NAPOLEONSKÉ KLOBOUČKY + BALENÉ OŘECHY + PRACNY
Potřebné ingredience
Napoleonské kloboučky podle Tatjana L. (backa) ID 45446 - díky za inspiraci, jsou výborné
Postup přípravy
BALENÉ OŘECHY
30dkg hl.mouky+20dkg másla+10dkg ořechů+4dkg cukru+2žloutky + cukr na obalení a lískové ořechy dovnitř
Vypracujeme těsto, necháme odležet. Vlašské ořechy…
Perníčky (pro syna na školní trhy)
Potřebné ingredience
Perníkové těsto: 650 - 750 g hl. mouky, 100 g medu, 250 g cukru, 50 g másla, 4 žloutky, 4 pol. lžíce mléka, lžičku perník. koření, lžičku jedlé sody.
Postup přípravy
Zpracujeme v těsto a necháme odležet (není nutné). Zpracovávám v domácí pekárně.
Poleva: 150 g prosátého cukru
1 bílek
1 - 2 lžíce citronové…
Kuličky Raffaelo
Potřebné ingredience
1slazené kondenzované mléko,1-2 balíčky kokosu,dortovou oplatku,mandle
Postup přípravy
Konzervu otevřeme a vlijeme do mísy.Přidáme rozdrobenou na jemno dortovou oplatku a tolik kokosu,aby vznikla hmota,ze které se dají tvarovat kuličky.Z hmoty vytváříme kuličky do…
vosí hnízda z koka sušenek od mamče id 33995
Potřebné ingredience
super jen bych dala méně rumu :-)))
Mandlová srdíčka- u nás je všichni milují :)
Potřebné ingredience
400 g oloupaných mandlí + asi 80 půlek oloupaných mandlí na ozdobu ( postačí i 80 čtvrtek ), 200 g moučkového cukru, 2 vanilkové cukry, šťáva ze dvou středně velkých citronů, cca 400g tmavé či bílé polevy. Polevu možno zhotovit z čokolády na vaření a omegy ( na 100g čok.na vaření 40g omegy).
Postup přípravy
400g mandlí umeleme, přidáme moučkový cukr, vanilkový cukr a šťávu z citrónů. Vypracujeme těsto, které necháme nejlépe do druhého dne proležet. Pokud se vám zdá těsto dosti lepivé…
Vaječný krém
Potřebné ingredience
32 dkg másla 4 lžíce pol. mlet. cukru 3 vejce 2 lžíce mlet. cukru 1 vanilka
Postup přípravy
Nad párou šleháme: 3 vejce, 2 lžíce mlet. cukru, 1 vanilka - šleháme do zkoustnutí.
Po vychladnutí zašleháme do utřeného másla s cukre, přidáme rum, ale stejné teploty. Tzn…
Křehké růžové cukroví
Potřebné ingredience
Těsto: 30 dkg hladké mouky 13 dkg cukru moučka 22 dkg másla 6 vařených prolisovaných žloutků citrónová kůra z 1 citrónu Poleva: 30 dkg prosátého moučkového cukru 3 lžíce horké vody (můžeme dát citrónovou šťávu, dle chuti) 3 kapky červeného bretonu
Postup přípravy
Z ingrediencí na těsto vypracujeme těsto, necháme alespoň hodinu odležet v chladnu, vyvalujeme, vykrajujeme srdíčka a pečeme při 180 st. Druhý den slepujeme marmeládou, poléváme…
STROJKOVÉ SLEPOVANÉ
Potřebné ingredience
600 g polohrubé mouky, 4 vejce, 250 g kokosu, 250 g cukru, 250 g hery, marmeláda na slepení POLEVA : 50 g 100% tuku, 150 g čokolády na vaření.
Postup přípravy
Na vále zpracujeme těsto a necháme v chladu odpočinout.Z těsta potom strojkem (mlýnek na maso + nástavec ) vytlačujeme tyčinky o délce 4 cm.Ty klademe na vymazaný plech ( může být…
Kombinované kytičky
Potřebné ingredience
Linecké těsto,( mám v receptech).. kakaové těsto :25 dkg 100% tuku Lukana,25 dkg ml.cukru,30 dkg hladké mouky,3 dkg kakaa,1 lžíce pol.rumu. Rybízový džem,čokoládová poleva.
Postup přípravy
Uděláme si obě těsta a necháme do druhého dne odpočinout.
Z obou těst vykrájíme kytičky a upečeme.
Slepíme rybízovým džemem a polijeme bílou čokoládou.Do středu kápneme…
RYCHLEJŠÍ VÁNOČKA
Potřebné ingredience
750g poloh.mouky 200g cukru krupice 150g másla 4 žloutky 50g droždí 100g mandlí 200g rozinek=namočit do rumu(nemusí t být) 4dcl mléka 1 vanilka - van.cukr sůl -špetka
Postup přípravy
Lžíci cukru rozetřeme s droždím, přidáme 2 lžíce mouky a 2 lžíce mléka a necháme kvásek vzejít na teplém místě.Já kvásek nedělám používám suché droždí-dle návodu na obalu a jsem…