Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Pomazánky

Přidat recept
POMAZÁNKY
Pomazánka á la humr

Pomazánka á la humr

Potřebné ingredience

70g mrkve,40g celeru,20g petržele,1 kyselá okurka,cibule,sůl,bílý pepř a podle chuti majolka.Dáva- jí se asi 2 lžíce ale já dávám víc.

Postup přípravy

Syrovou zeleninu nastrouháme najemno,cibuli pokrájíme,vše smícháme.Přidáme majolku a dochu-
tíme solí a pepřem.

Zobrazit více...
POMAZÁNKY
DOMÁCÍ ŽERVÉ ČI LUČINA

DOMÁCÍ ŽERVÉ ČI LUČINA

Potřebné ingredience

1 VELKÝ JOGURT BÍLÝ..500 G.\r\n70 ML SMETANY NA VAŘENÍ..\r\nŠPETKA SOLI..\r\nPAŽITKA, ML. PAPRIKA ČI JINÉ BYLINKY DLE CHUTI.\r\n\r\n...PETRŽELKU JSEM VYHRABALA ZE ZÁVĚJÍ SNĚHU :O))

Postup přípravy

SMÍCHÁME JOGURT SE SMETANOU, SOLÍ A PŘÍPADNĚ BYLINKAMI, DÁME DO CEDNÍKU VYLOŽENÉHO PLÁTÝNKEM ČI UTĚRKOU, LEHCE ZAMOTÁME AŤ OBSAH NEVYTEČE, MOŽNO I LEHCE ZATÍŽIT, NECHÁME ASPOŇ 8…

Zobrazit více...
POMAZÁNKY
Domácí Lučinka-užasná

Domácí Lučinka-užasná

Potřebné ingredience

2Velké bílé Jogurty-Holandia , 12 nebo 33% smetana ale né zakysanou-nezhoustlo by, může být kapánek soli

Postup přípravy

Ingredienci smícháme a nalijeme do misky vystlané nějakou dětskou plenkou nebo plátnem, svážeme a pověsíme na nějaké místo v pokojové teplotě a necháme vykapat syrovátku 18…

Zobrazit více...
POMAZÁNKY
Smetanová Lučina

Smetanová Lučina

Potřebné ingredience

2 velké bílé jogurty, nejlépe Choceň nebo Holandia, rozhodně ne nízkotučný, 1 šlehačka, sůl

Postup přípravy

- Všechny přísady dáme do mísy, smícháme, soli dáme dle chuti.
- Do druhé mísy si dáme plátýnko, nejlépe dětskou plenu.
- Vyklopíme směs, svážeme provázkem a pověsíme někde…

Zobrazit více...
POMAZÁNKY
Dobrá pomazánka na chlebíčky

Dobrá pomazánka na chlebíčky

Potřebné ingredience

2 vařená vejce 100g šunky 1 malá cibulka 3-4 tavené sýry 2-3 lžíce majolky

Postup přípravy

Vejce,šunku a cibulku pokrájíme na drobno,přidáme sýry a majolku,dáme vychladit.
Mažeme na veku nebo pečivo a podáváme se zeleninou.


Zdroj:Toprecepty.cz

Zobrazit více...
POMAZÁNKY
Budapešťská pomazánka

Budapešťská pomazánka

Potřebné ingredience

250g tvarohu 50g másla 4 lžíce smetany mletá paprika 1 lžíce nakládané kapie 1 cibulka sůl

Postup přípravy

Máslo vyšleháme s větší špetkou soli a paprikou dala jsem tak cca 2 lžičky,přidáme tvaroh
a opět vyšleháme.
Kapii a cibulku pokrájíme na drobno (kdo nemá rád cibuli nedá) a…

Zobrazit více...
POMAZÁNKY
Česneková pomazánka (výborná a jednoduchá)

Česneková pomazánka (výborná a jednoduchá)

Potřebné ingredience

česnek,300g eidamu,brněnka,ananas

Postup přípravy

Sýr nastrouhat na jemno,přidat prolisovaný česnek (klidně i všechny stroužky z celého česneku,čím víc tím líp) a nakonec brněnka.Vše pořádně promíchat a je hotovo.Na hotové…

Zobrazit více...
POMAZÁNKY
Vajíčková pomazánka

Vajíčková pomazánka

Potřebné ingredience

2 vejce 1 balení sýru lučina ( živé kultury) 1 kávová lžička majonézy ( nemusí být) sůl ( půl polévkové lžičky), pepř (podle chuti) čerstvé bylinky na ozdobu

Postup přípravy

Všechno smícháme dohromady. Buď vidličkou, nebo v mixéru.

Zobrazit více...
POMAZÁNKY
Česneková pomazánka na jednohubky  !!!!!

Česneková pomazánka na jednohubky !!!!!

Potřebné ingredience

tvaroh ve vaničce,přelisovaní česnek cca 7-8 stroužku (záleží na Vás,můžete dát klidně méně nebo naopak více),na jemno nastrouhání tvrdý sýr gouda,eidam cca 150-200g,tři polévkové lžíce olivového oleje,2-3 polévkové lžíce tatarky,můžete i trochu podravky

Postup přípravy

Tvaroh dáme do misky,přidáme ostatní suroviny,pořádně promícháme a pak necháme odležet,nejlépe pár hodin,pokud nemáte čas nevadí,dá se konzumovat hned.
Dá se dělat i…

Zobrazit více...
POMAZÁNKY
@ VAJÍČKOVÁ S AVOKÁDEM @  s přídavkem pro uplné začátečníky ,)

@ VAJÍČKOVÁ S AVOKÁDEM @ s přídavkem pro uplné…

Potřebné ingredience

obyč. lučina , vejce na tvrdo, avokádo, jarní cibulka, pár kapek oliv.oleje, sůl, pepř, na ozdobení pažitka,

Postup přípravy

Množství na 4 vejce: 100g lučiny, pulka avokáda, smíchám s ostatním, zakápnu olejem, podávám na tmavém pečivu.

PRO ZAČÁTEČNÍKY : ZRALÉ avokádo je všude mekkounké. Když…

Zobrazit více...

Kategorie