Punč
Potřebné ingredience
1/2 l červeného vína
1/4 l rumu(griotky)
10 dkg cukru
1/2 mandlového aroma
citrón,pomeranč na ozdobu
Postup přípravy
Vše svaříme,pak ozdobíme kolečkem citrónu nebo nakrájeným pomerančem.
ÚŽASNĚ CHUTNÁ - nejen Silvestrovská BOWLE :)))))
Potřebné ingredience
* 2x Ananasový kompot i se šťávou,
* jahodový kompot ( bez šťávy) nebo čerstvé či mražené jahody,
* jakékoliv čersvté ovoce - kivi, mandarinky, pomeranče, meruňky, broskve, banán
** bílé víno
** šampus
** vodka, rum nebo koňak
** Ananasový džus
*** led
*** můžeme přidat vanilkový cukr a pro lepší chuť i čerstvé lístky meduňky
Postup přípravy
Do velké skleněné nebo kameninové nádoby postupně nandáme všechno pokrájené ovoce, zalijeme bílým vínem, přilijeme vodku, rum nebo koňak, ananasový džus a na konec šampáňo. Dobře…
HRUŠŤÁČEK(tak ho nazvala děvčata na MMB)HRUŠKOVÝ PUNČ
Potřebné ingredience
1l hruškového džusu,co nejvíce %,
koření na svařené víno,
2 a více dcl rumu nebo vodky podle chuti,
sklenku vína,
nakrájené kompotované hrušky na kousky,nebo jakékoliv jiné ovoce(mandarinky,lesní ovoce)
Postup přípravy
Do hrnce nalijeme hruškový džus,co nejvíce procentní,aby byl hustý.Na 1 litr džusu,přilijeme asi sklenku vína.Svaříme a přidáme na drobno nakrájené ovoce,koření na svařák a…
Silvestrovská Feuerzangenbowle - Ohnivé kleště Bowle
Potřebné ingredience
Recept pro 6-10 osob:4 lahve sucheho cerveneho vina, 2 chem. neosetrene pomerance, 2 - 10 pol. lzic citronove stavy, 2 tycinky skozice, 10 hrebicku, 0,75l rumu nejlepe 80% vol., 1 cukrovy kuzel - homole
Postup přípravy
Pomerance nakrajime na platky, do jednoho jedineho platku napichame 10 hrebicku. Vino, skorici, cit. stavu a pomeranc i s hrebickem dame do hrnce a 30 min nechame pri ca 60`C…
Dýňový džus
Potřebné ingredience
1,5 kg dýně , voda, 60 dkg cukru, 3 citrony, citronový nebo ananasový sirup JUPÍ, kyselina citronová
Postup přípravy
1,5 kg oloupané na kostky nakrájené dýně dáme do většího kastrolu , přidáme 60 dkg cukru, 1 litr vody, pokrájíme a přidáme 1 citron bez slupky a 1/2 lžíce kyseliny citronové .
Vánoční punč ( 100% vegan)
Potřebné ingredience
1 litr bio moštu, 2 lžíce koření na svařené víno značky Sonnentor
Svařené víno speciál
Potřebné ingredience
1 pomeranč, šťáva ze dvou pomerančů, 1 l červeného vína, 100 ml rumu, 2 hvězdičky anýzu, 1 kousek skořice, 100 g pískového cukru
Postup přípravy
Pomeranč omyjeme akůru odkrojíme, pak odstraníme všechny zbytky bílé kůže na pomeranči a dužinu nakrájíme na plátky. Pomerančové plátky, šťávu, červené víno, rum, koření a cukr…
Ovocný čaj
Potřebné ingredience
1 1/2 kg jakéhokoliv ovoce, 1 kg cukru krupice, lžička skořice, 5 hřebíčků, 2 citrony, 2 vanilkové cukry a 100 ml rumu
Postup přípravy
Ovoce nakrájíme na malé kousky, přidáme cukr, skořici, hřebíčky, citrony nakrájené bez kůry a vanilkové cukry. Promícháme a dáme na hlubší plech nebo do širšího kastrolu do trouby…
*KOKOSOVÝ LIKÉR*
Potřebné ingredience
4 lžíce kokosu
1 neslazené TATRA mléko
1 slazené SALKO mléko
1/4 rumu
1 vanilkový cukr
Postup přípravy
Kokos upražíme na pánvičce(kokos je upražený během minuty) a smícháme s TATRA mlékem a necháme louhovat do druhého dne.
Uvaříme SALKO ve vodě 2hodiny (mírně) a neotvírat,až…
Vaječák - od Petrušky
Potřebné ingredience
6 x salko 1 1/2 tatra 3 žloutky 0,75 l rumu 7 1/2 vanilkový cukr
Postup přípravy
Vše rozšlehat ponorným mixerem nachat uležet 1-3 týdny a konzumovat
dobrou chuť přeje Dana