakysanou smetanu, křen, tymián, pepř a promícháme. Podle chuti…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Domácí nutela

Domácí nutela

Potřebné ingredience

100 gramů lískových oříšků (neloupané), 1 konzerva Salka (slazené kondenzované mléko), 200 gramů hořké čokolády (může být i mléčná), 2 lžíce medu (kdo má raději sladší, přidá ještě 2.lžíce medu) , špetka soli (nemusí být, ale je pak lepší chuť)

Postup přípravy

Do skleněné mísy rozlámeme čokoládu na kousíčky, zalijeme salkem a osladíme medem. Mísu vložíme do hrnce s vodou a za stálého mícháme rozpustíme - vznikne sametově hebká hmota, do…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Zostalo vám zemiakové pyré? Urobte si slovenské švábovníky...

Zostalo vám zemiakové pyré? Urobte si slovenské…

Potřebné ingredience

Cesto: 500 g polohrubej muky,1/2 kocky droždia,1čl cukru,1 čl soli,2 pl oleja,asi 2 dcl teplej vody Plnka:zemiakové pyré,sol,kôpor,opražená cibulka,trocha bryndze (nemusí byt)

Postup přípravy

švábovník =zemiakovník
švábka v liptovskom nárečí= zemiaky

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Slaný dort

Slaný dort

Potřebné ingredience

..

Postup přípravy

.

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Česnekové jednohubky(trochu jiná pomazanka)-děkuji Renče

Česnekové jednohubky(trochu jiná pomazanka)-děkuji…

Potřebné ingredience

Ingredience mletá pálivá paprika  6 - 8 stroužků česnek  3 ks tavený sýr (60g)  mletá sladká paprika  1 ks vejce  1 ks vařený brambor  sůl na ozdobu   čabajka (gombasecká)  olivy plněné paprikou podle potřeby  bílé pečivo

Postup přípravy

Vejce uvaříme natvrdo, necháme zchladit a oloupeme. Nastrouháme najemno. Česnek oloupeme.

Větší brambor jemně nastrouháme a rozetřeme s taveným sýrem, nastrouhaným vejcem…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Slané dortíky

Slané dortíky

Potřebné ingredience

Toustový chléb, pomazánky, salámy, sýr..

Postup přípravy

Skládat

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Zavinutky

Zavinutky

Potřebné ingredience

25g droždí,1 lžička cukru,300g hladké mouky,špetka soli,1 lžíce oleje,asi 150ml vody,kečup,šunkový salám,oregano.

Postup přípravy

Z droždí,cukru,2 lžic vlažné vody a lžíce mouky uděláme kvásek.
Zbylou mouku smícháme se špetkou soli,klžící oleje a kváskem.Podle potřeby přidáme vlažnou vodu.
Vypracujeme…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Cibuláčky - malá chuťovka k pivu či vínu

Cibuláčky - malá chuťovka k pivu či vínu

Potřebné ingredience

30 g droždí, lžička cukru, 400 g hladké mouky, lžička soli, 2,5 dl vlažné vody, 1,5 dl oleje, 2 větší cibule, hrubá sůl, kmín, 1 vejce - dle vaší chuti možno přidat anglickou slaninu, nastrouhaný sýr ...

Postup přípravy

Těsto
Z trošky vlažné vody, lžičky cukru, droždí a lžíce hladké mouky uděláme kvásek. V hladké mouce rozmícháme sůl, přisypeme ke kvásku, postupně přilejeme olej a vodu a…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Keksy se sýrovou šlehačkou

Keksy se sýrovou šlehačkou

Potřebné ingredience

2 balíčky slaných kulatých keksů,1šálek smetany ke šlehání,1ztužovač šlehačky,2lžice lučiny,2lžíce měkkého taveného sýru,kuličky hroznového vína na ozdobení,cherry rajčátka na ozdobení,svazeček pažitky,několik snítek čerstvé petrželové natě,4 plátky eidamského sýru,1červený paprikový lusk,mletá sladká paprika

Postup přípravy

Ze smetany se ztužovačem ušleháme šlehačku.Lučinu utřeme s taveným sýrem a po lžicích vmícháme do šlehačky.Hroznové víno,rajčátka a paprikový lusk opláchneme,papriku nakrájíme na…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Veka plněná vaječnou tlačenkou

Veka plněná vaječnou tlačenkou

Potřebné ingredience

1 veka, na vaječnou tlačenku: 1 Moravanka (sterilovaný zeleninový salát) 3 vařená vejce, 100g šunky (může být i jiný salám) 1 malá majonéza (100g) kostka bujónu (nemusí být) 1 sáček želatiny na aspik (20g).

Postup přípravy

Moravanku ocedíme, nálev doplníme do 150 ml vodou, můžeme dát kostku nebo půl kostky masového bujonu, necháme projít varem, odstavíme, přidáme 250ml studené vody, vmícháme…

Zobrazit více...

Kategorie