Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Domácí pekárny

Přidat recept
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Zamotaná ryba v domácí pekárně

Zamotaná ryba v domácí pekárně

Potřebné ingredience

Balení filetů z mořských ryb (já použila 800 g mražených filetů ze štikozubce chilského z Alberta), Niva (výseč cca 110 g), koření na ryby, máslo

Postup přípravy

Mražené rybí filety necháme povolit. Jemně okořeníme nejlépe kořením na ryby, můžeme i sladkou paprikou, pepřem... Nivu nakrájíme na špalíčky, nejméně na tolik kousků, kolik máme…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Opičí chléb - Monkey bread

Opičí chléb - Monkey bread

Potřebné ingredience

TĚSTO: °80 ml vlažné vody °180 ml vlažného mléka °1 vejce °20 g rozehřátého másla °280 g hladké mouky °340 g polohrubé mouky °70 g cukru krystal °1/2 kostky čerstvého droždí OBALOVACÍ SMĚS: °125 g rozehřátého másla °2 polévkové lžíce mleté skořice °160 g cukru krystal °půl hrnku mletých vlašských ořechů

Postup přípravy

Suroviny na těsto dáme do pekárny v uvedeném pořadí, zapneme program těsto.
Připravíme si obalovací směs - v jedné misce rozpustíme máslo, v druhé smícháme sypké suroviny.

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Barches - šábesový chléb, též "chala", výborný i druhý den

Barches - šábesový chléb, též "chala", výborný…

Potřebné ingredience

160 ml vlažné vody, 1 celé vejce, 1 žloutek, 40 ml rostlinného oleje, 400 g hladké mouky, půl lžičky cukru, 1 lžička soli, půl kostky droždí. Na potření vejce rozmíchané s vodou, sezam nebo mák na posypání.

Postup přípravy

Postup určitě netřeba dlouze popisovat, pekárnu nastavit na program "těsto", případně dosypat mouku nebo přidat trochu vody. Po ukončení programu záleží na Vás, jaký tvar…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Kynuté muffinky se skořicí a čokoládou

Kynuté muffinky se skořicí a čokoládou

Potřebné ingredience

Na těsto: 200 ml mléka, rozpuštěné máslo - 100 g, špetka soli (max. půl lžičky), 1 celé vejce, 75 g cukru krupice, 400 g polohrubé mouky, půlka čerstvého nebo 2 lžičky sušeného droždí. Na náplň: cca 3 cm másla :-), 4 lžíce cukru krupice, 2-3 lžičky skořice (podle chuti), čokoláda (opět podle chuti, u nás většinou bílá a hořká).

Postup přípravy

Suroviny na těsto dáme do pekárny a zapneme program Těsto :-))) Mezitím si z mírně povoleného másla, cukru a skořice umícháme "náplň", poměr surovin je možné mírně upravit…

Zobrazit více...

Kategorie