Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Domácí pekárny

Přidat recept
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Celozrnné anglické rohlíky

Celozrnné anglické rohlíky

Potřebné ingredience

150ml mléka, necelá 1/4 droždí, 12g másla, 1 lžička soli, 125g hladké pšeničné mouky, 125g pšeničné celozrnné mouky, sušená bazalka a oregano do těsta. Na potřené olivový olej, trochu vody a grilovací koření. Na obložení asi 150g anglické slaniny, 100 - 150g eidamu.

Postup přípravy

vypracujeme těsto, necháme vykynout (nebo v pekárně program "těsto"). Umotáme rohlíky, necháme na plechu 20 - 30min pod utěrkou kynout, poté je mírně zploštíme, potřeme…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Pivní rohlíky

Pivní rohlíky

Potřebné ingredience

550g polohrubé mouky, 12g soli, 240 - 250g piva, 1 žloutek, 25g oleje, 1/2 droždí, 1 lžička sladěnky, 1 lžíce mléka. Na potření vejce (nebo jen bílek) s vodou nebo mlékem, hrubá sůl, kmín

Postup přípravy

Z trochy piva, mléka, droždí a sladěnky připravíme kvásek a necháme v teple vzejít. Poté zapracujeme ke zbytku surovin a vypracujeme nelepivé těsto. Nebo dáme vše najednou do…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Celozrnné pečivo

Celozrnné pečivo

Potřebné ingredience

350ml vody, 85g staršího chleba, 1 lžíce medu, 40g olivového oleje, 1 vejce, 25g soli, 200g špaldové celozrnné mouky, 250g pšeničné chlebové mouky, 50g pšeničných otrub, 20g droždí, 1/2 PP, drcený kmín. Na potření vejce, hrubá sůl, kmín

Postup přípravy

Ve vodě rozmočíme kousky chleba, necháme chvíli stát, přidáme zbytek ingrediencí a necháme umíchat těsto. Po vykynutí vyválíme na plát (nebo dva menší) a nakrájíme na obdélníčky.…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Sýrové bulky s olivami

Sýrové bulky s olivami

Potřebné ingredience

asi 320g vody, 2 lžíce olivového oleje, 200g žitné chlebové mouky, 300g hladké pšeničné mouky, 100g žitné celozrnné mouky, 1 a 1/2 lžičky soli, 2 lžičky medu, 40g kvásku a 20g droždí (když není kvásek zvýšit dávku droždí asi na 40g), 1 - 2 lžíce pesta, 80 - 100g krájených černých oliv, 100g kostiček ementálu

Postup přípravy

Vše kromě oliv a sýru necháme umíchat v pekárně, ke konci hnětení přidáme olivy a sýr. Umotáme tvary a pečeme na 220°C asi 15min.

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Sýrové pečivo

Sýrové pečivo

Potřebné ingredience

200ml vody, 35g oleje, 150g strouhaného sýru (z toho 80g do těsta, zbytek na posypání), 14g droždí, 380g hladké mouky, 1 a 1/2 lžičky soli, cukr. Vejce na potření

Postup přípravy

Vše kromě vejce a 70g sýru dáme do pekárny a necháme zadělat těsto. Poté umotáme tvary, necháme ještě chvíli nakynout, potřeme vejcem a posypeme sýrem. Pečeme na 220°C asi 12 -…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Bylinkové rohlíky

Bylinkové rohlíky

Potřebné ingredience

175ml vody, 25g sádla, 120g pšeničné celozrnné mouky, 60g chlebové pšeničné mouky, 100g hladké pšeničné mouky, 1 lžička soli, 1/4 droždí, 2 lžíce ovesných vloček (+ na obalení), bazalka a petrželka (ev. jiné bylinky)

Postup přípravy

Ze všech přísad necháme v pekárně umíchat těsto. Poté vyválíme rohlíky a obalíme je ve vločkách. Pečeme ve vyhřáté troubě na 220°C asi 15min.

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Pšeničné bagety se lněným semínkem

Pšeničné bagety se lněným semínkem

Potřebné ingredience

200g zakysané smetany, 250ml vody, 50g rozpuštěného másla, 150g celozrnné pšeničné mouky, 500g polohrubé mouky, 2 lžíce sušené bramborové kaše, 3 lžíce lněného semínka, 2 lžičky soli, cukr, 1/2 droždí

Postup přípravy

V pekárně program "těsto", umotat bagety (rohlíky, housky,...), nechat na plechu kynou ještě asi 20min., péct na 220°C asi 10 - 15min.

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Vláčné housky (10-12 ks)

Vláčné housky (10-12 ks)

Potřebné ingredience

asi 380ml mléka, 1 lžička medu, 1 a 1/2 lžičky soli, 1 lžíce octa, 100g žitné chlebové mouky, 50g špaldové mouky, 400g hladké mouky, 1/2 droždí, hrst ořechů (nebo semínka)

Postup přípravy

Těsto zaděláme v pekárně, poté umotáme housky, potřeme vodou se solí, vejcem, bílkem,... a pečeme na 220°C asi 15min.

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Kynutá pizza kolečka

Kynutá pizza kolečka

Potřebné ingredience

500g hladké mouky, asi 300ml vody, 25g droždí, 1 lžička soli, 1 lžíce olivového oleje, špetka cukru. Náplň: 200g šunky nebo slaniny, 200g sýru podle chuti, 1 lžíce oregana, 1 rajský protlak, olivový olej, sušený česnek, sůl, cukr, 4 žampiony

Postup přípravy

Ingredience na těsto necháme zpracovat v pekárně na program "těsto", poté vyválíme na obdélník, potřeme rajčatovou omáčkou (rajský protlak + olej + voda + sůl + cukr +…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Focaccia (italský chléb)

Focaccia (italský chléb)

Potřebné ingredience

200-220ml vody, 75ml bílého vína, 50g olivového oleje, 2 lžičky soli, 500g hladké mouky, 1/4 droždí, špetka cukru, bylinky dle chuti (tymián + oregano nebo rozmarýn nebo šalvěj), 1-2 hrsti černých oliv na plátky, hrubozrnná sůl

Postup přípravy

Těsto s bylinkami, bez oliv, necháme zadělat v pekárně. Olivy přidáme buď před koncem hnětení nebo je do těsta zapracujeme ručně po vykynutí. Z těsta rukou vytvoříme na plechu…

Zobrazit více...

Kategorie