Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Domácí pekárny

Přidat recept
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Výborný chleba z DP se slunečnicemi, pečený na krátký program :o))

Výborný chleba z DP se slunečnicemi, pečený na krátký…

Potřebné ingredience

150 ml mléka, 150 ml vody, 1 vejce, 10 ml oleje (2 PL), 1 PL octa, 11/2 lžičky soli, 2 lžičky cukru, 280 g hladké mouky, 140 g celozrnné mouky (dávám speciál-střední), 100 g žitné tmavé chlebové mouky, 100 g polohrubé mouky, 2/3 droždí. Po chvíli míchání 60 g slunečnicových semínek, 2 lžičky kmínu

Postup přípravy

Chlebík peču na program schnell - 1hod 40 min. Když dáte klasický program na chleba, dejte jen 1/3 droždí. Semínka a kmín přidáme do těsta, když už je skoro umíchané, ale ne moc…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
meruňkový táč

meruňkový táč

Potřebné ingredience

250 ml mléka, 150 ml oleje, 60g cukru, 0,5 lžičky soli, 1 vejce, 500g polohrubé mouky, 2 lžičky sušeného droždí nebo 0,5 kostky čerstvého.

Postup přípravy

Suroviny dáme do pekárny na program těsto.
Vykynuté rozetřeme na vymazaný plech, poklademe ovocem a posypeme drobenkou.
pečeme na asi 180°C, pocukrujeme.

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
mazanec

mazanec

Potřebné ingredience

Zatím ten nejlepší, co jsem pekla. Na tuku nešetřím a dávám máslo. Dovnitř mandle, rozinky, fíky, papáju,oříšky.... od každého trošičku co se doma najde.

Postup přípravy

Recept najdete zde: http://domacipekarny.dama.cz/recept.php?r=2505

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Housky

Housky

Potřebné ingredience

1/4 litru vlažného mléka, 1 droždí, 1 vejce, 1/2 kg hladké mouky, lžčka cukru, sůl, 5 dkg sádla, 1 vejce na pomašlování

Postup přípravy

Nejsem žádná velká kuchařka a už vůbec ne pekařka, ale tyhle housky mě opravdu dostaly!!!!!!! příště bych zkusila třeba posypat sýrem.......
Dnes jsem těsto zkusila i pod…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Celozrnné houstičky,bagetky,rohlíčky

Celozrnné houstičky,bagetky,rohlíčky

Potřebné ingredience

200 ml mléka, 100 ml oleje, 200 g hladké mouky, 250 g celozrnné mouky, 1/2 čerstvého droždí nebo 2 čajové lžičky sušeného, 1 čaj.lžička soli , 1 čaj.lžička cukru, zrníčka všeho druhu (sezam,mák,dýňová semínka, slunečnicová semínka,...)

Postup přípravy

Uvedené ingredience dáme přesně v tomto pořadí do domácí pekárny a uhněteme. Sledujeme konzistenci těsta, když je matlavé, přidáme hl. mouku, když se drobí, mírně podlejeme mlékem…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Můj první houskový knedlik z domácí pekárny

Můj první houskový knedlik z domácí pekárny

Potřebné ingredience

Je to podle pani Helena R. (goalkeeper) ID 78476 moc moc výborný postup najdete u paní Heleny

Postup přípravy

postup najdete u paní Heleny

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
těsto na bagety

těsto na bagety

Potřebné ingredience

bagety 200 -250 ml vlažného mléka, 2 lžičky soli, 1 lžička cukru, 3dkg másla, 1/2 kg polohr. mouky, 1 sušené droždí

Postup přípravy

přesně dle napsaného pořadí dám suroviny do pekárny a zapnu program na hnětení a kynutí těsta. potom na pomouč. válu vytvaruji 2 bagety, potřu mlékem smíchaným s 1 lžičkou cukru,…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Bramborovy chleba trošku inak

Bramborovy chleba trošku inak

Potřebné ingredience

Cesto:700 g rozmixovanych zemiakov,10 g cukru,10 g oleja,1240 g hl.muky,70 g drozdia,6 g zemiak.škrobu,rasca,semiačka podla chuti,1PL octu Zemiakova hmota: 500g zemiakov,1 liter vody,50 g soli

Postup přípravy

Najprv si uvarime zemiaky do makka a všetko spolu rozmixujeme ponornym mixerom na kašu,aj s vodou.Cesto si vymiesime v pekarni,nechame vykysnut,vytvarujeme bochnik a upečieme na…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Německé preclíky - Laugenbrezel

Německé preclíky - Laugenbrezel

Potřebné ingredience

V pekárně si připravte těsto z 500g hladké mouky, 250 ml vody, 20g sádla, dvou lžiček soli, dvou lžiček cukru a 20g čerstvého droždí (půl kostičky). Těsto nechejte po vypracování v pekárně jen 10 minut a pak ho vyndejte na vál. Tj. nenechávejte ho vykynout - pouze propracovat.

Postup přípravy

Pokaždé, když jedu do Německa se snažím si někde koupit jejich skvělé preclíky - Laugenbrezel - tmavě hnědé, křupavé s velký kousky soli...Letos ve Frankfurtu jsem to nestihla a…

Zobrazit více...

Kategorie