Maďarská fazolačka
Potřebné ingredience
1cibule, plechovka fazolí nebo předem namočené fazole, anglickou slaninu nebo vepř.koleno, mrkev, ml.papriku, vajíčko, polohr.mouku, kysanou smetanu (nebo sladkou smetanu), stačí půl kelímku, 2stroužky česneku a kousek petržele, 3kuličky nového koření a pár kuliček pepře (kuličky nemusí být, já dávám téměř do každé polévky)
Postup přípravy
Cibuli nakrájenou na kostičky osmažím na oleji, přidám na kostičky angl.slaninu nebo vepř.koleno, když nemám, dám mleté maso, ale není to ono, osmahnu, podliju vodou, dám celou…
Drožďová polévka
Potřebné ingredience
1cibule, 2kostky droždí, misku strouhanky, vajíčko, mrkev, masox
Postup přípravy
Na pánvi osmažit na kostičky nakrájenou cibulku, osmahneme do zlatova, přidáme droždí, osolíme, opepříme, necháme srazit a 10min zchládnout mimo oheň. Mezitím dám vařit do hrnce…