Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Vánoční cukroví

Přidat recept
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Máslový krém na vánoční cukroví

Máslový krém na vánoční cukroví

Potřebné ingredience

250 g másla 4 lžic moučkového cukru 1 vejce.

Postup přípravy

Vejce a cukr šleháme dohusta v horké lázni. Šlehám ručním elektrickým mixérem. Mírně změklé máslo ušleháme do napěnění (v Robotu) a postupně do něj přišleháváme trochu vychladlou…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
CIMPR CAMPR   -  recept od Jana Š. (Janyse) ID 206386

CIMPR CAMPR - recept od Jana Š. (Janyse) ID 206386

Potřebné ingredience

230 g Héry, 300 g hl.mouky, 40 g cukru, 2 žloutky, 50 g rozinek, 100 g ořechů

Postup přípravy

Vše smícháme dohromady a uděláme těsto, oříšky a rozinky rozdrtit nahrubo. Z těsta uděláme kuličku a pomocí vidličky na plechu rozplácneme. Upečeme a ještě horké obalit v cukru.

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Linecké pečivo ze strojku

Linecké pečivo ze strojku

Potřebné ingredience

230 g polohrubá mouka 200 g máslo 70 g kukuřičný škrob Gustin nebo vanilkový pudink 1 bal.vanilkový cukr 110 g moučkový cukr 2 ks žloutek 1/2 lžičky skořice 1/2 ks citron 200 g džem čokoláda na ozdobu

Postup přípravy

Mouku si smícháme s kukuřičným škrobem nebo vanilkovým pudinkem. V druhé misce si vymícháme máslo, žloutky, vanilkový a moučkový cukr na krémovou hmotu a následně přidáme šťávu z…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
CITRONOVÉ TYČINKY

CITRONOVÉ TYČINKY

Potřebné ingredience

TĚSTO: 240 g másla, 240 g polohrubé mouky, 2 žloutky, 2 lžíce mléka, kůra a šťáva z 1 citronu POLEVA: 300 g moučkového cukru, 2 bílky

Postup přípravy

Z uvedených surovin vypracujeme na vále těsto a dáme vychladit.
Zatím umícháme polevu z bílků a cukru.
Těsto rozdělíme na poloviny. Jednu necháme v ledničce. Druhou na…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
OŘÍŠKOVÉ TYČINKY

OŘÍŠKOVÉ TYČINKY

Potřebné ingredience

300 g hladká mouka 50 g mleté lískové oříšky 50 g nastrouhaná čokoláda 120 g moučkový cukr 1 bal.vanilkový cukr 1 ks vejce 200 g máslo POLEVA: 100 g čokoláda 40 g máslo

Postup přípravy

1. Hladkou mouku prosejeme přes jemné síto do misky, přidáme mleté lískové oříšky, nastrouhanou čokoládu, moučkový cukr, vanilkový cukr, vajíčko a na menší kousky nakrájené máslo.…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
MAZANEC

MAZANEC

Potřebné ingredience

250ml vody!!! 150g cukru 60g droždí 750g hladké mouky 90g rozpuštěné Héry 2 vejce lžička soli 80g rozinek namočených v rumu i s rumem, z 1 citronu nastrouhám kůru.

Postup přípravy

Z teplé vody, cukru a droždí uděláme kvásek a po přidání ostatních surovin dobře uhněteme hebounké, voňavé těsto.
Potřeme rozšlehaným vajíčkem.
Hned po vsazení do trouby…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Šlehačkové cukroví

Šlehačkové cukroví

Potřebné ingredience

mouka pšeničná polohrubá 500 gramůrntuk ztužený (100%) 250 gramůrnsmetana na šlehání 2,5 decilitrurnmouka pšeničná polohrubá (na vál)rncukr moučkový (na obalení)

Postup přípravy

Do mísy nasypeme polohrubou mouku, přidáme nastrouhaný ztužený tuk, přilijeme smetanu ke šlehání a vypracujeme hladké těsto, které zakryjeme fólií a necháme v chladu asi 30 minut…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
POLEVY ZA STUDENA

POLEVY ZA STUDENA

Potřebné ingredience

CITRONOVÁ POLEVA: 180g cukru moučka, šťáva z jednoho citronu, 2 lžíce vody. RUMOVÁ POLEVA: 180gmoučkového cukru, 1 lžíce vody, 2 lžíce rumu. ŽLOUTKOVÁ POLEVA: 100g moučkového cukru, 1 žloutek, citronová šťáva. BÍLKOVÁ POLEVA: 120-160 g cukr moučka, 1 bílek, citronová šťáva. POMERANČOVÁ POLEVA 200gcukru moučka, šťáva z pomeranče, 2 lžíce vody. CITRONOVÁ POLEVA 300g cukr moučka 3 lžíce vařícího mléka 2 lžíce vymačkaného citronu MLÉČNÁ POLEVA 250gcukr moučka 5 lžic horkého mléka pár kapek citronu Polevy za studena CITRONOVÁ POLEVA: 180g cukru moučka, šťáva z jednoho citronu, 2 lžíce vody. RUMOVÁ POLEVA: 180gmoučkového cukru, 1 lžíce vody, 2 lžíce rumu. ŽLOUTKOVÁ POLEVA: 100g moučkového cukru, 1 žloutek, citronová šťáva. BÍLKOVÁ POLEVA: 120-160 g cukr moučka, 1 bílek, citronová šťáva. POMERANČOVÁ POLEVA 200gcukru moučka, šťáva z pomeranče, 2 lžíce vody.

VÁNOČNÍ CUKROVÍ
JEŽCI

JEŽCI

Potřebné ingredience

1 VEJCE 200 g TUKU 350 g HLADKÁ MOUKA 50 g CUKR KTUPICE 100 g MÁSLO

Postup přípravy

Z mouky, tuku, cukru a vejce vypracujeme těsto. Rozdělíme je na menší kousky. Do každého dílku zabalíme kousek ořechu (např. vlašského, lískového nebo i mandle) a tvarujeme ježky …

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
KOKOSKY

KOKOSKY

Potřebné ingredience

Linecké upečené kolečka a přilepené kupované kokosky. Marmeládu, máslový krém a uvařenou čokoládu.

Postup přípravy

Linecké upečené kolečka dle velikosti koupených kokosů. Upečené vychladlé kolečka dáme doprostřed marmeládu a okolo marmelády nestříkáme máslový krém hned na to přiložíme kokosek…

Zobrazit více...

Kategorie