Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 6 návštěvníků)

Borůvkový dort s máslovým krémem

0.0
Borůvkový dort s máslovým krémem

Potřebné ingredience

Korpus: 4 vejce, 200 g polohrubé mouky, ½ prášku do pečiva, 200 g cukru krupice, 5 PL teplé vody, 5 PL oleje. Krém: 250 g másla, 150 g cukru moučka, 100 g borůvek, 1 PL Gustinu, 350 ml mléka, 1 vanilkový pudinkový prášek, 2 PL cukru krupice. Dále: mandlové plátky, čokoládová poleva.

Postup přípravy

Na dno dortové formy průměr 26 cm přivřeme pečící papír, boky vymažeme olejem a vysypeme hrubou moukou. Z bílků a 3 PL cukru ušleháme pevný sníh. Zbývající cukr, žloutky a vodu vyšleháme do pěny, přidáváme olej, prosátou mouku s práškem a část sněhu. Zbývající sníh lehce vmícháme stěrkou do těsta a těsto urovnáme do dortové formy. Pečeme na 160°C asi 30 minut. Korpus necháme 10 minut vychladnout ve formě, pak přendáme na kuchyňskou mřížku.
Borůvky (dala jsem mražené) zalijeme 8 lžícemi vody a přivedeme k varu, vmícháme škrob, rozmíchaný ve 2 lžících vody a krátce provaříme, horkou kaši přepasírujeme a necháme vychladnout. Z mléka, krupicového cukru a pudinkového prášku uvaříme pudink a necháme vychladnout. Změklé máslo vyšleháme s moučkovým cukrem, přidáváme borůvkovou kaši a pudink, vše dobře sešleháme.
Studený piškot 2 x prokrojíme, naplníme krémem, pomažeme vrch i boky, dozdobíme.

celý

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Lucie-Anna 13. 4. 2016, 9:50
Dělala jsem kdysi také, jen jsem použila místo borůvek přímo borůvkou šťávu (dostala jsem ze zdravé výživy, takže tam nebyl přidaný cukr) - bylo to také moc dobré (odpadlo pasírování). Akorát já ty dorty nemám tak pěkné jako Vy (ale u nás se sní všechno)...
chalupnicka 12. 4. 2016, 22:07
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie