Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Nápoje, drinky

Přidat recept
NÁPOJE, DRINKY
Punč

Punč

Potřebné ingredience

1/2 l červeného vína
1/4 l rumu(griotky)
10 dkg cukru
1/2 mandlového aroma
citrón,pomeranč na ozdobu

Postup přípravy

Vše svaříme,pak ozdobíme kolečkem citrónu nebo nakrájeným pomerančem.

Zobrazit více...
NÁPOJE, DRINKY
ÚŽASNĚ CHUTNÁ - nejen Silvestrovská BOWLE :)))))

ÚŽASNĚ CHUTNÁ - nejen Silvestrovská BOWLE :)))))

Potřebné ingredience

* 2x Ananasový kompot i se šťávou,
* jahodový kompot ( bez šťávy) nebo čerstvé či mražené jahody,
* jakékoliv čersvté ovoce - kivi, mandarinky, pomeranče, meruňky, broskve, banán
** bílé víno
** šampus
** vodka, rum nebo koňak
** Ananasový džus
*** led
*** můžeme přidat vanilkový cukr a pro lepší chuť i čerstvé lístky meduňky

Postup přípravy

Do velké skleněné nebo kameninové nádoby postupně nandáme všechno pokrájené ovoce, zalijeme bílým vínem, přilijeme vodku, rum nebo koňak, ananasový džus a na konec šampáňo. Dobře…

Zobrazit více...
NÁPOJE, DRINKY
HRUŠŤÁČEK(tak ho nazvala děvčata na MMB)HRUŠKOVÝ PUNČ

HRUŠŤÁČEK(tak ho nazvala děvčata na MMB)HRUŠKOVÝ PUNČ

Potřebné ingredience

1l hruškového džusu,co nejvíce %,
koření na svařené víno,
2 a více dcl rumu nebo vodky podle chuti,
sklenku vína,
nakrájené kompotované hrušky na kousky,nebo jakékoliv jiné ovoce(mandarinky,lesní ovoce)

Postup přípravy

Do hrnce nalijeme hruškový džus,co nejvíce procentní,aby byl hustý.Na 1 litr džusu,přilijeme asi sklenku vína.Svaříme a přidáme na drobno nakrájené ovoce,koření na svařák a…

Zobrazit více...
NÁPOJE, DRINKY
Silvestrovská  Feuerzangenbowle -   Ohnivé kleště Bowle

Silvestrovská Feuerzangenbowle - Ohnivé kleště Bowle

Potřebné ingredience

Recept pro 6-10 osob:4 lahve sucheho cerveneho vina, 2 chem. neosetrene pomerance, 2 - 10 pol. lzic citronove stavy, 2 tycinky skozice, 10 hrebicku, 0,75l rumu nejlepe 80% vol., 1 cukrovy kuzel - homole

Postup přípravy

Pomerance nakrajime na platky, do jednoho jedineho platku napichame 10 hrebicku. Vino, skorici, cit. stavu a pomeranc i s hrebickem dame do hrnce a 30 min nechame pri ca 60`C…

Zobrazit více...
NÁPOJE, DRINKY
Dýňový  džus

Dýňový džus

Potřebné ingredience

1,5 kg dýně , voda, 60 dkg cukru, 3 citrony, citronový nebo ananasový sirup JUPÍ, kyselina citronová

Postup přípravy

1,5 kg oloupané na kostky nakrájené dýně dáme do většího kastrolu , přidáme 60 dkg cukru, 1 litr vody, pokrájíme a přidáme 1 citron bez slupky a 1/2 lžíce kyseliny citronové .

Zobrazit více...
NÁPOJE, DRINKY
Vánoční punč ( 100% vegan)

Vánoční punč ( 100% vegan)

Potřebné ingredience

1 litr bio moštu, 2 lžíce koření na svařené víno značky Sonnentor

Postup přípravy

Vše povaříme a poté podáváme u slavnostní večeře

Zobrazit více...
NÁPOJE, DRINKY
Svařené víno speciál

Svařené víno speciál

Potřebné ingredience

1 pomeranč, šťáva ze dvou pomerančů, 1 l červeného vína, 100 ml rumu, 2 hvězdičky anýzu, 1 kousek skořice, 100 g pískového cukru

Postup přípravy

Pomeranč omyjeme akůru odkrojíme, pak odstraníme všechny zbytky bílé kůže na pomeranči a dužinu nakrájíme na plátky. Pomerančové plátky, šťávu, červené víno, rum, koření a cukr…

Zobrazit více...
NÁPOJE, DRINKY
Ovocný čaj

Ovocný čaj

Potřebné ingredience

1 1/2 kg jakéhokoliv ovoce, 1 kg cukru krupice, lžička skořice, 5 hřebíčků, 2 citrony, 2 vanilkové cukry a 100 ml rumu

Postup přípravy

Ovoce nakrájíme na malé kousky, přidáme cukr, skořici, hřebíčky, citrony nakrájené bez kůry a vanilkové cukry. Promícháme a dáme na hlubší plech nebo do širšího kastrolu do trouby…

Zobrazit více...
NÁPOJE, DRINKY
*KOKOSOVÝ LIKÉR*

*KOKOSOVÝ LIKÉR*

Potřebné ingredience

4 lžíce kokosu
1 neslazené TATRA mléko
1 slazené SALKO mléko
1/4 rumu
1 vanilkový cukr

Postup přípravy

Kokos upražíme na pánvičce(kokos je upražený během minuty) a smícháme s TATRA mlékem a necháme louhovat do druhého dne.
Uvaříme SALKO ve vodě 2hodiny (mírně) a neotvírat,až…

Zobrazit více...
NÁPOJE, DRINKY
Vaječák - od Petrušky

Vaječák - od Petrušky

Potřebné ingredience

6 x salko 1 1/2 tatra 3 žloutky 0,75 l rumu 7 1/2 vanilkový cukr

Postup přípravy

Vše rozšlehat ponorným mixerem nachat uležet 1-3 týdny a konzumovat

dobrou chuť přeje Dana

Zobrazit více...

Kategorie