Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Luštěniny

Přidat recept
LUŠTĚNINY
Čočka po římsku

Čočka po římsku

Potřebné ingredience

Čočka, cibule, rajský protlak, kečup, olej, sůl, pepř, tymián, oregano, slunečnicová semínka

Postup přípravy

Předem namočenou čočku uvaříme doměkka.

Na oleji osmažíme nadrobro nakrájenou cibulku. Přidáme protlak, tymián, pepř, oregano a prohřejeme. Vmícháme uvařenou čočku spolu s…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Fazole po Bretaňsku  - rychlý recept

Fazole po Bretaňsku - rychlý recept

Potřebné ingredience

Balíček červených velkých fazolí, 1 rajčatový protlak, masox, paprika - koření, sůl, cibule

Postup přípravy

Dáme uvařit fazole, potom přidáme rajčatový protlak, masox, papriku ( 2 lžičky), sůl a osmaženou cibuli. Trošičku zahustíme jiškou, nebo kukuřičnou strouhankou. Můžeme přidat i…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
MEXIKOOOOO:-)

MEXIKOOOOO:-)

Potřebné ingredience

1 KLOBÁSA,KOUSEK UZENÉHO,CIBULE,ČESNEK,BRAMBORY,PAPRIKA,PLECHOVKA KUKUŘICE,PLECHOVKA FAZOLÍ,SŮL,PEPŘ,OLEJ,MLÉKO.

Postup přípravy

Vše nakrájíme do pekáčku,přidáme konzervy s luštěnou,okořeníme,zalijeme trochou oleje,mléka ,prolisujeme česnek a vše promícháme.Dáme na hodinku péci do trouby na 180 stupnů.Je…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Kovbojské fazole- rychlé a velmi chutné :-)

Kovbojské fazole- rychlé a velmi chutné :-)

Potřebné ingredience

3 plechovky červených fazolí, 15 dkg anlické slaniny, 1 cibule, 4 nožičky tenkých párků, majoránka, olej, kečup.

Postup přípravy

Na oleji spěníme cibulku, přidáme na krájenou anglickou, orestujeme. Po chvíli přidáme na kolečka nakrájené párky, chvíli opět restujeme, poté kečup, majoránku. Nakonec přidáme…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Pikantní buřtguláš s fazolkami...  :-))

Pikantní buřtguláš s fazolkami... :-))

Potřebné ingredience

paprikové klobásy, brambory, sůl, olej, koření Ďábelská směs, česnek, konzerva Bílé fazole v rajčatové omáčce, mouka nebo inst. jíška na zahuštění...

Postup přípravy

1) na kostičky nakrájenou klobásu osmahneme na oleji, pak přisypeme Ďábelksou směs, zamícháme a hned podlijeme vodu, aby to nezhořklo.
2) Přidáme nakrájené syrové brambory,…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Fazolový guláš II.-DĚKUJI EFBE.CZ

Fazolový guláš II.-DĚKUJI EFBE.CZ

Potřebné ingredience

Suroviny 2 velké cibule 150 g slaniny 150 g uzeniny (ostrasvká klobása nebo jiná pikantní),konzerva hovezí, sádlo mletá sladká paprika 300 g namočených fazolí 200 g brambor na kostičky sůl polévkové koření bujónová kostka mouka na zahuštění

Postup přípravy

Postup přípravy
Fazole přes noc namočíme a poté uvaříme doměkka. Z konzervy odebereme tuk, rozehřejeme jej v hrnci, osmahneme na něm cibuli, poté zasypeme paprikou a velmi…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Slaný zapečený jahelník

Slaný zapečený jahelník

Potřebné ingredience

jáhly, šunka, sýr, brokolice, paprika, rajčata, vajíčka, na fotce je místo červstvé zeleniny použita makedonská směs od bonduelle, ale čerstvá zelenina je lepší :-)

Postup přípravy

jáhly několikrát propereme v horné vodě, pak uvaříme (cca 20 minut), v zapékací misce smícháme se šunkou, sýrem a zeleninou (brokolici malinko nejprv spaříme) spojíme vajíčkama a…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Cizrnové placky

Cizrnové placky

Potřebné ingredience

200 g suché cizrny, sůl,pepř, římský kmín, cibule a 2 stroužky česneku, petrželka čerstvá, 2 vejce

Postup přípravy

Cizrnu namočíme přes noc. Druhý den povaříme do měkka cca 20minut a potom rozmixujeme spolu s cibulí, česnekem,petrželkou a ochutíme solí,pepřem a římským kmínem. Těsto spojíme…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Tchánův vynikající fazolový guláš á la Chilli con carne

Tchánův vynikající fazolový guláš á la Chilli con carne

Potřebné ingredience

500 g masa (Tchán dává vařené kuřecí natrhané na kousky. Jinak lze použít hovězí zadní nebo kuřecí prsíčka), 250 g červených fazolí, 100 g anglické slaniny, 2 lžíce oleje, 2 cibule, 3 stroužky česneku, 2 žluté a 2 červené papriky (nebo prostě ty, které máte doma :-)), 6 rajčat, 2 lžičky mleté sladké papriky, 1 lžička koření Chilli con Carne nebo Chilli, oregáno, sůl, pepř

Postup přípravy

1. Předem namočené fazole uvaříme doměkka.

2. Na pánvičce resp. v hrnci opečeme na oleji na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme nadrobno pokrájenou cibuli, pak česnek a…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Congrí - kubánské národní jídlo

Congrí - kubánské národní jídlo

Potřebné ingredience

Kubánské congrí je něco jako hustá fazolová polívka nebo guláš, moc nám na Kubě v originále chutnalo a pak moc doma chybělo, tak jsem si ho upravila pro české podmínky. Chudí Kubánci ho většinou jedí bez masa, já tam dala kousek hovězího, ale je vlastně jedno, jaký se tam dovnitř dá – hovězí, vepřové, drůbeží – oni to mají tak, že co zrovna letí kolem, tak tam vrazí... ,o) Když nám congrí chybělo, hledala jsem recept na netu, našla jsem jich plno, různě poupravovaných asi dle autorovy chuti, já si z toho udělala nějaký nejjednodušší výcuc, protože co jsme tam jedli, bylo jednoduše vařený, takže ve výsledku ho vařím asi tak nějak následovně:

Postup přípravy

Z tohoto množství uděláme congrí asi pro 8 lidí.
Potřebujeme:
Balíček fazolí (tmavý jsou určitě lepší, v originále se používají černé - fazole negro), balení cca 450g

Zobrazit více...

Kategorie