(recept
si oblíbilo 229 návštěvníků)
čokoládovo čokoládový dortík pro mou mamku
Potřebné ingredience
Korpus: 4 vejce, 8 dkg cukru, 10 dkg polohrubé mouky, 2 lžíce kakaa,1/2 prdopeče marmeláda na promazáníKrém: 300ml mléka, čokoládový pudink, 1 máslo, moučkový cukrČokoládová modelovací hmota: 2 čokolády na vaření, 4 vrchovaté lžíce kukuřičnoječného sirupu
Postup přípravy
Korpus: Oddělíme si bílky od žloutků,odvážíme si cukr a mouku. Vymažeme si formu a zapneme troubu.Tento recept je velice jednoduchý a určitě se vám všechno povede,ale musíte mít všechno předem připraveno než začnete těsto dělat.
Bílky by měli mít pokojovou teplotu- ušleháme z nich opravdu pevný sníh,postupně začneme přidávat cukr když je sníh důkladně prošlehaný začneme přidávat žloutky PO JEDNOM míchejte lehce.Po zamíchání žloutků opět postupně a lehce vmíchat mouku,kakaem a prdopeč. Hotové těsto přelijeme do máslem vymazané a hr.moukou vysypané formy a dáme péct.
Krém:
pudink uvaříme ve 300ml mléka(nejlépe v mikrovlnce-průběžně míchat!!!) šlehat v ledové vodní lázni až do naprostého vychladnutí,pak se přidá mouč.cukr,máslo a kakao
model.hm.: čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a přidáme sirup,vymícháme v hladkou hmotu,kterou necháme při pokojové teplotě vychladnout. vyválíme přes mikroten a tvoříme si květinky,či velký plát na potažení.
Bílky by měli mít pokojovou teplotu- ušleháme z nich opravdu pevný sníh,postupně začneme přidávat cukr když je sníh důkladně prošlehaný začneme přidávat žloutky PO JEDNOM míchejte lehce.Po zamíchání žloutků opět postupně a lehce vmíchat mouku,kakaem a prdopeč. Hotové těsto přelijeme do máslem vymazané a hr.moukou vysypané formy a dáme péct.
Krém:
pudink uvaříme ve 300ml mléka(nejlépe v mikrovlnce-průběžně míchat!!!) šlehat v ledové vodní lázni až do naprostého vychladnutí,pak se přidá mouč.cukr,máslo a kakao
model.hm.: čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a přidáme sirup,vymícháme v hladkou hmotu,kterou necháme při pokojové teplotě vychladnout. vyválíme přes mikroten a tvoříme si květinky,či velký plát na potažení.
jiný úhel
sirup stojí kolem 50,- a je k sehnání v obchodech se zdravou výživou.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
hantonie
(upraveno)
31. 8. 2017, 16:19
no tak ten teda je!!!!! To je nádhera, zase něco jiného, než zdobený krémem nebo potahovkou. Mohla by jste napsat postup na ty nádherné růže? Moc děkuji Petra
farmerka
(upraveno)
30. 8. 2017, 18:26
radvit
(upraveno)
19. 10. 2012, 14:31
Dobrý den Sabino, chtěla jsem se zeptat kolik čokolády a kolik toho sirupu. Ještě jak dlouho dopředu si mohu udělat ty ozdůbky? Skladujete tuto hmotu i v lednici nebo se po udělání musí hned spotřebovat. Moc děkuji za odpověď. Dort je úžasný, ale já bohužel úplný amatér. Radka
janelačka
(upraveno)
5. 6. 2012, 21:18
nádhera....
blizennec
(upraveno)
14. 4. 2011, 16:17
Dobrý den, mohla bych se zeptat, jak nebo čím přiděláváte ty růžičky a lístečky na dort? děkuji!!
Inka82
(upraveno)
30. 4. 2011, 15:13
@blizennec
rozpuštěnou čokoládou
jeremy
(upraveno)
10. 3. 2011, 12:42
marfanov
(upraveno)
6. 8. 2009, 13:06
Dobrý den, mám několik dotazů, snad vás nenas.... nebo nezahltím ) chystám se taky na čokohmotu, předpokládám, že tekutý med místo sirupu bude O.K. ale chci se zeptat na to vyvalování mezi igelitem - jak to, že na tom dortu nemáte ani kousíček s faldíkama (myslím obtisky od toho igelitu)? )) nebo se vám nějak podařilo to vyhladit posléze? nebo jste měla nějaký tvrdší igelit?? mám zkušenosti jen s marshmallows hmotou a ta se vyvaluje na solamylu - šlo by to i s touto hmotou? díky moc za odpověď
Inka82
(upraveno)
30. 4. 2011, 15:15
@marfanov
tak solamil bych určitě neradila,já používám pevnou slídu na balení dárkových košů,ta je perfektní
Aliwella
(upraveno)
31. 7. 2009, 21:31
Nádherný dortík a výborný, dnes jsem ho vytvářela pro babičku na uvítanou po měsíci z rehabilitačního centra a podle prázdných talířů myslím, že chutnal ! http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=54083
Trojka
(upraveno)
30. 5. 2009, 17:02
Dobrý den, dort je . Jak děláte ty lístečky a růžičky ? Děkuji, Jana
Inka82
(upraveno)
1. 6. 2009, 13:59
@Trojka
jani lístečky vykrajuju od oka a růžičky se dělají stejně jako marcipánové návodů je v receptech spousta
lejča
(upraveno)
12. 5. 2009, 19:22
Dobrý den,´poradí mi někdo,jestli můžu zkusit dát i med místo sirupu? na potahovku ho používám normálně,ale tady jsem to ještě nezkoušela - chci si taky zkusit čokohmotu
Inka82
(upraveno)
14. 5. 2009, 18:30
@lejča
Leo med ne,nespojí to tu čokoládu,můžete použít ječný,pšeničný,rýžový... ale med ani javorový sirup nefunguje tak jak je potřeba
kristynahal
(upraveno)
15. 9. 2009, 10:01
@Inka82
Sabinko, já to zkoušela s medem a povedlo se. Udělalo to stejnou funkci jako sirup
Inka82
(upraveno)
30. 9. 2009, 14:08
@kristynahal
fakt??? tak já to zkoušela taky a rozteklo se mi to nicméně jsem ráda,že vám to vyšlo i s ním
raja4
(upraveno)
7. 5. 2009, 20:16
Děkuji za super recept na čokohmotu! Použila jsem pšeničný sirup, jiný jsem nesehnala a vyšlo to taky. Překvapilo mě, jak je to jednoduché a efektní.
Jolly12
(upraveno)
7. 4. 2009, 9:34
Vasa cokoladka u mna posluzila na potiahnutie povrchu, osvedcila sa. Ako sirup som pouzila karamelovy a fungovalo. Dik za tip.
hanulkaw
(upraveno)
7. 12. 2008, 12:35
Dobrý den, už dlouho jsem se odhodlávala zkusit váš recept a konečně huráááá!!!! Tady můžete kouknout na můj výsledek, který do dokonalosti má ještě daleko. Snad potěší alespoň manžela - miluje čokoládu http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=32422 S hmotou se mi pracovalo skvěle, ani jsem to nečekala
pipinkajana
(upraveno)
19. 11. 2009, 15:41
@hanulkaw
Hani, nádhera!!! já se na něj taky chystám...at to není pořád jen marcipán a chci si to vyzkoušet cvičně, jen tak...radši...ale chci se zeptat, vyšlo vám to z jedné dávky na potáhnutí a i na zdobení? a jak velký dort jste pekla? myslím průměr? cca...válela jste to taky přes mikroten?...jsem na to sama zvědavá!!...
Hanakub
(upraveno)
20. 11. 2008, 10:16
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, mohu použít i javorový sirup? Je teda taky řidší, tak bych měla dát na 2 čokolády tak 2 lžíče? Mooooc děkuji.
Inka82
(upraveno)
14. 5. 2009, 18:27
@Hanakub
hani javorový sirup ne!!!
Petra Š.
(upraveno)
17. 11. 2008, 12:55
Sabinko, chtěla bych pochválit Váš užásný dort. Taky jsem se o něj pokoušela. Přiznám se, že potáhnout šel dobře, ale ozdůbky mi nešly. Jen pak po vychlazení, byl veliký problém při krájení a pojídání. Ta čokoládová hmota, byla jako beton a strašlivě žvýkavá. Chuťově ale dobrá. Je to normální?
hocky
(upraveno)
13. 9. 2008, 9:15
Chěla jsem se zeptat muž byt jen kukuřičný sirup??díky Veronika
Inka82
(upraveno)
13. 9. 2008, 9:19
@hocky
Ano kukuřičný sirup lze použít,jen v menším množství,je řidší než ječný
hajcena
(upraveno)
9. 9. 2008, 9:21
Mám dva dotazy - možná už tu byly zodpovězěné ...Můžu použít kukuřičný sirup a hmota se vyvaluje přes igelit? Dík za odpověď
Inka82
(upraveno)
9. 9. 2008, 22:02
@hajcena
Ano kukuřičný sirup použít lze,ale v menším množství je trochu řidší a válí přes igelit pod o nad hmotou
morcica
(upraveno)
9. 9. 2008, 15:32
@hajcena
Omlouvám se, že odpovídám za paní Sabinu, ale určitě to chcete vědět rychle . S kukuřičným sirupem to taky funguje! Já jsem válela přes igelit, ale některé maminky mají speciální silikonový vál.
hajcena
(upraveno)
10. 9. 2008, 7:46
@morcica
Díky
Inka82
(upraveno)
9. 9. 2008, 22:06
@morcica
K tomu silikonovému válu .... je to super věc,ale možná tak na maličké věcičky jako jsou ozdůbky typu růže atd jinak na nic je to strašně maličká plocha pokud chcete velkou placku na potažení celého dortu Není nad iligelit
hajcena
(upraveno)
10. 9. 2008, 7:46
@Inka82
Díky
morcica
(upraveno)
28. 8. 2008, 20:06
Tak nakonec jsem si nějak poradila, tady je výsledek . Moc děkuji za tenhle recept, Sabi, je to vážně dobrůtka http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=24669&user=112835
morcica
(upraveno)
28. 8. 2008, 9:06
Musím vás ještě jednou otravovat, jsem strašná zmatkářka . Včera jsem si tvořila kytičky z bílé čoko a hmota byla taková tužší a jakoby z ní vytékal roztavený sirup. Šlo to trochu těžko vyválet, ale povedlo se. Dnes jsem se snažila udělat tmavou hmotu, ale vyšla mi takové lepivější a vláčná, nevím, jestli půjde vůbec rozválet. Čím to může být? Mám přidat sirup nebo čoko? Nebo je to tak v pořádku ? Díky za zodpovězení všech dotazů, jste zlatá . Slibuju, že tenhle je už poslední ne, rozválet to nejde - teda rozválet jo, ale přenýst ne...
morcica
(upraveno)
26. 8. 2008, 17:51
Omlouvám se - ještě mám nějaké dotazy, než se definitivně pustím do pečení: Jak dlouho mám korpus přibližně nechat v troubě a na kolik stupňů pečete? Jak dlouho dopředu si mám vyrobit čokohmotu? Stačí až na poslední chvíli? A ještě jednu - když mažete krémem, mám rozkrojit korpus na tři části, nebo stačí překrojit jen jednou? Děkuju moc za ochotu, už se těším, až se váš dortík u nás stane realitou
Inka82
(upraveno)
28. 8. 2008, 8:42
@morcica
Ahojky Kamčo peču na cca 160°C ale dobu nestopuju,až korpus pěkně vyběhne a začne zlátnout a voňet to je cca po 20ti minutách tak do něho píchnu suchou špejlí,když se těsto nelepí-vytáhnu-li špejli suchou,je hotovo.jestli ne tak peču asi ještě 10min a špejlový postup opakuji. čokohmotu dělám na poslední chvíli a korpus rozkrajuju větčinou jednou,ale to je z lenosti když se mi chce do části krému přidám mleté ořechy a rozkrojím dvakrát,jedno patro promažu klasika krémem a druhé patro tím ořechovým,pak je to i chuťově zajímavější. Doufám,že jsem trochu pomohla a těším se,až se budu kochat Vaším dortíkem. Krásný den