Příprava na dortík + recept na mléčný marcipán ověřený…
Potřebné ingredience
Mléčný marcipán nastudovaný zde na MMB a konečně úspěšný, díky vám všem šikulkám :-)
Postup přípravy
20 dkg suš. mléka Lactino polotučné
20 dkg moučk. cukru
3 lžíce medu
2 lžíce oleje
1 - 2 lžíce vody ( s vodou opatrně, raději míň a pak jen namáčet ruce )
1 lžička…
Perníkové pirátské muffinky bez vajec
Potřebné ingredience
Tenhle recept na muffinky je super hlavně kvůli tomu, že je bez vajíček, tudíž nemám strach v tomhle parnu je nabídnout dětem do školky Recept je velmi jednoduchý................. 2HRNKY HLADKÉ MOUKY,,, 1HRNEK CUKRU KRUPICE,,, 2POLÉVKOVÉ LŽÍCE KAKAA,,, 1PRÁŠEK DO PERNÍKU,,, 5POLÉVKOVÝCH LŽIC OLEJE,,, 1HRNEK MLÉKA (DÁVÁM JEŠTĚ KRAPET VÍC),,, MŮŽETE PŘIDAT CITRONOVOU KŮRU
Postup přípravy
Nejdříve smícháme všechny suché suroviny a pak přidáme olej a mléko. Mléka dávám o trochu víc jak jeden hrnek. Pak naplníme košíčky do půlky, můžete dát kousek marmelády, nebo…
DORT Z KARLOVARSKÝCH LAZEŇSKÝCH OPLATEK- nepečený,…
Potřebné ingredience
8-9 ks Karlovarských lázeňských oplatek
Krém: 1 vanilkový pudink, 300 ml mléka, 1PL cukru, ....1 máslo nebo 1/2 na 1/2 máslo a nějaký margarín ( Stela, Lukana), 40 g moučkového cukru, 100 g marcipánové hmoty (buď jí koupíte hotovou nebo použijete jakoukoliv, která je zde uveřejněna), 3 cl rumu (pro děti můžete vynechat) 160 g mandlí nebo ořechů namletých.
Kdo má rád krémy ze Salka....dělá se stejně jako u medovníku, buď vyšleháte Salko s máslem a nebo Salko 2 hodiny vaříte ve vodě na karamel a po vychladnutí vyšleháte s máslem a přidáte rum a ořechy....to mám taky vyzkoušené a je to taky výtečné, na mě už moc sladké, ale můj táta to takhle miluje!
Na posypání asi 50-60 g čokolády a ovoce podle libosti a chuti, ale nemusíte dávat ovoce, prostě jakkoliv nazdobit.
Postup přípravy
Já jsem pro tuto variantu použila lázeňské oplatky oříškové, ale klidně můžete použít kakaové, můžete udělat i krém jakýkoliv...karamelový, čokoládový, prostě co kdo má rád nebo…
MŮJ VÝTEČNÝ VIŠŇOVOČOKOLÁDOVÝ SEN :-) KEFÍROVÝ
Potřebné ingredience
Na korpus :-) 1 kefír (ne nízkotučný ač dá se i z něj :-))TJ 500 ml, 350 gramů cukru krupice, 350 gramů polohrubé mouky, 1 rovná lžíce sody, 2 vejce , 100 ml oleje 2 lžíce kvalitního holandského kakaa a hrst strouhané nebo drcené čokolády (použijte zbytky z Mikuláše či Velikonoc :-) ale zkontrolujte zda mají více než 35% kakaového másla. Chcete-li dort luxusní užijte kvalitní hořkou čokoládu! Na náplň :-) 2 smetany ke šlehání, 4 ztužovače (dá se i bez nich) kompot vypeckovaných višní (kupuji v TOOMu v Německu, německé tedy výtečné má i Kaufland) cukr jak kdo rád, já nedávám 3 lžičky Solamylu Čokoládovou polevu :-) Nebo potřít šlehačkou. Fantazii se meze nekladou :-)
Postup přípravy
Všechny sypké přísady na korpus promíchejte, přidejte tekuté a dobře zpracujte. Těsto je řídké :-)
Formu mažu sádlem na dno dávám kruh pečícího papíru a následně vysypu boky…
PRUHOVANÁ-nebo spíš kostkovaná roláda se šlehačkou
Potřebné ingredience
6 vajec,20 dkg polohr mouka,20 dkg cukr krupice,2 lžíce kakaa,1 lžička prášku do pečiva Náplň :marmeláda (džem) ,2 smetany na šlehání po 250 ml 33%,2 ztužovače smetany,1 vanilkový cukr.
Postup přípravy
Z bílků vyšleháme tuhý sníh,přidáme žloutky a cukr.Nakonec zašleháme mouku.Půl těsta odendáme a obarvíme kakaem a přidáme lžičku prášku do pečiva.
Na peč.papír po delší straně…
Dort s ledními medvídky
Potřebné ingredience
Těsto: na 1 korpus - 4 vajíčka, 120 g cukru moučky, 140 g pol. mouky, 25 ml vody. Potřebujeme 2 korpusy a ty pak překrojíme na půl. Vzniknou nám 4 pláty. Krém: 1,5 litru mléka, 4 vanil. pudinky, 2 lžíce hl. mouky, 200g ml. cukru, 2 másla. Marcipán: 200 g suš. mléka, 200 g cukru moučky, 2 lžíce vody, pár kapek mandl. aroma. Další suroviny: kokos, dort želé a modré potrav. barvivo.
Postup přípravy
Těsto: Žloutka ušlehat s polovinou cukru a vodou do velmi husté hmoty. Z bílků ušlehat polotuhý sníh, přidat druhou polovinu cukru a došlehat do tuhého sněhu. Mouku prosít min. 1x…
ROLÁDOVÝ DORT s jogurtovou náplní + postup
Potřebné ingredience
Inspiraci mám z časopisu a našla jsem ho i na MMB ale náplň a těsto na roládu je můj recept. ROLÁDA : 15 dkg polohrubá mouka,15 dkg cukr krupice,5 vajec ,jahodová marmeláda NÁPLŇ : 1 velký bílý jogurt Holandia (500gr),2 šlehačky na šlehání po 250ml,2 želatinové ztužovače,2 vanilkové cukry,4 lžíce cukr krupice (podle chuti) Dále potřebujeme 1cukrárenské želé červené,2 lžíce cukr krupice,voda 500ml.Dortový ráfek nebo formu já měla průměr 22cm.
Postup přípravy
PODROBNÝ POSTUP : na roládu najdete u mě v receptech pod názvem kokosová roláda http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=71772&user=165593 jen s tím rozdílem že se naplní jen…
NEPEČENÝ brusinkovo-šlehačkový
Potřebné ingredience
KORPUS :2 balíčky tmavých BE-BE sušenek,1/2 másla,5 lžic rumu RŮŽOVÁ VRSTVA : 1 malý brusinkový kompot,2 šlehačky na šlehání 33% tuku (250 ml),1 želatinový ztužovač dr.Oetker BÍLÁ VRSTVA :2 sušené šlehačky v prášku,300 ml mléka DÁLE :ráfek o průměru 22 cm,čokoláda na postrouhání.
Postup přípravy
Velice rychlý a lahodný dortík.
BEBEčka rozdrtit-já drtím ponorným mixérem,smíchat s rozpuštěným máslem a rumem.Natlačit obrácenou lžící do dortového ráfku.
Vyšlehat 2…
Koleje s vláčkem
Potřebné ingredience
Potřebujete: 2 upečené korpusy v srnčím hřbetu (já měla jeden světlý a druhý kakaový), krém (používám uvařený puding s máslem), čokoládovou polevu (na potření), bílou čokoládu v sáčku (na koleje), kokos (obarvený zeleným poptravinářským barvivem), mašinku a vagónky (tyčinky deli, nakrájené a obalené v marcipánů + kolečka s lentilek), jakýkoliv náklad do vagónků (bombonky, želé, oříšky,...), marcipánové květinky, zvířátka,...Těsto: světlé - 4 vajíčka, 120 g ml. cukru, 140 g pol. mouky, 25 ml vody. tmavé - 4 vajíčka, 120g ml. cukru, 120 g pol. mouky, 20 g kakaa, 30 ml. vody.Krém: 2 litry mléka, 5 vanil. pudinků, 200g ml. cukru, 2 másla.
Postup přípravy
Těsto: Žloutka ušlehat s polovinou cukru a vodou do velmi husté hmoty. Z bílků ušlehat polotuhý sníh, přidat druhou polovinu cukru a došlehat do tuhého sněhu. Mouku prosít min. 1x…
Ovocný dort s mascarpone
Potřebné ingredience
Korpus: 2 vejce, 100 g cukr moučka, 100 g polohrubé mouky, 1 lžička prášku do pečiva, 2 PL oleje, 2 PL uvařené vlažné kávy. Krém: 250 g mascarpone, 250 g měkkého tvarohu, 250 ml smetany ke šlehání, 2 vanilkové cukry, 2 - 3 PL cukru moučka. Dále: piškoty, 5 lžiček uvařené kávy, 2 lžičky rumu. Nahoru: ovoce (maliny, banán, mandarinkový kompot), 1 čiré dortové želé.
Postup přípravy
Korpus: Celá vejce s cukrem vyšleháme do husté pěny, přidáme olej, kávu, ručně vmícháme prosátou mouku s práškem. Upečeme ve formě průměr 26 cm (180°C 15 minut), vychladlé uložíme…