Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Omáčky

Přidat recept
OMÁČKY
Borůvková omáčka na lívanečky

Borůvková omáčka na lívanečky

Potřebné ingredience

1 pohár zaváraných borůvek (ja kupujem tie v Lidli), šľahačková smotana alebo smotana na varenie 250ml, maizena alebo hl.múka

Postup přípravy

Borůvkový kompot (cely aj so stavou) vylejeme do kastrola a privedieme k varu, do smotany zamiesame jednu zarovnanú lyzicu maizeny a poriadne rozmiesame, aby neboli hrudky a…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Ptáčky na smetaně.

Ptáčky na smetaně.

Potřebné ingredience

500g vepřového 2 vajíčka na tvrdo 1kys. okurku 100g godhaje 1 šlehačka pol.hořčice,sůl,pepř

Postup přípravy

Cibuku zpěníme do zlatova a na ni vložíme nakrájené maso na kostičky.
Osolíme , opepříme podlijeme vodou a necháme dusit , až maso změkne. Když je maso měkký , přidáme do…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Koprovka z uzených kostí

Koprovka z uzených kostí

Potřebné ingredience

Uzené kosti(tak3/4kg),šlehačka,kopr,hladká mouka,ocet,cukr,vejce,brambory

Postup přípravy

Do hrnce dáme kosti,zalijeme vodou a dáme vařit až jde maso lehce od kosti.Po té maso vyjmeme a do vývaru nalijeme šlehačku.Až se to začne vařit,zahustíme moukou rozkvedlanou ve…

Zobrazit více...
OMÁČKY
sýrová omáčka na těstoviny

sýrová omáčka na těstoviny

Potřebné ingredience

hladká mouka
olej nebo máslo(dle chuti)
uzeninu, nebo šunku či co podobného, co potřebujem zlikvidovat
1 krabičku tavených sýrů(3x obdélníček)
mléko
bazalka

Postup přípravy

Nejdříve uděláme obyčejnou zásmažku, na oleji či másle zpěníme hladkou mouku, přidáme mléko a uděláme tzv.bešamel, povaříme,do něj pak rozpustíme tavený sýr, přidáme uzeninu a…

Zobrazit více...
OMÁČKY
luxusní koprová omáčka - desetiminutovka!

luxusní koprová omáčka - desetiminutovka!

Potřebné ingredience

2 šlehačky, 4 lžíce sterilovaného nebo čerstvého kopru, sůl, cukr, ocet, 1 kysaná smetana, 1/4l mléka, hladká mouka

Postup přípravy

2 šlehačky a 4 lžíce kopru přivedeme k varu, osolíme, přidáme 1 kysanou smetanu, rozmícháme 1 hrníček mléka s hladkou moukou (hustotu jak máte rádi, 3-5 lžic mouky), pomalu…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Francouzký dresing na štíhlou linii......... HOTOVÝ ZA MINUTU!!!!

Francouzký dresing na štíhlou linii......... HOTOVÝ ZA…

Potřebné ingredience

kečup z menším obsahem cukru,bílí jogurt malí..........................

Postup přípravy

Kečup smícháme s jogurtem dáme i česnek podle chuti.....Hodí se k masu do salátu k pizze k párkům a navíc je hotový za minutu!!!!!

Zobrazit více...
OMÁČKY
BÍLÁ OMÁČKA výborná blesková lahůdka

BÍLÁ OMÁČKA výborná blesková lahůdka

Potřebné ingredience

1x cibule,
5dkg anglické slaniny (podíl tuku a masa min. 50%),
tymián - zarovnaná malá lžíčka,
kuřecí čtvrtky,
sůl,
mouka,
smetana,
mléko

Postup přípravy

Do cca 2 litrů osolené vody dáme vařit kuřecí čtvrtky, do změknutí. Pak maso vyndáme,obereme,kosti dáme pejskovi a přecedíme vývar,aby byl čistý. Mezi tím, spěníme cibuli…

Zobrazit více...
OMÁČKY
JEDNODUCHÁ DOMACÍ  RAJSKA OMAČKA  S PAPRIKAMI

JEDNODUCHÁ DOMACÍ RAJSKA OMAČKA S PAPRIKAMI

Potřebné ingredience

5 rajčat,2x cibule,hladka mouka,skořice v celku 1 klas,sůl,1 velký rajský protlak,celý pepř,1 zeleninový masox,mlete maso a 5 paprik dle výberu..

Postup přípravy

Cibulku si nakrajime na jemno a dame smažit,až zružový přisypeme hladkou mouku a udělame jišku hustou,podlijeme množstvím vody,kolik chceme omačky a přidame nasekana oloupana…

Zobrazit více...
OMÁČKY
TATARKA K RAŽNIČI SE NEJLIP HODI !!!!!!! ----- UPLNĚ JEDNODUCHA :))

TATARKA K RAŽNIČI SE NEJLIP HODI !!!!!!! ----- UPLNĚ…

Potřebné ingredience

TATARSKA OMAČKA, ZAVAŘENA ČERVENA PAPRIKA!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Postup přípravy

TATARKU DAME DO MISKY A PŘIDAME PAPRIKU A ROZMIKSUJEME. HOTOVO A MA TO UŽASNOU CHUT MY POUŽIVAME JEN NA RAŽNIČI.

Zobrazit více...
OMÁČKY
Omáčka s Nivou

Omáčka s Nivou

Potřebné ingredience

cibule,olej,Niva,zakysaná smetana (400ml),smetana na vaření (250ml),černý pepř, Provensálské koření,sušené houby (nemusí být),sůl - suroviny jsem dávala od oka,záleží na tom,kolik chcete mít omáčky

Postup přípravy

Na oleji dozlatova orestujeme najemno nakrájenou cibuli. Poté přidáme trochu pepře a provensálského koření. Zakysanou smetanu si rozmýcháme s trochou vody + přidáme smetanu na…

Zobrazit více...

Kategorie