Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Domácí pekárny

Přidat recept
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Langoše

Langoše

Potřebné ingredience

800g hl.mouky,2 vejce,kelímek kysané smetany,kelímek mléka,lžička soli,40g-1 kostka droždí.Těsto dáme do vymazaného sáčku na 2 h. kynout do lednice.Těsto v lednici vydrží až 3 dny. zdobení /kečup,sýr cihla,tatarská omáčka česnek prolisovaný,voda asi 2 PL,sůl -

Postup přípravy

Vytáhnu si placku s těstem jde krásně pracovat,pomohu si válečkem!Smažím v oleji a zdobím dle obrázku,kdo snáší česnek udělám pod kečup česnek s vodou a solí mašlovačkou rozetřu…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Chleba s podmáslím

Chleba s podmáslím

Potřebné ingredience

350 ml.podmáslí,2CL soli,500g pol.mouky,250g žitná chlebová,1/2lžič.cukru,20g droždí rozdrobit,l menší brambor nastrouhat, 2 CL sezamový semínko,2PL olej, prog. zakladní,kůrka tmavá

Postup přípravy

dám do pekárny a pustím program č. 1 DOMO 3955

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Švýcarky,Makový závin

Švýcarky,Makový závin

Potřebné ingredience

1/2l mléka,10dkg Hera,1 celé vejce,80 dkg hl.mouky,1 lžičku soli,10 dkg cukru krup.1 lžíčka droždí rozdrobit

Postup přípravy

Nechat půl hodky v pekárně kynout,pak na vále promnou,ven bubliny z těsta,ještě chvilku kynout.Vyválet obdélník potřít máslem ,posypat cukrem krystal,skořicí,zavinout a nakrájet…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
BÁBOVKA ZE ŠLEHAČKY

BÁBOVKA ZE ŠLEHAČKY

Potřebné ingredience

2 HRNKY POLOHRUBÉ MOUKY 1 HRNEK CUKRU 1 VANILKOVÍ CUKR 1 PRÁŠEK DO PEČIVA 2 NEBO2 VEJDE ŠLEHAČKA 2LČÍCE KAKAA TROCU MLÉKA

Postup přípravy

ŠLEHAČKU,MLÉKO,VEJCE,MOUKU,CUKR,VANIL.CUKR,PR.DO PEČIVA NECHÁ UMÍCHAT TĚSTO, DO TROCH MLÉKA UDĚLAM KAŠI Z KAKAA, A NAKONEC NALEJU DO TĚSTA A JEM MÁLO ZAMÍCHAT A PEČU ASI 45MIN.

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
MOJE PRVNÍ VÁNOČKA INSPIRACE OD Jana Š. (JKpipule) ID 51459

MOJE PRVNÍ VÁNOČKA INSPIRACE OD Jana Š. (JKpipule) ID…

Potřebné ingredience

275 ML MLÉKA , 100 G MÁSLA NEBO HERA ,500 G POLOHR. MOUKA , 5 LŽIC CUKRU Z TOHO 1-2 VANILKOV.CUKRU , LŽIČKA SOLI , 1 LŽIČKA SUŠ.DROŽDÍ A ROZINKY

Postup přípravy

JA ZADĚLÁVÁM V PEKÁRNĚ PO PÍPNUTÍ PŘIDÁM ROZINKY .
PO SKONČENÍ PROGRAMU UPLETU ZE 4 PRAMENŮ A ZE 3 PRAMENŮ TY 3 DAM NAHORU A KONCE PŘIMÁČKNU K TĚM 4 ABY SE NEROZPOJIL KONEC

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
"Bosniaky"  so syrom a petr.vnatou

"Bosniaky" so syrom a petr.vnatou

Potřebné ingredience

CESTO:300g hl.muky,100 g celozrnnej muky,trošku cukru,1 čl soli,1/3 drozdia,250 ml mlieka,1PL oleja PLNKA:kusok zmaknuteho masla,nastruhany tvrdy syr,1 PL petrz.vnate,semiačka podla chuti

Postup přípravy

Cesto si vypracujeme v pekarni a nechame 1 hod kysnut.Potom si cesto rozdelime na rovnake časti,ak chcete menšie ,tak na 6 ,ak vačšie tak na 4 časti.Vyformujeme podlhovasty valček…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Chleba  alá Pilsner Urquell = pivní výborný

Chleba alá Pilsner Urquell = pivní výborný

Potřebné ingredience

5OOg hladké nebo chlebové mouky,35g droždí, 1/2 lžičky cukru, 1/2 lžičkykmínu, 1/2 lžičky fenyklu, 2,5 dcl piva,1lžička soli, 2 lžíce ovesných vloček

Postup přípravy

Droždí s cukrem a 1 lžicí pivavymícjáme. V míse smícháme mouku se solíé, fenyklem a kmínem. Přidámem droždí vymíchané s cukrem a pivem a zbylé pivo. Vypracujeme těsto, které…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Rohlíčky se skořicovo-máslovou náplní

Rohlíčky se skořicovo-máslovou náplní

Potřebné ingredience

Těsto: 500g hladké mouky,1/2 kostky droždí, 200ml mléka, 3-4 lžíce cukru,120ml oleje,špetka soli. Náplň: 100g změklého másla,2-3 lžičky skořice, 120-150g cukru.

Postup přípravy

Všechny suroviny na těsto vložíme do formy pekárny-droždí pouze rozdrobíme do mouky.Zapneme program "Těsto"a necháme pracovat pekárnu za nás. Připravíme si náplň-změklé máslo…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Domácí pečivo II.

Domácí pečivo II.

Potřebné ingredience

260ml vody, 20g oleje, 2 lžičky soli, 1 lžíce medu, 350g polohrubé mouky, 150g hladké mouky, 1/2 kostky droždí,hrst kvalitních ovesných vloček

Postup přípravy

Všechny suroviny vložíme do formy pekárny,droždí pouze rozdrobíme..Určitě použijte med na zadělání těsta a ne cukr,má to svůj dobrý důvod použít právě med.
Zapneme program …

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Kynutý koláč - u nás se říká táč s ovocem

Kynutý koláč - u nás se říká táč s ovocem

Potřebné ingredience

250 ml mléka, 2 rozmíchaná vajíčka, 150 g rozpuštěné Hery, 50 g cukru krystal, 750 g hladké mouky, 1 sáček sušeného droždí

Postup přípravy

V uvedeném pořadí do pekárny a dát program TĚSTO. Po vykynutí rozdělit těsto na 2poloviny a dát na plech. Já dávám na pečící papír, ale může se dát i na vymazaný a vysypaný moukou…

Zobrazit více...

Kategorie