Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Bezlepková dieta

Přidat recept
BEZLEPKOVÁ DIETA
BEZLEPKOVÝ MAKOVÝ ZÁVIN

BEZLEPKOVÝ MAKOVÝ ZÁVIN

Potřebné ingredience

TĚSTO - 200 g mouky Mantler, 1 dc mléka, špetka soli, 50g cukru, 50g másla /dala jsem Floru/, 1 vejce a 10g čerstvého droždí. NÁPLŇ - dělám od oka, asi 1.5 dc mléka, mák, cukr a skořice

Postup přípravy

Suroviny na těsto dám do pekárny vymíchat asi na 20-30 min. Pak na pomoučený pečící papír dám těsto a přes folii vyválím na obdélník. Na těsto natřu makovou náplň. Tu si připravím…

Zobrazit více...
BEZLEPKOVÁ DIETA
VĚNEČKY Z ODPALOVANÉHO TĚSTA - BEZLEPKOVÉ

VĚNEČKY Z ODPALOVANÉHO TĚSTA - BEZLEPKOVÉ

Potřebné ingredience

NA TĚSTO - 2,5 dc vody, 100 g tuku / másla /, 175 g mouky Mantler, špetka soli, 3 vejce. NA KRÉM - 2,5 dc mléka, 1 vanilkový /banánový/ pudink od Oetkera, 100 g másla, asi 4 lžíce cukru, vanilkový cukr. POLEVA - 150 g mouč. cukru a 1-2 lžíce vody nebo citr. štávy. Zkoušela jsem krém i jinak :-) takže, do 3dc soj. mléka jsem zašlehala 2 pudinky Oetkera Ole bez vaření a do hustého pudinku jsem přidala 100g másla, byl výborný :-)

Postup přípravy

Dáme vařit vodu, přidáme tuk. Až se vše vaří přidáváme mouku se solí a micháme. Použila jsem elektrický šlehač. Těsto se za chvilku začne odlepovat od hrnce. Sejmeme z plotny a…

Zobrazit více...
BEZLEPKOVÁ DIETA
KYNUTÉ KOLÁČKY - BEZLEPKOVÉ

KYNUTÉ KOLÁČKY - BEZLEPKOVÉ

Potřebné ingredience

Kynuté těsto z mouky Mantler. Jablková a maková náplň.

BEZLEPKOVÁ DIETA
FAJNOVÉ BEZLEPKOVÉ PEČIVO

FAJNOVÉ BEZLEPKOVÉ PEČIVO

Potřebné ingredience

2,5 dc mléka / sojové/, 2 vejce / z toho nechat půlku vajíčka na potření pečiva/, 2 malé lžičky soli, 1 lžíce cukru, 1/2 balíčku čerstvého droždí, 35 dkg mouky Mantler /někdy namíchám s pohankouvou, rýžovou nebo sojovou/, 3 lžíce oleje

Postup přípravy

Nechám na 20 min namíchat v pekárně. Troubu rozehřeji na max. tj. asi 240 st. Rohlíky a bulky tvaruji mokrýma rukama a dávám na plech vyložený papírem. Potřu vajíčkem, pokrájím do…

Zobrazit více...
BEZLEPKOVÁ DIETA
Bezlepkové HRK HRK ŘEZY

Bezlepkové HRK HRK ŘEZY

Potřebné ingredience

Protože máme alergii na lepek a mléko upravila jsem HRK HRK ŘEZY, které mám v receptech, tak aby byly vhodné i pro nás :-) Na těsto : 1 hrnek polohr. kukuřičné mouky, 1/2 hrnku Jizerky, 1 hrnek cukru /krupice/, 1/2 hrnku sojového mléka z prášku /Zajíc/, 1/2hrnku oleje, 2 vejce a 1 kypř. prášek Dr. Oetker. Na krém: 1 jahodový kompot i s nálevem /0,75l/ 1 sojová šlehačka, 1 pudink Dr. Oetker Créme Olé kakaový nebo vanilkový. Ozdoba: 2 sojové šlehačky na šlehání, 2 ztužovače do šlehačky a čokoladové zdobení

Postup přípravy

Suroviny na těsto smícháme a rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení. Upečeme 10-12 min při 200 st.
Krém: Do uzavíratelné nádoby dáme celý kompot, přilijeme šlehačku a…

Zobrazit více...

Kategorie