Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Dorty

Přidat recept
DORTY
Marcipán bez dřiny hotový za 10 minut.Použitelný na vše,jak na potah dortu tak na figurky.

Marcipán bez dřiny hotový za 10 minut.Použitelný na…

Potřebné ingredience

Děvčátka, pokud tu nejsem pište prosím vzkazíka.Koho jsem vynechala písněte přes vzkaz.Děkuji. DĚVČATA PTÁTE SE ODKUD JSOU FORMIČKY NA MARCIPÁN.ABYCH TO NEMUSELA ROZESÍLAT SOUBOR KATALOG SILIKON FOREM NAJDETE TADY .http://peceni-s-laskou.webgarden.cz/ jE TAM I MAIL ADRESA K OBJEDNÁNÍ.MŮŽETE SE POKOCHAT.JEN SI ZAMKNĚTE PENĚŽENKY.o)))) Děvčata prosím,kdo má dotaz a neozývám se???PIŠTE DO VZKAZÍKŮ,UPOZORNÍ MĚ TELEFON.MÁM ZAPLÝ NOŤAS CELÝ DEN, ODPOVÍM.JEN POKUD CHYSTÁM NA DORTY, TAK TU VISÍM,ALE NEHLÍDÁM.DĚKUJU ZDENKA. .Na časovači vidíte dobu přípravy a hňácání.Vím,že spousta z vás se pere s mléčnou hmotou, to je návod a recept, jak na ni jednoduše.Vše co se z něj dá dělat najdete tady,Mám s ním potaženy všechny dorty.http://peceni-s-laskou.webgarden.cz/marcipanove-vyrobky Ještě dodatek pokud marcipán dobře zabalíte do folie a do mikroten sáčku.Uložíte do lednice Stačí ho dát na 20 vteřin do mikrovlnky a je k použití, žádné velké hňácání a propracovávání. KRÉM POD MARCIPÁN. OSVĚDČIL SE MI VELMI SALKOVÝ KRÉM.

Postup přípravy

Ještě k marcipánu.POKUD VÁM ZBUDE DOBŘE ZABALIT.PO VYTAŽENÍ NA PÁR VTEŘIN DO MIKROVLNKY... PROHNÁCNOUT JE TO CHVILINKA A PRACUJETE ZNOVU,ŽÁDNÉ TRÁPENÍ S ROZPRACOVÁNÍM,TOHLE…

Zobrazit více...
DORTY
JAHODOVÝ DORT SMETANOVÉ ŽELÉ  +  postup

JAHODOVÝ DORT SMETANOVÉ ŽELÉ + postup

Potřebné ingredience

Tenhle dortík mám nejraději,je velice chutný a lahodný a hlavně je to moje vzpomínka na dětství kdy mi ho mamka kupovala v cukrárně. KORPUS : 3 vejce,12 dkg cukr krupice,12 dkg polohrubá mouka,ráfek o průměru 22cm. NÁPLŇ : kvalitní marmeláda jahodová-velká alespoň 450gr, 3x smetana na šlehání(250ml) 33% tuku, 2 želatinové ztužovače za studena(DR.OETKER). NA POLITÍ : 2 Dortové želé v prášku červené,4 lžíce cukru,1/2 l vody -NEBO : 1 cukrárenské želé červené +1/2 l vody,4 lžíce cukru. Na ozdobu" 1smetana na šlehání,1ztužovač do šlehačky (SMETAFIX),želé bonbóny.

Postup přípravy

Korpus : bílky vyšleháme do tuha,přidáme žloutky a cukr nakonec zašleháme polohr. mouku.Upečeme v ráfku nebo otevírací formě na dort(průměr cca 22 cm)
viz.foto

Zobrazit více...
DORTY
Jak vyrábím hmotu  z marshmallow a potahuji dort

Jak vyrábím hmotu z marshmallow a potahuji dort

Potřebné ingredience

marshmallow bonbóny, moučkový cukr, sušené mléko, mandlové aroma, čokoláda, olej

Postup přípravy

viz obrázkový postup
Nedělám si žádný patent na vyrábění hmot ani na potahování, možná tímto právě jen rozpoutám diskusi, ze které se v konečném efektu poučím i já.

proč…

Zobrazit více...
DORTY
Fondan - potahovací hmota /návod na jednoduchou růžičku

Fondan - potahovací hmota /návod na jednoduchou růžičku

Potřebné ingredience

60ml studene vody, 110 g medu (světlého), asi 900g moučkového cukru, lžička mandlového aroma, vrchovatá lžíce čiré želatiny Dr.Oetker Tento recept jsem si upravila podle svého ze slovenského MMB, podle receptu tam, se nedalo tvořit (kytičky atd) ale tento už je schopny udržet tvar a já jsem velmi spokojená. Zkuste uvidíte. Pravda těžko říci jaký med se použije (kvalita- to neodhadnete nikdy), tam píšou že se dá i sirup použít ale to jsem zatím nezkoušela. Ale i tak myslím že za vyzkoušení to stojí, je to jen pár korun. Na podsypávání použijte jako u všech hmot - solamyl.

Postup přípravy

Do hrnce nasypeme želatinu, zalijeme studenou vodou a necháme 3 minuty působit. Zahřejeme jen tak aby se želatina rozpustila, přidáme med, a necháme také rozpustit - POZOR NESMÍ…

Zobrazit více...
DORTY
VANILKOVÝ krém na dorty

VANILKOVÝ krém na dorty

Potřebné ingredience

1/2 l mléka,120 g krupic. cukru,2 van. pudinkové prášky400 g másla,vanilka nebo van. cukr

Postup přípravy

Do kastrůlku dáme mléko,cukr,vanilku(van.cukr) a pudinkové prášky a uvaříme hustý krém.Za stálého míchání ho necháme vychladnout.Potom krém rozšleháme a zašleháme máslo nakrájené…

Zobrazit více...
DORTY
( 5 kg !!! ) Kinder vajíčko ... s překvapenííím !!! ...a samo sebou i postup!

( 5 kg !!! ) Kinder vajíčko ... s překvapenííím !!! ..…

Potřebné ingredience

Je to nápad zde z MMB a troufla jsem si ho použít . Tímto pani Radka T. (akdar) móóóóc děkuji a snad se nebude zlobit. Je to na zítra pro tchána , který oslavuje narozeniny a protože jsou Velikonoce , tak mi to připadá i vtipné!!! .......

Postup přípravy

....... a což teprve až do něj řízne ... !!!! : uvnitř má totiž překvapení ( viz popis ) !!!! Na poslední fotce jsem vyfotila i s originálem !!!!! :o))

Zobrazit více...
DORTY
Miminka Anne Geddes na srdci

Miminka Anne Geddes na srdci

Potřebné ingredience

ořechový korpus, marmeláda s kousky višní, pařížský krém, WI

Postup přípravy

Pro moji nejúžasnější a nejmilejší kamarádku !!!

Za inspiraci na miminka děkuji Radce A. (Radysa) ..

Zobrazit více...
DORTY
čokoládovo čokoládový dortík pro mou mamku

čokoládovo čokoládový dortík pro mou mamku

Potřebné ingredience

Korpus: 4 vejce, 8 dkg cukru, 10 dkg polohrubé mouky, 2 lžíce kakaa,1/2 prdopeče marmeláda na promazáníKrém: 300ml mléka, čokoládový pudink, 1 máslo, moučkový cukrČokoládová modelovací hmota: 2 čokolády na vaření, 4 vrchovaté lžíce kukuřičnoječného sirupu

Postup přípravy

Korpus: Oddělíme si bílky od žloutků,odvážíme si cukr a mouku. Vymažeme si formu a zapneme troubu.Tento recept je velice jednoduchý a určitě se vám všechno povede,ale musíte mít…

Zobrazit více...
DORTY
MADAGASKAR - třípatrový dort

MADAGASKAR - třípatrový dort

Potřebné ingredience

světlý korpus, vanilkový krém, mléčný marcipán od Arielll, salkový marcipán od Arielll (ale defakto od Radunky:-) - díky Radu!)

Postup přípravy

Toto zadání bych určitě sama udělala úplně jinak, ale paní měla jasnou představu - modrý třípatrový dort, na něm vyřezané obrázky zvířátek z filmu Madagaskar, vymodelované růžové…

Zobrazit více...
DORTY
VÍLA AMÁLKA - 3D

VÍLA AMÁLKA - 3D

Potřebné ingredience

mramorový korpus, krémy vanilkové nad parou a puding, trojitá dávka mléčného marcipánu dle Arielll

Postup přípravy

Amálka byla moje noční můra, protože do poslední chvíle jsem nevěděla, jak jí udělám... Nemám moc příhodných misek, v kterých bych pekla, tak nakonec jsem upekla korpus na plech a…

Zobrazit více...

Kategorie