Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Polévky

Přidat recept
POLÉVKY
Brokolicovo-květáková polévka

Brokolicovo-květáková polévka

Potřebné ingredience

300 g brokolice , 400 g květáku , 10 g másla , 1,5 l zeleninový bujón , 100 ml Rama Cremefine ke šlehání , 1 stroužek česneku , dle chuti: sůl a pepř , dle chuti: muškátový oříšek , dle potřeby: hotová jíška světlá , dle chuti: parmezán i bez

Postup přípravy

Brokolici a květák očistíme, omyjeme a rozdělíme na růžičky, košťály oloupeme a nakrájíme na plátky. Česnek rozmačkáme a podusíme na rozpuštěném másle spolu s nakrájenými košťály.…

Zobrazit více...
POLÉVKY
"červená" polévka

"červená" polévka

Potřebné ingredience

olej,mouka,mlet.paprika,kmín,masox,vejce

Postup přípravy

Uděláme zásmažku(olej+mouka),tak dorůžova,přidíáme kmín,necháme trochu orestovat,asi lžičku ml.papriky a zalejeme vodou,přidáme masox.Necháme provařit a nakonec přidáme rozšlehané…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Rychlá dětská polévka

Rychlá dětská polévka

Potřebné ingredience

mrkrv celer cibule brambor máslo vegeta hladká mouka vejce

Postup přípravy

Celer a mrkev nastrouháme na hrubším strhadle/na nudličky /na másle zpěníme přidáme na kostičky nakrájené brambory.Vše orestujeme na másle a zalejeme vodou ./studenou/
Vaříme…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Brokolicová polévka

Brokolicová polévka

Potřebné ingredience

Brokolice,masox,hladká mouka,máslový tuk,muškátový oříšek,smetana

Postup přípravy

Viz postup níže

Zobrazit více...
POLÉVKY
Domácí bramboračka s houbama

Domácí bramboračka s houbama

Potřebné ingredience

brambory , mrkev , celer (já používám 1 mraženou směs pod svíčkovou-kostičky) , houby , 1 masox , polohr.mouka , sádlo , majoránka , sůl , pepř , kmín , česnek , zelená petrželka

Postup přípravy

Do velkého hrnce dáme brambory nakrájené na kostičky , zeleninu , houby(čerstvé či mražené) , hrst majoránky , dle chuti česnek lisovaný či na kolečka , kmín , špetka pepře , sůl …

Zobrazit více...
POLÉVKY
Sytá rajská polévka se zeleninou- mixovaná

Sytá rajská polévka se zeleninou- mixovaná

Potřebné ingredience

30g máslo, 1x cibule,1x větší mrkev, asi 3cm kolečko středního celeru, 2x 120g rajský protlak ( v poslední době jsem si oblíbila ze Selika), 1x pol. lžíce celozrné mouky pšeničné- jemně mletá, 1x hrst ovesné vločky jemné ( tyhle se vaří jen chvilinku, nebo taky vůbec a hlavně jsou zcela bez slupek, jsou to ty, co se dávají na nabobtnání do jogurtů apod.), 1,5 l vody, 2x bobkový list, 8 kuliček nového koření, půl lžičky basalky, špetka tymiánu, trocha polévkového koření-nemusí být, a když tak bez glutamanu (Alnatura, Solčanka...), sůl, cukr, černý pepř.

Postup přípravy

Na másle zesklovatíme pokrájenou cibulku, přisypeme nahrubo nastrouhanou mrkev s celerem, lehce osmahneme, zasypeme moukou, promícháme, podlejeme trochou vody, zamícháme a…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Slepičí polévka s noky

Slepičí polévka s noky

Potřebné ingredience

2 kostky slepičího bujónu (lze použít vývar ze slep.skeletů), 1 velkou mrkev, 2 vejce, polohrubá mouka, petrželka

Postup přípravy

Kostky necháme povařit v 1l vody, potom přidáme nakrájenou mrkev na půlměsíčky a vaříme do změknutí. V misce rozmícháme 1 vejce s trochou vody a takovým množstvím mouky, aby…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Rajčatová polévka s těstovinami

Rajčatová polévka s těstovinami

Potřebné ingredience

1 lžíce másla 1 cibule 1 stroužek česneku 800g rajčat (mužete dat vice i meně podle toho kolik budete dělat porci) sůl 2 zrnka nového koření 1 bobkový list 2 až 3 lžíce cukru 1 lžice citronové štávy 1/4 lžíčky skořice 100g uvařených těstovin trochu čerstvé bazalky

Postup přípravy

Do hrnce dáme lžici másla a na drobno nakrajenou cibulku a necháme to zpěnit pak přidame stroužek česneku (přepasirováný), a potom přidejte nakrájená rajčata, kořeni a zalijte…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Cizrnová hrachovka - zdravá, ale fakt dobrá :-D

Cizrnová hrachovka - zdravá, ale fakt dobrá :-D

Potřebné ingredience

1/4 kg cizrny - běžně k dostání v Tescu u luštěnin, středně velká cibule, 3-4 PL olivového oleje, 1/2 sáčku mraženého hrášku, 5-6 stroužků česneku, majoránka, sůl

Postup přípravy

Cizrnu předem namočíme na 3-4 hodiny do studené vody a pak ji dáme na 20 minut vařit do papiňáku... pak vypneme a necháme víko samovolně povolit (kdo se nebojí prdíků, nechá vařit…

Zobrazit více...
POLÉVKY
POHANKOVÁ POLÉVKA

POHANKOVÁ POLÉVKA

Potřebné ingredience

8 lžic pohanky krup, 3 lžíce pohanky lámanky, 10g sušených hub (nebo hlíva), 1 cibule, 2 str. česneku, anglická slanina, kostka houbového bujónu, 1/4 lžč drc. nového koření, 1 lžč drc. kmínu, majoránka, sůl nebo solčanka.

Postup přípravy

Anglickou slaninu nakrájím na kostičky, osmahnu. Přidám cibuli na kostičky, osmahnu. Přisypu pohanku kroupy, přiliji 2,5l vody, přidám česnek, n.koř., drc. kmín, namočené suš.…

Zobrazit více...

Kategorie