Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Domácí pekárny

Přidat recept
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Sachr z cuket, čili z dýní

Sachr z cuket, čili z dýní

Potřebné ingredience

400g cukety, číli dýně (oloupané a zbavené zrníčk) 400g polohrubé mouky 200g cukru 2 vejce 1 prášek do pečiva 4 lžíce kakaa 1 tabulka čokolády na vaření 2 vrchovaté lžíce pikantní zavařeniny (meruňkové, rybízové)

Postup přípravy

Cuketu nastrouhat na jemném struhadle. Přes zimu používám mraženou, že mám už připravené 400g pytlíky z cuketami čili z dýněmi.
Do pekárny dáme napřed cuketu a vejce a pak…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Obyčejné domácí rohlíky - lepší než od pekaře

Obyčejné domácí rohlíky - lepší než od pekaře

Potřebné ingredience

Suroviny: Na těsto: 350ml mléka – 600g hladké mouky – 60g rostlinného másla – 1 lžička soli – 1lžička přírodního cukru – 30g čerstvého droždí – hladká mouka na vál – tuk na plech Na potření a posypání: 1 bílek – mák – kmín - sezam – mořská sůl

Postup přípravy

Postup:
1 nalít odměrkou mléko (může se dát i voda) a přidat změklé máslo
2 odváženou mouku, do jednoho rohu sůl a do druhého cukr a uprostřed nadrobit droždí.
3 Zvolit…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Pšeničný chléb našich babiček - s bramborami, vydrží dlouho čerstvý

Pšeničný chléb našich babiček - s bramborami, vydrží…

Potřebné ingredience

250 - 280 ml vody, 400 g hladké mouky, lžička přírodního cukru, 1 1/2 lžičky soli, 1 lžička kmínu, špetka drceného fenyklu, 150 g oloupaných ve slupce uvařených brambor, 30g čerstvého droždí

Postup přípravy

nepoužívat časovač!!

klasický postup dání surovin do pekárny bez brambor
asi za 30min, kdy pekárna zapípá se přidají brambory nastrouhané na jemným struhadle.

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Domácí langoše, Lepší a zdravější než z bistra

Domácí langoše, Lepší a zdravější než z bistra

Potřebné ingredience

Těsto na 6 langošů: 150ml vody, 50ml bílého vína, 250g hladké mouky, 150g hrubé mouky nebo celozrnné, 1 žloutek, 40g rostlinného másla, ½ lžičky soli, 1 lžička cukru, 20g čerstvého droždí, hladká mouka na vál a olej na smažení

Postup přípravy

Postup: Vše dle postupu běžným dát do pekárny, zvolit program těsto
Po uplynutí, dát na pomoučený vál, rozdělit těsto na 6 dílů, z kterých se utvoří bochánky a nechat ještě…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
ČESKÝ CHLÉB z pekárny

ČESKÝ CHLÉB z pekárny

Potřebné ingredience

Suroviny: 300ml vody, 50ml syrovátky nebo podmáslí, 1 tableta Celaskonu 250mg,
350g hladké mouky, 250g žitné mouky chlebové, 2 lžičky soli, 2 lžičky cukru,
1 lžíce kmínu, 20g čerstvého droždí

Postup přípravy

Program: 1 – základní – BASIC,. Hmotnost 0,9, kůrka střední – medium

Obměny: - pro své zdraví nahradit část pšeničné i žitné mouky celozrnnými moukami, lze i

Zobrazit více...

Kategorie