Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Domácí pekárny

Přidat recept
DOMÁCÍ PEKÁRNY
VÝBORNÝ,NADÝCHANÝ CHLEBÍK-jeden recept-více způsobů-VŽDY SE MI POVEDE

VÝBORNÝ,NADÝCHANÝ CHLEBÍK-jeden recept-více způsobů…

Potřebné ingredience

300ML VLAŽNÉ VODY,2MALÉ LŽIČKY CUKRU,2MALÉ LŽIČKY SOLI(PŮVODNĚ 2,JÁ DÁVÁM JEDNU),1-2 LŽIČKY KMÍNU(NEBO SEZAMU,LNU,SLUNEČNICE-NA CO MÁTE ZROVNA CHUŤ),500GRAMŮ HLADKÉ MOUKY,1LŽIČKA SUŠENÉHO DROŽDÍ.. DÁLE TO,JAKÝ ZROVNA CHLEBÍK CHCETE MÍT:ORESTOVANÁ CIBULKA NA TROŠCE OLEJE,NEBO STROUHANÝ TVRDÝ SÝR CCA 100GRAMŮ,NEBO CCA 3LŽÍCE OVESNÝCH VLOČEK,NA CHVILKU SMOČENÝCH VE VODĚ-VODU VYMAČKÁM¨,NEBO ORESTOVANÁ SLANINA NA KOSTIČKY NAKRÁJENÁ,NEBO TROŠKU ROZETŘENÉHO ČESNEKU....MŮŽE TO BÝT COKOLI,CO VÁM CHUTNÁ,TŘEBA VÁS JEŠTĚ NĚJAKÁ KOMBINACE NAPADNE A BUDU MOC RÁDA,KDYŽ SE PODĚLÍTE:-)

Postup přípravy

VŠECHNY INGREDIENCE VLOŽÍM V UVEDENÉM POŘADÍ DO PÍCKY,NAHORU VLOŽÍM CIBULKU,NEBO SÝR,NEBO VLOČKY ATD....PODLE TOHO,JAKÝ CHLÉB SI PŘEJETE ZROVNA UPÉCI:-)..JÁ MÁM PÍCKU MOULINEX…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Mazanec podle ID 171650

Mazanec podle ID 171650

Potřebné ingredience

275ml mléka, 500g polohrubé mouky, 100g rozpuštěného másla, 1/2 lžičky soli, 1/4 droždí, 4 lžíce cukru, 2 VC, mandle, rozinky

Postup přípravy

Pečeme na program základní (kolem 3 hodin - ne déle, jinak bude suchá) světlá kůrka.

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Výborné dalamánky

Výborné dalamánky

Potřebné ingredience

380 - 400ml vody, 1 lžíce oleje, špetka curku, 1 a 1/2 lžičky soli, 250g žitné celozrnné mouky, 250g hladké mouky, 1/4 droždí. Hrubozrnná sůl a celý kmín na posypání, vejce na potření

Postup přípravy

Necháme v pekárně zpracovat těsto, vyklopíme na pomoučený vám, propracujeme a tvoříme bochánky. Nebo jen ze silnějšího válečku odkrajujeme kousky, které "upravíme" do…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Mléčné housky

Mléčné housky

Potřebné ingredience

250 ml mléka,150 ml oleje (dávám 75 ml rozpuštěné hery+75 ml oleje),1 vanilkový cukr,3 polévkové lžíce cukru (lze dát více,podle vaši chuti),3/4 lžičky soli,1 hrnek vařených strouhaných brambor,60 dkg hladké mouky,2 lžičky sušeného droždí nebo 1/2 kostly čerstvého droždí

Postup přípravy

Nedávno jsem děvčatům dávala původní recept s tím,že jsem si ho přizpůsobila.. teď jsem recept napsala tak,jak jsem ho přizpůsobila.. těsto zadělávám v domácí pekárně buď na…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
TĚSTO NA PLETÝNKY Z PEKÁRNY  +++

TĚSTO NA PLETÝNKY Z PEKÁRNY +++

Potřebné ingredience

50 dkg hladké mouky , 9 lžic oleje slunečnicového ,1 lžička soli,2 lžičky cukr krystal,2 vejce,1 kvasnice,250 ml vlažného mléka...mouku na podsypání při pletení pletýnek ..hrubá sůl,kmín vejce na potření

Postup přípravy

Do pekárny dáme tekuté a potom sypké .Zapnem program Příprava těsta .Pokud by bylo těsto řídčí při prvním signále přidáme trošku mouky .Po nakynutí přendáme na linku krájíme…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Makovky

Makovky

Potřebné ingredience

500 ml vlažného mléka, 100 g rozpuštěné Hery (nebo jiného tuku na pečení), 150 g cukru, půl lžičky soli, 800 g polohrubé mouky, lžička skořice, kostka čerstvého droždí náplň: jedno balení mletého máku, 60 g cukru, lžička skořice, cca 100 ml mléka, hrst rozinek

Postup přípravy

Makovou náplň s povaříme s cukrem a skořicí, když začne houstnout, přidáme rozinky a necháme přejít varem. Pak necháme dobře vychladnout.

Těsto - z uvedených surovin…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Chleba

Chleba

Potřebné ingredience

250g Bio mouka pšeničná,250 g hl.mouky,250 g žitná chlebová,400 ml vody,1 PL olej,1 PL ocet,1/2 kostky droždí,1/2PL kmínu,2 ČL soli

Postup přípravy

Všechny suroviny dám do pekárny a nechám vypracovat v pekárně,když skončí program pečení,vyndám na pomoučený vál, vypracuji chleba tvar a přenesu na moukou hl.vysypaný plech kde…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
*Domácí kaiserky - houstičky*

*Domácí kaiserky - houstičky*

Potřebné ingredience

20 dkg hladké mouky, 20 dkg celozrnné ( Kaufland 13 Kč), kvasnice - stačí půlka, 200-250 ml vlažného mléka, asi lžička soli, trochu cukru do kvásku, 100 ml oleje, libovolná semínka na posyp.

Postup přípravy

Recept je pro domácí pekárnu, ale já tuhle várku dělala ručně a nechala kynout na topení. Udělat kvásek. Mouky smíchat s mlékem, kváskem, olejem, solí. Nechat vykynout na teplém…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Pravý kváskový chléb - recept pro domácí pekárny

Pravý kváskový chléb - recept pro domácí pekárny

Potřebné ingredience

Recept vhodný pro domácí pekárny • 650 g mouky (žitná chlebová, pšeničná chlebová, popř. celozrnná žitná, špaldová - můžete experimentovat) • 12 polévkových lžic (180g) pravého žitného kvásku • 400 ml vody • 3 čajové lžičky mořské soli • 3 polévkové lžíce kvalitního slunečnicového nebo olivového oleje • 1-2 čajové lžičky kmínu • semínka (dýňové, slunečnicové, sezamové, lněné - dle libosti, můžete míchat) Můžeme (není nutné) přidat polévkovou lžičku psyllia (vlákniny) a špetku chlebového koření (firma Sonnentor). Vše dáme do pekárny najednou včetně semínek.

Postup přípravy

Jednou z nejpodstatnějších složek výživy, která nás ovlivňuje prakticky denně, je pečivo. V dnešní době už se téměř zapomnělo na zadělávání chleba žitným kváskem a běžnou stravou…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Jidáše velikonoční

Jidáše velikonoční

Potřebné ingredience

1/4 l teplého mléka smíchaného s 10 dkg tuku(Hery či másla), 3 žloutky, 7 dkg cukru krystalu, špetka soli, citronová kůra, 1/2 kg polohr. mouky, 30 g kvasnic(klidně trochu méně, je to na množství tip ťop do pekárny)

Postup přípravy

v tomto pořadí do pekárny...program kynutí.
po vykynutí vyklopím těsto na pomoučněný vál a lžící ukrajuji kousky těsta, které pak vytvaruji do požadovaných tvarů. Peču v troubě…

Zobrazit více...

Kategorie