Domácí Baileys ... VÝBORNÝ A JEDNODUCHÝ :-)
Potřebné ingredience
1 salko 1/2 prášku pudinku (můžete si vybrat...vanilkový, karamelový, čokoládový...) 500ml mléka 1-2 lžíčky cukru 250ml rumu 1lžíce amareta (pro vůni) Z uvedeného množtví bude 1l Baileys
Postup přípravy
salko necháme 1,5-2hodiny vařit v neotevřené plechovce!Necháme pak vychladit. Uděláme řídký pudink:1/2 pytlíku pudinku na 500ml mléka a 1-2 lžíčky cukru - hotový pudink necháme…
Dýnojablečný džus
Potřebné ingredience
1,5 kg dýně 1,5 kg jablek 2,5 l vody 1,20 kg cukru krupice 3 citrony 1 lžíce kyseliny citronové .2 pomerančové vitacity
Postup přípravy
Oloupanou dyní a jabka a namočíme do 2,5 litru ,vody s kyselinou citronovou asi tak na dvě hodiny. Nakrájíte dva oloupané citrony na kolečka , které přidáme do dýně po…
Dýnový džus
Potřebné ingredience
3kg dýně 1,20 kg cukru 2,5 litru vody 1 lžíce kyseliny citronové ,2 ovocity různé příchutě.
Postup přípravy
Oloupanou dyni \r\na namočíme do 2,5 litru ,vody s kyselinou citronovou asi tak na dvě hodiny. Nakrájíte dva oloupanécitrony na kolečka , které přidáme do dýně po dvouhodinovém…
Sirupy z listů Jitrocele kopinatého
Postup přípravy
Sirupy jsou výborné a pomáhají, vyzkoušejte je i vy :o)
Jitrocelový sirup 1.
Jitrocel kopinatý(sušený list) 10g
Podběl léčivý(sušený list) 5g
Pelyněk pravý(sušená…
ČAJ A MARMELÁDA ZE ŠÍPKU
Potřebné ingredience
šípek :)
Postup přípravy
ČAJ
Sušené plody šípku rozdrtíme a louhujeme několik hodin ve studené vodě. Poté směs šípků zahřejeme zhruba na 70°C, scedíme a ihned podáváme. Jedině tak si plody uchovají…
Bezinkový likér na nachlazení
Potřebné ingredience
Na 1 dávku potřebujeme 30 dkg bezinek, 30 ml vody, 30 dkg cukru, 1 vanilkový cukr, 1 lžíce silné černé kávy, 150 ml rumu, 150 ml vodky
Postup přípravy
Bezinky povaříme 15 min ve vodě, pak scedíme a vylisujeme. Do šťávy přidáme cukr a vaříme dalších 5 min. Nakonec přidáme vanilkový cukr a kávu. Po vychladnutí přilijeme rum a…
Třešňová šťáva
Potřebné ingredience
1 l třešní, 1 l vody, 3dkg kyseliny citronové, 1kg cukru, konzervant
Postup přípravy
Třešně pomačkáme, přidáme kyselinu citronovou a zalijeme vodou. Necháme 24 h stát v chladnu. Potom přecedíme přidáme cukr a konzervant. Mírně zahřejeme, aby se cukr rychleji…
Luxusní horká čokoláda
Potřebné ingredience
250ml mléka, 80g čokolády, 250ml šlehačky, lžíce cukru, skořice na posypání
Postup přípravy
Pro dvě osoby: v malém kastrůlku zahřejeme 250 ml mléka, nesmí se vařit, do něj nalámeme 80 g kvalitnější čokolády a na mírném plameni rozpouštíme. Mezitím si ušleháme 250ml…
Banánový milkshake
Potřebné ingredience
2 banány, 200ml bílého jogurtu, 50ml mléka, 1 lžíci medu a 100g ledových kostek
Postup přípravy
Do mixéru dáme dva banány, 200ml bílého jogurtu, 50ml mléka, 1 lžíci medu a 100g ledových kostek. Do hladka rozmixujte. Led určitě nevynechávejte!!! Bez se ztratí požadovaná…
SVAŘENÉ VÍNO V THERMOMIXU
Potřebné ingredience
1 litr červeného vína 10 ks hřebíčku 1 vanilkový cukr 1-2 ČL cukru (každý podle chuti) Celá skořice (nebo v prášku ½ ČL) Plátek citronu na dochucení a ozdobení
Postup přípravy
Do nádoby nalijeme víno, vložíme košík do kterého dáme ostatní ingredience a zapneme na 8min/100°C/R2.
Po dovaření nalijeme do sklenic, dozdobíme plátkem citronu, případně…