Dort s malinovou pěnou
Potřebné ingredience
Korpus: 130 g cereálních Be Be sušenek, 50 g vlašských ořechů, 80 g másla. Pěna: 250 g tvarohu ve vaničce, 380 g zakysané smetany, 4 PL cukru moučka, 200 g malin, 1 želatinový ztužovač, 100 ml vody. Nahoru: 1 červené dortové želé, 250 ml vody, 3 PL cukru krupice.
Postup přípravy
Pro horké letní dny je lehký nepečený dort s čerstvým ovocem ideální volba.
Nastrouháme sušenky a ořechy, zalijeme rozpuštěným máslem a směs natlačíme do dortové formy…
Borůvkový dort s máslovým krémem
Potřebné ingredience
Korpus: 4 vejce, 200 g polohrubé mouky, ½ prášku do pečiva, 200 g cukru krupice, 5 PL teplé vody, 5 PL oleje. Krém: 250 g másla, 150 g cukru moučka, 100 g borůvek, 1 PL Gustinu, 350 ml mléka, 1 vanilkový pudinkový prášek, 2 PL cukru krupice. Dále: mandlové plátky, čokoládová poleva.
Postup přípravy
Na dno dortové formy průměr 26 cm přivřeme pečící papír, boky vymažeme olejem a vysypeme hrubou moukou. Z bílků a 3 PL cukru ušleháme pevný sníh. Zbývající cukr, žloutky a vodu…
Malinovo-tvarohový dort
Potřebné ingredience
Korpus: 6 vajec, 240 g cukru krupice, 240 g polohrubé mouky, 6 PL oleje. Tvarohový krém: 250 g polotučného tvarohu ve vaničce, 200 g smetany ke šlehání 33%, cukr moučka dle chuti (3 PL). Malinový krém: 250 g polotučného tvarohu ve vaničce, 200 ml malinové šťávy (rozvařené a přepasírované maliny), cukr moučka dle chuti (3 PL), 1 želatinový ztužovač a 100 ml vlažné vody.
Postup přípravy
Celá vejce s cukrem vyšleháme do pěny, zašleháme olej a vmícháme prosátou mouku. Dortovou formu průměr 24 cm s papírem na dně naplníme těstem a v mírně teplé troubě upečeme.…