Zobrazit přihlášovací formulář
MOUČNÍKY, POHÁRY
Jablkový závin z pivního těsta

Jablkový závin z pivního těsta

Potřebné ingredience

1/2 kg hladké mouky, 1 Hera, 16 polévkových lžic světlého piva, špetka soli, jablka, hrozinky, oříšky, pudink, skořice, cukr

Postup přípravy

Z mouky, Hery, piva a špetky soli si vypracujeme těsto. Rozdělíme na 2 stejné díly, z nichž si vyválíme placky. Plníme strouhanými jablky, do kterých přidáme cukr, hrozinky,…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Vynikající rybí polévka z filé (dietní) a hlavně rychlá!!!

Vynikající rybí polévka z filé (dietní) a hlavně…

Potřebné ingredience

Všechny přísady dávám od oka. Záleží na tom, kolik polévky chcete uvařit. Můj recept je zhruba na 4-5 porcí. 3 kostky rybího filé (ne drceného), mrkev, kořenová petržel, celer, Podravka nebo jiné polévkové koření, drcené krupky nebo hrubá krupice, sůl, petrželka

Postup přípravy

Do hrnce si dámě vařit vodu. Když se začne vařit, vhodíme 3 kostky filé. Necháme povařit zhruba 8 min., vytáhneme je a pokrájíme. Pokrájené filé, kořenovou zeleninu a krupky…

Zobrazit více...
SALÁTY, ZÁLIVKY
Čínský salát z hlávkového zelí

Čínský salát z hlávkového zelí

Potřebné ingredience

Bílé hlávkové zelí, cibule, sterilovaná červená kapie, houba "Jídašovo ucho", kmín, čínské koření, sůl, olej, citronová šťáva. Všechny suroviny dávám od oka.

Postup přípravy

Bílé zelí nakrájíme na kostičky, dáme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme a dáme vařit. Necháme jen chviličku projít varem (asi 2 minuty). Poté slijeme. Mezitím si nakrájíme…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Vaječný řízek neboli "smaženka"

Vaječný řízek neboli "smaženka"

Potřebné ingredience

Prosím o recept

Postup přípravy

Maminky, prosím vás, neví některá, jak se přesně dělá "smaženka"? Ale taková, co prodávají v lahůdkách nebo pekárnách. Já ji dělala doma (do rozšlehaného vajíčka jsem přidala…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Omáčka s Nivou

Omáčka s Nivou

Potřebné ingredience

cibule,olej,Niva,zakysaná smetana (400ml),smetana na vaření (250ml),černý pepř, Provensálské koření,sušené houby (nemusí být),sůl - suroviny jsem dávala od oka,záleží na tom,kolik chcete mít omáčky

Postup přípravy

Na oleji dozlatova orestujeme najemno nakrájenou cibuli. Poté přidáme trochu pepře a provensálského koření. Zakysanou smetanu si rozmýcháme s trochou vody + přidáme smetanu na…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Rychlý (hrnkový) perník

Rychlý (hrnkový) perník

Potřebné ingredience

3 hrnky hladké mouky, 1 hrnek cukru, 1 1/2 hrnku mléka, 1/2 hrnku oleje, 2 vejce, 1 prášek do perníku, 1 prášek do pečiva, kakao (dle chuti), hrozinky, ořechy nebo mandle

Postup přípravy

Ušleháme vejce s cukrem, olejem a mlékem. Pak přidáme mouku s prášky do pečiva. Nakonec přidáme kakao a hrozinky. Těsto nalijeme na VELKÝ vymazaný a vysypaný plech a posypeme ho…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Nivové večky - vynikající,rychlá a sytá večeře!!!

Nivové večky - vynikající,rychlá a sytá večeře!!!

Potřebné ingredience

veka (pro dvě dospělé osoby bohatě stačí jedna), máslo, Niva

Postup přípravy

Veku si nakrájíme na plátky (jako na chlebíčky). Plátky veky potřeme tenkou vrstvou másla. Nivu si nahrubo nastrouháme a namazané večky posypeme. Dáme zapékat do trouby (asi na…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Sušenky Cookies

Sušenky Cookies

Potřebné ingredience

150g cukru krupice, 150g hladké mouky, 175g hrozinek, 125g lískových oříšků (oloupaných mandlí), 125g másla, 1 vejce, 1/2 prášku do pečiva, skořice
Já jsem pekla z dvojité dávky a je toho fakt hromada.

Postup přípravy

Oloupané mandle rozmixujeme nadrobno v robotu. To samé uděláme s hrozinkami. Pak ze všech surovin vypracujeme těsto. Tvoříme zhruba 1,5cm velké kuličky, které klademe na vymaštěný…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Tatranské kotlety

Tatranské kotlety

Potřebné ingredience

4 libovější řízky z krkovičky (žebírka nebo kýty), sůl, pepř, 4 plátky anglické slaniny, 4 plátky šunky (nebo šunkového salámu), sterilované lečo (bez uzeniny), 100g strouhaného tvrdého sýra, 150ml sladké smetany

Postup přípravy

Maso lehce naklepeme, po obvodu nařízneme, osolíme a opepříme. Takto připravené maso rozložíme na dno pekáčku. Pak poklademe vrstvou anglické slaniny, šunky a leča. Nakonec to vše…

Zobrazit více...

Kategorie