Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Omáčky

Přidat recept
OMÁČKY
Vlašský knedlík

Vlašský knedlík

Potřebné ingredience

200g studených vařených brambor, 2 rohlíky, 2 vejce, 1 lžíce hrubé mouky, 2-3 lžíce strouhanky, špetka soli, 100g mletého uzeného masa a 50g rozškvařené anglické slaniny.

Postup přípravy

Do misky nastrouháme brambory, přidáme na kostičky nakrájené rohlíky, přidáme vejce, mouku, strouhanku, sůl,uzené maso a anglickou slaninu. Těsto řádně vypracujeme dohladka.…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Knedlíky trochu jinak

Knedlíky trochu jinak

Potřebné ingredience

5 rohlíků, 5 středních brambor(syrové), 12-13 lžic hrubé mouky, 3 vejce, sůl ( lžička)

Postup přípravy

Rohlíky nakrájíme na kostičky, brambory nastrouháme na jemno (malé nudličky), přidáme mouku, vejce a sůl. Všechno pořádně promícháme (zlehka) a uděláme asi 6 kulatých knedlíků…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Žampionová omáčka

Žampionová omáčka

Potřebné ingredience

200g žampionů,600ml mléka,1 zel.bujon,majoránka,kmín,máslo,hl.mouka

Postup přípravy

Žampiony nakrájíme na kousky.V hrnci rozpálíme kousek másla a dáme do něj žampiony,osmahneme,podlijeme trochou vody,posypeme majoránkou a kmínem a chvíli dusíme.Podušené žampiony…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Rajská omáčka

Rajská omáčka

Potřebné ingredience

60 dkg hovězí přední bez kosti,7 kul.nové koření sůl,4 ks bobkový list,2 malé cibule(1 větší),2 x protlak 140g rajský,kečup,hl.mouka a olej na jíšku,10 dkg másla na dochucení,10 dkg cuku,skořice 1/4 ČL.Příloha těstoviny,knedlík.

Postup přípravy

Maso a všechny suroviny jako cibule,koření, sůl.Dámevařit s masem,když je měkké vyndám a přidám protlak,skořici a cukr,kečup,mezitím si udělám jíšku a zavařím.Když je omáčka…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Omáčka z konzervy

Omáčka z konzervy

Potřebné ingredience

1 konzerva Vepřové na vlastní šťávě,1 cibule,vegeta,3 vajíčka na tvrdo,porek,těstoviny,tvrdý sýr.

Postup přípravy

Postup:
V hrnci na oleji zpěníme cibulku a přidáme maso z konzervy.Podlijeme vodou a přidáme vegetu,podle chuti.Průběžně maso rozmačkáme.Přidáme nejemno nesekané vajíčka a…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Houbová omáčka

Houbová omáčka

Potřebné ingredience

Na drobno nakrájené houby - 1 plný hluboký talíř, 1 větší cibule, 0,5 dcl oleje, 1 kelímek smetany na vaření, 0,5 l mléka, 4 lžíce hladké mouky, sůl a pepř, kmín, petrželová nať.

Postup přípravy

Na oleji necháme zesklovatět jemně nakrájenou cibuli. Potom přidáme kmín a nakrájené houby, osolíme a dusíme asi 10 - 15 minut. Přidáme mouku a necháme několik minut posmažit.…

Zobrazit více...
OMÁČKY
DOMÁCÍ SVÍČKOVÁ +++

DOMÁCÍ SVÍČKOVÁ +++

Potřebné ingredience

Maso,smetana,sůl,pepř,sádlo,zelenina mražená,zelenina HALALI,citron,slanina nebo párek.

Postup přípravy

Maso prošpikujem a restujeme ze všech stran do růžova.Do papínáku na sádlo dáme kořenovou zeleninu a zeleninu ze sklinky HALALI,přidáme maso které jsme ,osolili a opepřili a …

Zobrazit více...
OMÁČKY
RYCHLOPTÁČCI +++

RYCHLOPTÁČCI +++

Potřebné ingredience

50 dkg Vepřové nebo hovězí maso,1cibule,olej nebo sádlo,sůl,pepř,1 lžice plnotučná hořčice, trošku červené papriky,2 vařené vejce,okurky,párek,salám.

Postup přípravy

Nejprve orestujeme cibuli potom přidáme maso ,osolíme ,opepříme, přidáme nakrájený salám,párek ,okurky, vajíčko, plnotučnou hořčici, zalijeme vodou a vaříme do měka.Až je maso…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Rychlá rajská (do hodiny máte uvařeno a snězeno;-))

Rychlá rajská (do hodiny máte uvařeno a snězeno;-))

Potřebné ingredience

1/2 kg mletého masa, 1 velký rajský protlak, 1 velká cibule, 2 papriky(nejlepší je bílá), 2 lžíce oleje, 2 bobkové listy, 10 kuliček nového koření, 15 kuliček pepře, sůl, cukr, hl. mouka na zahuštění

Postup přípravy

Na drobno nakrájenou cibuli osmahneme na oleji(oleje dáme co nejméně, dost tučné je maso, tak aby omáčka neplavala v tuku). Na osmahnutou cibulku nadrobíme mleté maso a mícháme…

Zobrazit více...
OMÁČKY
KOPROVÁ OMÁČKA

KOPROVÁ OMÁČKA

Potřebné ingredience

2 dl mléka,2L vývar z masa, 2,5 dl smetany, čerství kopr(nebo ve sklenici), sůl, ocet , cukr

Postup přípravy

Do vývarové vody z masa ,přidáme mléko, kopr a necháme přejít varem asi 20 minut.Potom přidáme smetanu ,cukr ,ocet prostě dochutíme podle sebe a zaděláme jíškou nebo hladkou…

Zobrazit více...

Kategorie