Pomazánky z domácí lučiny s kapií nebo s cibulkou
Potřebné ingredience
Na domácí lučinu 1 hustý velký jogurt 1 šlehačka 33% sítko,plátýnko(vystačíte si i s kuchyňskou papírovou uterkou větší miska na odkapávání Pomazánka s kapií 1 střední kapie domácí lučina mletá sladká paprika(podle chuti) sůl,mletý pepř Pomazánka s cibulí a uzenou paprikou domácílučina mletá uzená paprika-podlechuti Co nejjemněji nakrájená malá cibule sůl,pepř v misce mám 3 lžičky sekaných bylinek petržel a pažitka
Postup přípravy
Začátek je jednoduchý,ale je třeba ho udělat s předstihem nejlépe přes noc.
Jogurt promícháme se šlhačkou a necháme v sítku přes plátýnko okapat.Ze syrovátky můžeme upéct druhý…
Rybičková zase jinak
Potřebné ingredience
2 balení rybiček ve vl.šťávě/oleji-/kdo má rád,může zkusit i z rybiček v tomatě/ 1 cibule menší,2-3 vařená vejce lžíce hořčice,1sterilovaná okurka,sůl,pepř,máslo
Postup přípravy
Rybičky očistíme,vyndáme páteř a pokrájíme,přidáme najemno nasekanou cibulku,okurku a vařená vejce,hořici,sůl,pepř a máslo,rozmixujeme ponorákem dohladka
Pomazánka z balkánského sýra
Potřebné ingredience
100 gr balkánského sýru, 2 pol. lž. másla /Rama/, 50 gr vysočiny v celku 2 pol. lž. majonézy, 1 červená paprika, 1-2 stroužky česneku, pepř, lahůdková cibulka
Postup přípravy
Balkánský sýr a papriku postrouháme na hrubém struhadle a na jemném struhadle nastrouháme vysočinu a česnek.
Přidáme máslo, majonézu a na malé kostičky nakrájenou cibulku,…
LUČINA
Potřebné ingredience
jogurt bílý, šlehačka,
Postup přípravy
na cedník s plátnem dát zamíchaný jogurt se šlehačkou na noc do lednice vykapat.....do lučiny druhý den dát příchutě dle chutě ...já dávám steri. papriku a pažitku nebo česnek s…
Pomazanka porkova
Potřebné ingredience
1 porek,1 jablicko, 1 majolka( nebo napul s bilym jogurtem)30 dkg jemneho salamu,sul
Postup přípravy
Salam nastrouhat nahrubo a oloupane jablko take, porek nakrajet cely najemno a smichat s majolkou nebo pul napul s jogurtem a osolit.
Domácí lučina
Potřebné ingredience
3x 500g jogurt Hollandia 1x smetana na vaření....být nemusí!! cedník a plátýnko...je možné i udělat z domácího jogurtu...viz recept níže!!!
Postup přípravy
Cedník s utěrkou dáme do hrnce, do utěrky vyklopíme Hollandii se smíchanou se smetanou na vaření a necháme 24 hodin přikryté v lednici. To, co zůstane nahoře, je "lučina" -…
tvarohová pomazánka-snídaně
Potřebné ingredience
Ingredience Tučný tvaroh 250 g Majonéza 3 lžíce Dijonská hořčice 1 lžička Kari 1 lžička Lahůdková cibulka jemně nakrájená 1 lžíce Sůl dle chuti 1 špetka ozdoba-Celer - řapíkatý Cherry rajčátka Bageta
Postup přípravy
Tvaroh ušleháme dohladka, opatrně přidáme majonézu, hořčici, koření a cibulku. Pomazánku rozdělíme do misek do každé zapíchneme řapík celeru (s ním si tu lahůdku nabíráme).…
Vaječená pomazánka ze žervé-rychlá svačinka
Potřebné ingredience
1 menší cibule,2 vejce uvařená natvrdo,100g kvalitní šuknový salám,120g žervé,trocah soli
Postup přípravy
cibuli nakrajíme nadrobno.Na kostky pokrajíme vejce i salám.Vše promícháme,přidáme žervé,sul.Rychlá dobrá svačinka
Jogurtina
Potřebné ingredience
Porce: cca 750g SUROVINY: 2x500g bílého Selského jogurtu Hollandia, 250g měkkého tvarohu
Postup přípravy
Jogurty promícháme s tvarohem, přendáme do jemného sítka, položíme na misku, kam nám bude kapat syrovátka. Přikryjeme potravinovou fólií a necháme 24hod v lednici odkapávat.…
Máslo (živočišné)
Potřebné ingredience
Čerstvý chléb namazaný máslem a posypaný mořskou solí nebo bylinkami. Kdo by odolal? V dnešní době máme v obchodech k dostání nepřeberné množství všelijakých kostek, které se více či méně podobají máslu. Každý jistě potvrdí, že nejchutnější je čerstvé. Jakmile si ho doma vyrobíte sami, už nebudete chtít kupované ani vidět. Domácí výroba másla není nijak složitá, ačkoliv domácí máslo není levnější než kupované, tak chuť a hřejivý pocit z vlastní šikovnosti je k nezaplacení. No a co je tedy k výrobě másla potřeba? Tyčový šlehač s vysokou nádobou, jemný cedník, gumové jednorázové rukavice a samozřejmě smetana ke šlehání (alespoň 2 balení, cca 400-500g). Nejlepší je smetana domácí, ale pro nás, kteří tuto možnost nemají, je naštěstí i varianta pasterizované smetany (jen se, prosím, obloukem vyhněte smetanám ošetřeným UHT).
Postup přípravy
Šlehačku nalijeme do nádoby a pomocí tyčového mixéru budeme šlehat a šlehat. Pokud máte samostatný mixér a nemusíte u něj celou dobu stát, stihnete si při přípravě másla uvařit…