Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Domácí pekárny

Přidat recept
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Pečivo z chlebové mouky

Pečivo z chlebové mouky

Potřebné ingredience

500g chlebové mouky, 100ml vody, 250ml mléka, 4 lžíce sádla, 2 lžičky soli, 1/2 droždí

Postup přípravy

Těsto zaděláme v pekárně, vytvraujeme housky, rohlíky, bulky,... Potřeme vejcem nebo slanou vodou a pečeme ne 200°C 15 - 20min.

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Rohlíky se žervé

Rohlíky se žervé

Potřebné ingredience

50 ml podmáslí, 50 ml vody, 300 ml mléka, 100g žitné celozrnné mouky, 400g hladké mouky, 1 lžička soli, 1 lžička sladěnky (nebo medu nebo cukru), 1/4 čerstvého droždí, semínka dle chuti, žervé rajče a paprika

Postup přípravy

Těsto necháme umíchat v pekárně, poté propracujeme, rozdělíme na stejné dílky, které rozválíme na oválnou placku (viz foto), potřeme vrstvou žervé a umotámě rohlíky. Na plechu…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Vláčné housky (10-12 ks)

Vláčné housky (10-12 ks)

Potřebné ingredience

asi 380ml mléka, 1 lžička medu, 1 a 1/2 lžičky soli, 1 lžíce octa, 100g žitné chlebové mouky, 50g špaldové mouky, 400g hladké mouky, 1/2 droždí, hrst ořechů (nebo semínka)

Postup přípravy

Těsto zaděláme v pekárně, poté umotáme housky, potřeme vodou se solí, vejcem, bílkem,... a pečeme na 220°C asi 15min.

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Večky s jogurtem

Večky s jogurtem

Potřebné ingredience

1 malý kelímek jogurtu, 100 - 150ml vody, 1 vejce, 1 lžíce kukuřičného škrobu, 80g měkkého másla, 200g hladké mouky, 100g poohrubé mouky, 150g špaldové mouky, 100g chlebové pšeničné mouky, 3 lžíce sušené brkaše, 2 lžičky soli, 2 a 1/2 lžičky sušeného droždí, 1 lžička medu, sladěnky nebo cukru. Semínka.

Postup přípravy

V pekárně zaděláme na program těsto, rozdělíme na 4 části a umotáme večky - viz foto. Pečeme na 220°C asi 20 min.

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Chlebík

Chlebík

Potřebné ingredience

350ml vody, 1lžíce balzamikového octa, 2 lžíce olivového oleje, 3 lžíce sušené brkaše, 300g hladké mouky, 110g pšeničné celozrnné mouky, 100g žitné chlebové mouky, 2 lžičky soli, 1 lžička cukru, 1/2 droždí, 1 lžíce provensálských bylinek, 1 lžíce koření na chleba (nebo alespoň kmín - asi 2 lžičky), hrst slunečnice, 3 lžíce lnu

Postup přípravy

Program: normální/střední velikost.

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Sýrové rohlíky s celozrnnou moukou

Sýrové rohlíky s celozrnnou moukou

Potřebné ingredience

150g jogurtu, 130-150ml mléka, 3 lžíce sádla, 200g pšeničné celozrnné mouky, 100g žitné celozrnné mouky, 100g hladké mouky, 3 lžíce vloček, 1 a 1/2 lžičky soli, 1/2 lžíce sušeného kvásku, 1 lžička cukru, 1/4 droždí. Asi 200g strouhaného eidamu, 1 vejce

Postup přípravy

Zaděláme v pekárně na program těsto, poté rozdělíme na kousky o hmotnosti 50-70g, rozválíme na ovál, posypeme sýrem a zarolujeme do rohlíku. Necháme pod utěrkou ještě 20min.…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Sýrové bulky s olivami

Sýrové bulky s olivami

Potřebné ingredience

asi 320g vody, 2 lžíce olivového oleje, 200g žitné chlebové mouky, 300g hladké pšeničné mouky, 100g žitné celozrnné mouky, 1 a 1/2 lžičky soli, 2 lžičky medu, 40g kvásku a 20g droždí (když není kvásek zvýšit dávku droždí asi na 40g), 1 - 2 lžíce pesta, 80 - 100g krájených černých oliv, 100g kostiček ementálu

Postup přípravy

Vše kromě oliv a sýru necháme umíchat v pekárně, ke konci hnětení přidáme olivy a sýr. Umotáme tvary a pečeme na 220°C asi 15min.

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Bylinkové rohlíky

Bylinkové rohlíky

Potřebné ingredience

175ml vody, 25g sádla, 120g pšeničné celozrnné mouky, 60g chlebové pšeničné mouky, 100g hladké pšeničné mouky, 1 lžička soli, 1/4 droždí, 2 lžíce ovesných vloček (+ na obalení), bazalka a petrželka (ev. jiné bylinky)

Postup přípravy

Ze všech přísad necháme v pekárně umíchat těsto. Poté vyválíme rohlíky a obalíme je ve vločkách. Pečeme ve vyhřáté troubě na 220°C asi 15min.

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Pšeničné bagety se lněným semínkem

Pšeničné bagety se lněným semínkem

Potřebné ingredience

200g zakysané smetany, 250ml vody, 50g rozpuštěného másla, 150g celozrnné pšeničné mouky, 500g polohrubé mouky, 2 lžíce sušené bramborové kaše, 3 lžíce lněného semínka, 2 lžičky soli, cukr, 1/2 droždí

Postup přípravy

V pekárně program "těsto", umotat bagety (rohlíky, housky,...), nechat na plechu kynou ještě asi 20min., péct na 220°C asi 10 - 15min.

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Rohlíkové mumie

Rohlíkové mumie

Potřebné ingredience

Jakékoliv rohlíkové těsto, krátké párky, vajíčko na potření, semínka

Postup přípravy

Z těsta vyválet proužky a těmi omotat jednotlivé párky asi do 3/4, pak nechat volné místo ("obličej") a nad ním zase pokračovat do konce párku. Potřít vajíčkem, posypat…

Zobrazit více...

Kategorie