Výborný chleba z DP se slunečnicemi, pečený na krátký…
Potřebné ingredience
150 ml mléka, 150 ml vody, 1 vejce, 10 ml oleje (2 PL), 1 PL octa, 11/2 lžičky soli, 2 lžičky cukru, 280 g hladké mouky, 140 g celozrnné mouky (dávám speciál-střední), 100 g žitné tmavé chlebové mouky, 100 g polohrubé mouky, 2/3 droždí. Po chvíli míchání 60 g slunečnicových semínek, 2 lžičky kmínu
Postup přípravy
Chlebík peču na program schnell - 1hod 40 min. Když dáte klasický program na chleba, dejte jen 1/3 droždí. Semínka a kmín přidáme do těsta, když už je skoro umíchané, ale ne moc…
meruňkový táč
Potřebné ingredience
250 ml mléka, 150 ml oleje, 60g cukru, 0,5 lžičky soli, 1 vejce, 500g polohrubé mouky, 2 lžičky sušeného droždí nebo 0,5 kostky čerstvého.
Postup přípravy
Suroviny dáme do pekárny na program těsto.
Vykynuté rozetřeme na vymazaný plech, poklademe ovocem a posypeme drobenkou.
pečeme na asi 180°C, pocukrujeme.
mazanec
Potřebné ingredience
Zatím ten nejlepší, co jsem pekla. Na tuku nešetřím a dávám máslo. Dovnitř mandle, rozinky, fíky, papáju,oříšky.... od každého trošičku co se doma najde.
Housky
Potřebné ingredience
1/4 litru vlažného mléka, 1 droždí, 1 vejce, 1/2 kg hladké mouky, lžčka cukru, sůl, 5 dkg sádla, 1 vejce na pomašlování
Postup přípravy
Nejsem žádná velká kuchařka a už vůbec ne pekařka, ale tyhle housky mě opravdu dostaly!!!!!!! příště bych zkusila třeba posypat sýrem.......
Dnes jsem těsto zkusila i pod…
Celozrnné houstičky,bagetky,rohlíčky
Potřebné ingredience
200 ml mléka, 100 ml oleje, 200 g hladké mouky, 250 g celozrnné mouky, 1/2 čerstvého droždí nebo 2 čajové lžičky sušeného, 1 čaj.lžička soli , 1 čaj.lžička cukru, zrníčka všeho druhu (sezam,mák,dýňová semínka, slunečnicová semínka,...)
Postup přípravy
Uvedené ingredience dáme přesně v tomto pořadí do domácí pekárny a uhněteme. Sledujeme konzistenci těsta, když je matlavé, přidáme hl. mouku, když se drobí, mírně podlejeme mlékem…
Můj první houskový knedlik z domácí pekárny
Potřebné ingredience
Je to podle pani Helena R. (goalkeeper) ID 78476 moc moc výborný postup najdete u paní Heleny
těsto na bagety
Potřebné ingredience
bagety 200 -250 ml vlažného mléka, 2 lžičky soli, 1 lžička cukru, 3dkg másla, 1/2 kg polohr. mouky, 1 sušené droždí
Postup přípravy
přesně dle napsaného pořadí dám suroviny do pekárny a zapnu program na hnětení a kynutí těsta. potom na pomouč. válu vytvaruji 2 bagety, potřu mlékem smíchaným s 1 lžičkou cukru,…
Bramborovy chleba trošku inak
Potřebné ingredience
Cesto:700 g rozmixovanych zemiakov,10 g cukru,10 g oleja,1240 g hl.muky,70 g drozdia,6 g zemiak.škrobu,rasca,semiačka podla chuti,1PL octu Zemiakova hmota: 500g zemiakov,1 liter vody,50 g soli
Postup přípravy
Najprv si uvarime zemiaky do makka a všetko spolu rozmixujeme ponornym mixerom na kašu,aj s vodou.Cesto si vymiesime v pekarni,nechame vykysnut,vytvarujeme bochnik a upečieme na…
Německé preclíky - Laugenbrezel
Potřebné ingredience
V pekárně si připravte těsto z 500g hladké mouky, 250 ml vody, 20g sádla, dvou lžiček soli, dvou lžiček cukru a 20g čerstvého droždí (půl kostičky). Těsto nechejte po vypracování v pekárně jen 10 minut a pak ho vyndejte na vál. Tj. nenechávejte ho vykynout - pouze propracovat.
Postup přípravy
Pokaždé, když jedu do Německa se snažím si někde koupit jejich skvělé preclíky - Laugenbrezel - tmavě hnědé, křupavé s velký kousky soli...Letos ve Frankfurtu jsem to nestihla a…