VÝBORNÉ! Sypané sádlové rohlíky
Potřebné ingredience
Jsou lehounké,nadýchané
Postup přípravy
Recept zde http://www.primapekarna.estranky.cz/clanky/rohliky_-bulky_-bagety/lnene-sadlove-rohliky.html
Sladěnku jsem koupila ve zdravé výživě,ale jde nahradit lžičkou medu
PRAVÉ RUSKÉ PELMENĚ
Potřebné ingredience
TĚSTO: 400ml vody, 1 vejce, 750g hladké mouky, NÁPLŇ: 500g vepřového boku (více prorostlejší), 1 cibule, 2 PL lžíce soli, pepř
Postup přípravy
Suroviny na těsto v uvedeném pořadí dáme do pekárny, zapneme program 9 (nekynuté těsto) - stačí 5 minut. Těsto musí být vláčné. Kdo nemá pekárnu zadělá v ruce (zde vodu postupně…
Cibulový chléb pečený v troubě
Potřebné ingredience
300ml vody, 1pol-lžíce octa,250g hladké mouky, 50g žitné mouky, 200g špaldové mouky, lžička kmínu, cukru, soli, 1/4 kostky kvasnic, 1 velká cibule.
Postup přípravy
Do pekárny dáme vodu, pak mouku, do jednoho rožku kmín,do druhého sůl, uprostřed uděláme důlek, do něj rozdrobíme kvasnice ,zasypeme cukrem a přikryjeme moukou. Těsto necháme…
Frgály
Potřebné ingredience
na kvásek: 1 dcl vlažného mléka, 2 lžičky cukru krystal, 3/4 kostky droždí na těsto: 1 kg polohrubé mouky, špetka soli, 1/2 l mléka, 1 hrst cukru krystal, 20 dkg Hery, 1 lžíce sádla, 2 žloutky na náplň: 2 hrnky máku, 2 hrnky mléka, 8 lžic cukru krystal, 1 vanilk. cukr, špetka skořice, kůra z 1 citronu na drobenku: 200 g pol. mouky, 100 g másla, 7 lžic cukru krystal na potření po upečení: 100 g másla, 4-5 lžic rumu
Postup přípravy
Nejprve si připravíme kvásek:
Zahřejeme mléko, přidáme cukr, droždí a necháme cca 20 min. vykynout.
Do zadělávací mísy prosyjeme 1 kg pol. mouky a špetku soli. Přidáme…
Chleba
Potřebné ingredience
3 dcl vlažné vody,500 g hl.mouky (můžete namíchat pšeničná chlebová - tmavá),2 čl soli,1 PL kmínu,30 - 42g droždí ,1 čl cukru,1 pL octa
Postup přípravy
Všechny přísady dáme podle postupu do pekárny a necháme vykynout,potom udělám večku a dám na moukou vysypaný papír a po vykynutí za 20 min. potřu slanou vodou a dám do vyhřáté…
Slunečnicový chléb s podmáslím
Potřebné ingredience
Podmáslový chléb se slunečnicoými semínky 100ml podmáslí 250ml teplé vody 1/2 droždí (21g) 400g hladké chlebové mouky 100g žité mouky 100g hladké nebo celozrnné mouky 1,5 lžičky soli 1,5 lžičky kmínu slunečnicová semínka(hrstička)
Postup přípravy
100ml vody,dvě lžíce mouky si dáme stranou ,rozdrobíme do toho droždí,přidáme lžičku cukru a počkáme na kvásek.
Do pekáry dáme suroviny od tekutých po sypké,kvásek na konec(při…
Babičiny majolkové koláčky s jablky
Potřebné ingredience
250 ml vlahého mléka 1 žloutek ( bílek si necháme na potření ) 200 ml majolky 500 g polohrubé mouky 8 lžic cukru špetka soli 1 kostka droždí nebo jeden sáček sušeného Náplň: Najemno strouhané jablka + drobenka navrch
Postup přípravy
Podle pořadí naházíme ingredience do pekárny a zapneme program těsto . Těsto můžeme vy míchat i ručně. Udělají se koláčky které plníme jemně nastrouhanými jablky . Koláčky potřeme…
Výborný pivní chléb
Potřebné ingredience
Pivní chleba inspirace dama.cz Suroviny: 350 ml piva(dělám z kvasnicového nepasterizovaného piva ) nebo 250ml piva a 100ml teplé vody 2,5 lžičky drceného kmínu 1,5 lžičky soli 350 g hladké chlebové mouky(nebo jen hladké) 150 g žitné chlebové mouky 1 lžička sušeného nebo 1/4 čerstvého droždí po zvukovém signálu přidáme semínka podle chuti
Postup přípravy
Těsto není nijak tuhé půjde zadělat i ručně,jen bych při ručním zadělání dala kvásek z droždí ne sušené,peču ho ve skleněné pečící formě s víkem a doporučuji dát na dno navlhčený…
Domaci chleba peceny v troube
Potřebné ingredience
- 100 g zitna mouka - 100 g psenicna celozrnna mouka - 900 g psenicna chlebova mouka - 2 PL(polevkove lzice) soli - 1 PL kminu - 100 ml vlazne vody+ 2 cajove lzicky suseneho drozdi= kvasek - 500ml vlazne vody + 2 PL ocet
Postup přípravy
-Mouky dohromady do misy,sul,kmin - promichat.
Pridat kvasek ,vodu s octem.
A hneteme az do bezvedomi asi 10-15 minut. :-) Nechame kynout max 1 hodinu.
Lehce hneteme…
Francouzské bagety podle p.Brýdové
Potřebné ingredience
300 ml vody, 1,5 lžíce medu, 1,5 lžičky soli / já dala 2 lžičky ,540g hladké mouky ,2 lžičky sušeného nebo 1/2 čerstvého droždí. Původní recept je s kombinací špaldové mouky / 340g hladké a 200g špaldové /
Postup přípravy
Ráda bych se s Vámi podělila o recept,který jsem zkoušela podle paní Brýdové ,vynikající francouzské bagety. Na jejich stránkách najdete i fotopostup,jak se motají http://www…