Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Vánoční cukroví

Přidat recept
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
ŠTRAPÁČE OD MAMKY

ŠTRAPÁČE OD MAMKY

Potřebné ingredience

200G HLADKÉ MOUKY,200G SLUNY,80G MOUČKOVÉHO CUKRU,200G STROUHANÉHO KOKOSU,1 VEJCE,3 LŽÍCE KAKAA.

Postup přípravy

ZE VŠECH PŘÍSAD ZPRACUJEME TĚSTO A NECHÁME JE CHVILKU ODPOČINOUT.PAK VYVÁLÍME NA PLÁT ASI 0,5CM SILNÝ,VYKRAJUJEME Z NĚJ FORMIČKOU STŘAPÁČEKY A KLADEME JE NA VYMAZANÝ PLECH.UPEČENÉ…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
PUDIKOVÉ ROHLÍČKY

PUDIKOVÉ ROHLÍČKY

Potřebné ingredience

500GHLADKÉ MOUKY,250G ZTUŽENÉHO TUKU,125G MÁSLA,250G PRÁŠKOVÉHO CUKRU,3 CELÁ VEJCE,5 VANILKOVÝCH PUDINGŮ.

Postup přípravy

DO PROSÁTÉ MOUKY A PRÁŠKOVÉHO CUKRU NASTROUHÁME TUK A MÁSLO,PŘIDÁME VEJCE A PUDINGY,ZPRACUJEME V TĚSTO A V CHLADNIČCE NECHÁME 1 ODPOČINOUT.POTÉ POMOCÍ STROJKU S NÁSTAVCEM NA…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Černé trubičky-na požádání vkládám recept , uvedený na obalu trubiček:-)

Černé trubičky-na požádání vkládám recept , uvedený na…

Potřebné ingredience

35dkg hladké mouky,15dkg práškového cukru,18dkg másla(já dala heru),7dkg mletých ořechů,1celé vejce,1 žloutek,1 lžíce kakaa

Postup přípravy

Vypracujeme těsto,vyválíme plát o síle 2mm,radílkem nakrájíme obdélníky cca 4x6 cm a natočíme na trubičky,dáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme asi 10 minut.
Plníme…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Měkké perníčky

Měkké perníčky

Potřebné ingredience

600g hl. mouky, 250 g cukru moučka, 200 g másla , 6 lžic medu, 2 lžíce kakaa, 3 vejce, 1 kypřící prášek do perníku, 1 lžička perníkového koření

Postup přípravy

Vše důkladně, propracovat v hladké těsto a nechat odpočinout v lednici do druhého dne.
Vyválím asi plát tak 3-5mm silný.
Peču na 150-175 °C asi 5-7min.
Ještě teplé…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Perníčky hned měkké

Perníčky hned měkké

Potřebné ingredience

vejce, máslo, med, prdopeč, koření do perníku, hladká

Postup přípravy

Perníčky

450 g hladké mouky
150 g cukru moučka
3 žloutky
100 g tuku – máslo
4-5 lžic medu
prášek do pečiva
koření do perníku

Vše důkladně…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Žloutková kolečka

Žloutková kolečka

Potřebné ingredience

30 dkg hladké mouky, 20 dkg másla, 12 dkg ořechů (mletých...dávám půl vlašských a půl lískových), 8 dkg cukru

Postup přípravy

Z těchto přísad zpracujeme těsto a necháme asi 1 hodinu odpočinout. Pak vyválíme slabší placku a vykrajujeme kolečka. Dáme na plech a polovinu koleček potřeme polevou ( 2 žloutky…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
LINECKÉ KOLÁČKY

LINECKÉ KOLÁČKY

Potřebné ingredience

Tak dodávám recept. já to dělám už roky a pořád mám výborné linecké.Možná se Vám zdá těsta hodně, je to taká normální dávka, já dělám raz tolik co je tu. a máme do Silvestra nebo dávám babičkám :-)), 750 g hladká mouka 500 g Hera 250g cukr moučka, 3 žloutky

Postup přípravy

všechno si na vále zpracujeme v těsto. je moc vďečné a dobře se s ním pracuje. pak si oddělujeme bochánky, vyválíme plát a vykrajujeme tvary. poklademe na plech,nemusíme mazat…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Perníčková srdíčka do vánoční bonboniéry pod stromeček

Perníčková srdíčka do vánoční bonboniéry pod stromeček

Potřebné ingredience

600g hladké mouky, 300g práškového cukru, 200g medu, 150g másla,3 vejce, 2 čajové lžičky mleté skořice, 1 čajová lžička mletého hřebíčku,1/2 čajové lžičky mletého anýzu, 2 čajové lžičky sody bikarbony.

Postup přípravy

Máslo s cukrem a vejcemi vymícháme na pěnu, přidáme koření, sodu bikarbonu,promícháme, nakonec přidáme mouku a zamícháme polotuhé těsto. Těsto dáme do misky, dobře přikryjeme…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Nové druhy cukroví

Nové druhy cukroví

Potřebné ingredience

* postupně přidávám - fota budou před vánocemi * *************************************************************************************** ČERTÍCI ------------- 200g mletých sušek bebe, 130 g moučkového cukru, 70 g ztuženého tuku , 2lžíce kakaa, 2 lžíce rozinek namočených v horké vodě Na ozdobení: 100g čokolády na vaření, 80g marcipánové nebo mléčné hmoty, 40g ztuženého tuku, červené potravinářské barvivo, bílé a tmavé sypání. Sušenky smícháme s cukrem, kakaem, nasekaným tukem a rozinkami, nakrájenými nadrobno. Hmotu uložíme do chladu a necháme ztuhnout. Pak ji rozdělíme na stejné kousky a vytvarujeme z nich hlavičky čertíka, které opět necháme ztuhnout. Marcipán obarvíme špetkou potravinářské barvy a dobře prohněteme. Z hmoty vytvarujeme jazýčky a růžky a očka čertíků a necháme ztuhnout. čokoládu rozpustíme spolu s tukem, touto polevou přilijeme hlavičky čertíků a ihned je ozdobíme cukrovým sypáním, přilepíme očka, růžky a jazyk a uložímeje do chladu. ////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////// Tříkrálový Baltazar ------------------------ Potřebujeme: 300g medu, 75g přírodního cukru, 1/16 l vody, 350 g hladké mouky, 75 g žitné mouky, 1 zarovnanou čajovou lžičku sody bikarbony, 1 čaj.lžičku koření na perníky,cukr na vyválení Na polevu: 1/2 bílku,125g práškového cukru,75g čokoládové polevy Na ozdobu : různé pestré bonbony Postup: 1 Med, přírodní cukr a vodu uvedte do varu,vylijte do mísy a nechte vychladnout. 2.Mouku prosejete do mísy, smíchejte žitnou mouku, sodu bikarbonu a koření na perníky a přisypte k mouce. Všechno zpracujte mísící násadou ručního šlehače na jemné těsto, přikryjte ho a nechte přes noc odpočívat. 3. Velký kus papíru na pečení natenko posypte cukrem atěsto na něm vyválejte na tlouštku 1 cm. 4. Podle obrázku zhotovte šablonu (výška 26cm, 3ířka v boku 9 cm, Ruka 15 cm,boty 15,5cm.šablonu můžete utvořit podle vlastní fantazie), položte na těsto a vyřežte nožem krále.Zezbytku udělejte košík. 5. Plech vyložte papírem na pečení, oba kusy těsta na něj položte a pečte asi 25 minut na střednípříčce v trouběpředehřáté na 180 C(plyn stupen2).Potom nechte vychladnout na mřížce. 6. Z bílků vidličkou zlehka vyšlehejte světlou polevu.Přidejte do ní několik kapek vody, pak se dá lehčeji vyšlehat.Postupně zpracujte práškový cukr,aby vznikla hladká hustá hmota. pomocíštětce naneste polevu na kalhoty - bíléozdobené bonbony, korunu bílou a na ní perličky,hlavu tmavou polevou, oči 2 mandle , na krk náhdelník a košík v rukou na něm mandle. /////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////// Vánoční bonbony - bonbony z bonboniéry polité polevou slzička ozdobená jako sněhulák, srdíčko, vzhůru nohama jako hlava mikuláše, trojúhelník jako stromeček, kolečka jako ozdobičky, obdelník jako ozdoba se svíčkou a větvičkou 2: Mikulášské berly ----------------------- 200g hldké mouky, 120 g másla, 60 g moučkového cukru, 40 g mletých ořechů, 1 lžička kakaa, 1 větší žloutek Poleva: 200g moučkového cukru, 1 bílek, 1 lžiča horké vody, 1 lžička citronové štávy, potravinářské barvy modrá,žlutá, růžová) K prosáté mouce s kakaem a cukrem přidáme mleté ořechy nasekané máslo a žlotek. Vypracujeme těsto, které uložíme na 2 hodiny do chladu. pak z něj utvoříme válečky o průměru 1ěmm a délce asi 14 cm, a jeden konec zahneme do tvaru hole. Cukroví rozložíme na plech s pečícím papírem a upečeme v troubě vyhřáté na 180 C.Z prosátého moučkového cukru, bílku , vody a citronové štávy utřeme hustou polevu, do níž upečené a vychladnuté berly namočíme. Necháme polevu ztuhnout a na závěr berly dozdobíme zbylou polevou obarvenou potravinářskými barvivy.

Postup přípravy

Kokosky z loupáčků
----------------------------
6 vajec, 30 dkg pískového cukru, 6 rohlíčků loupáčků, 24 DKG KOKOSU, 20 DKG MOUČKOVÉHO CUKRU
Sladké rohlíky- loupáčky…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
broskve

broskve

Potřebné ingredience

,

Postup přípravy

V kulatých formičkách jsem upekla piškot , který jsem po vychladnutí trochu vydlabala a naplnila krémem. Vrch broskve jsem potřela : rum, červené barvivo.
Potírat mašlovačkou a…

Zobrazit více...

Kategorie