VÝBORNÁ ŠPENÁTOVÁ POLÉVKA
Potřebné ingredience
1-1,5l vody, mražený špenát, bujon, cibule, olej, mouka, sůl, smetana /mléko/, vejce, česnek (dle chuti)
Postup přípravy
Do vody dám špenát , až se rozvaří, udělám si na oleji jíšku s jemně nakrájenou cibulkou (na oleji osmahnu do polo-zlatova :-) cibulku,pak přidám mouku a udělám jíšku) - tu zaliji…
Bílá polévka zvaná "pajšl"
Potřebné ingredience
králičí hrudník nebo slepičí droby, 4kuličky nového koření, 3bobkové listy, sůl, vegeta, hladká mouka, mléko a zakysaná smetana
Postup přípravy
V tlakovém hrnci (nebo i normálním) si uvařím králičí hrudník (nebo slepičí droby) s novým kořením a bobkovým listem a trochu i posolím. Když je maso měkké, tak ho vyndám a oberu.…
Smetanová brokolicová polévka
Potřebné ingredience
1brokolice
250ml smetany 12% (žluté víčko)
olej
hladká mouka
kostka bujonu
vejce
sůl, vegeta, 4kuličky nového koření, 3 bobkové listy
Postup přípravy
Rozebranou brokolici na růžičky dám do vody společně s novým kořením a bobkovým listem, posolím a dám vařit. Až je brokolice měkká, tak ji vyndám na talíř, kde jí pomačkám…