cibulový koláč
Potřebné ingredience
400 g listového těsta, 500 g oloupané cibule, 300 g strouhaného sýra(eidam, ementál), 200g libového uzeného masa, 100 g másla, 4 vejce, 150g kysané smetany, sůl, pepř, půl lžičky provensálského koření.
Postup přípravy
Cibule se nakrájí na půlkolečka a do sklovata, jemně zlatova(lehce, ne do hněda) osmahne na másle. Listové těsto se rozválí na rozměry plechu + asi 3 cm na rantlík ze všech stran…
Zapečené brambory s cuketou a zeleninou
Potřebné ingredience
oloupané brambory vařené ve slupce, oloupaná a vydlabaná cuketa, rajčata, papriky, uzenina(klobás je asi nejlepší) česnek, sůl, pepř, olivový olej (strouhaný sýr)
Postup přípravy
Na pekáč se nasypou na kolečka nakrájené brambory, k tomu se přihodí stejné množství na hrubo nastrouhané cukety, na kostičky nakrájená uzenina, rajčata a paprika, pár rozdrcených…
Smetanový hrášek
Potřebné ingredience
350 g (pytlík) mraženého nebo čerstvého hrášku, 1/4 litru smetany na vaření(stačí i mléko, ne však odtučněné), 1 vrchovatá lžíce hl.mouky, 100g másla, 1 velká cibule, pepř, sůl.
Postup přípravy
Na másle se do sklovata osmahne na drobno nakrájená cibulka, zasype se moukou, zapraží, zalije smetanou. Přidá se hrášek, osolí se a opepří(vůbec se nebojte a pořádně to opepřete…