Fantasticky jednoduchá, rychlá a chutná "indická"…
Potřebné ingredience
Hrníček červené čočky - konzerva krájených loupaných rajčat - cibule - tři stroužky česneku - lžička římského kmínu, mletého - kostka zeleninového bujónu - olivový olej - červená chilli paprička (nemusí být, lze nahradit i mletým chilli) - listy koriandru (nemusí být) - kysaná smetana (nemusí být) -
Postup přípravy
Oloupeme cibuli a česnek, cibuli nakrájíme najemno, česnek na tenké plátky. Kdo má chuť na polévku v ostré verzi, nakrájí na jemné proužky chilli papričku. Rozpálíme olej, dáme na…
Květáková polévka
Potřebné ingredience
Menší květák, dvě mrkve, cibule, tři lžíce hladké mouky, stroužek česneku, máslo, mletý černý pepř, kostka zeleninového bujónu, kelímek sladké smetany
Postup přípravy
Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. V hrnci rozpálíme máslo, na něm osmažíme cibulku. Zaprášíme moukou a osmažíme. Zaijeme vodou. Přidáme na růžičky rozebraný květák a mletý…
Skvělá cuketová polévka
Potřebné ingredience
Dvě menší cukety, pórek nebo dvě cibule, tři lžíce hladké mouky, kelímek sladké smetany, olivový olej, kostka zeleninového bujónu, mletý černý pepř, může být na másle osmažená, na kostky nahrájená houska nebo toust, parmazán či strouhaný sýr
Postup přípravy
Pórek (případně cibule) i cukety očistíme a nakrájíme na kolečka. Rozpálíme olej, přidáme pórek, poté cuketu. Smažíme dozlata až dohněda. Zaprášíme moukou, necháme ji zezlátnout.…