Jablečný-ořechový s paříží - vlhký a vynikající!!!
Potřebné ingredience
Těsto: 6 žloutků, 30 dkg mletého cukru, 28 dkg strouhaných jablek, 16 dkg ořechů (8dkg nastrouhat najemno, 8 dkg na hrubo), 6 dkg dětské krupice (příp. hrubé mouky), 3 lžíce kakaa (Holandské), sníh ze 6 bílků. Nádivka: 250 ml smetany ke šlehání (minimálně 33%), 250 g čokolády na vaření, 1 máslo. Dále: 1 broskvový kompot, 1 želatina v prášku.
Postup přípravy
Těsto:
Nastrouhané jablka smícháme s dětskou krupicí a necháme trochu nabobtnat. Ušleháme sníh ze 6 bílků. Žloutky šleháme s cukrem, postupně přidáme kakao, ořechy a nabobtnané…
Dort s jedlým obrázkem
Potřebné ingredience
KORPUS: 5 vajíček, 1 hrnek cukru krupice, 1a1/4 hrnku pohr.mouky, 5 lžic vlažné vody,1 prášek do pečiva, trochu kakaa pokud chcete tmavý korpus KRÉM: 0,5 l mléka,120 g krupic. cukru, 2 van. pudinkové prášky, 1a1/2 másla,vanilka nebo van. cukr ZDOBENÍ: kokos, potravinářské barvy, jedlý obrázek + dekorgel, dortové zdobení dle fantazie, dortové svíčky
Postup přípravy
KORPUS: Na tyto 2 dorty jsem si upekla 3 korpusy (2 světlé a 1 tmavý), každý jsem rozkrála na půl, tmavou půlku jsem vložila mezi světlé půlky.
Vejce ušleháme do pěny,přidáme …
Marcipán trochu jinak - z fondánu i fondantu
Potřebné ingredience
Fondant - 300 gr mouč.cukru, 300 gr fondantu, 300 gr sušeného polot.mléka, 45 gr Omegy nebo jiného 100%ního tuku, 75 gr (2 vrch.lžíce) kukuřičného nebo pšeničného sirupu, případně glukózy nebo medu,vanilkový cukr, mandlová nebo jiná tresť asi dvě lžíce, asi 40 ml vody, přidávat postupně. Měla jsem doma delší dobu anglický fondant, se kterým se mi velmi špatně pracovalo, tak jsem si našla na jedněch stránkách recept na marcipán od pana Pelikána, kde se právě dá fondant a fondán krásně využít na výrobu domácího marcipánu. Malinko jsem si ho upravila, protože třeba glukozu nemá doma každý a výsledkem je opravdu velmi tvárná a hlavně velmi dobrá hmota, ze které jdou krásně na tenko vyvalovat lístečky a potahování je taky snadné, jen se moc nehodí na větší figurky, je trochu měkčí. Ale při přidání asi 100 gr sypkých směsí je ještě tužší, takže pak by to mohlo jít. Fondán - potahová hmota na věnečky - krabice 400 g suš.mléka, 400 g mouč.cukru, 400 g fondánu, 100 g sirupu nebo glukozy, vanilkový cukr, 60 g Omegy, tresť, asi půl deci vody. Postup stejný jako u fondantu.
Postup přípravy
Fondant a Omegu si dám do misky do mikrovlnky na chvíli nahřát, mezitím si odvážím sypké směsi a sirup, přimíchám nahřátý fondant a tuk, tresť a trochu vody a zpracuji. Směs je…
Dortík "prsa" k dědovým 57. narozeninám
Potřebné ingredience
... dobrá nálada, opět - skvělý manžel u pc a trpělivost, které se mi občas nedostává....
Postup přípravy
Korpus jsem udělala opět podle paní Dáši V. (onasi)... je opravdu výborný... jen jsem nedělala mramorový, ale pouze světlý....
Krémíček je také od Dáši....
Prsíčka jsou…
Wall-e
Potřebné ingredience
Dcerka mi dneska pomáhala s dortem a mezitím si stihla udělat ještě 2 pro sebe :-)
panenka
Potřebné ingredience
korpus tmavý, krém nastavovaný kaší, marmeláda, potaženo wi
Ovocný pro mě
Potřebné ingredience
Korpus od Dáši (onasi) - ale celý světlý, vanilkový krém od Dr. Oetkera, dortové želé, ovoce dle chuti.
Postup přípravy
Tentokrát nic čokoládového. Byl pro mě a já mám ráda všechno vanilkové. Chtěla jsem do prořezaného dortu přidat banány, ale starší dcerka je nemá ráda, tak jsem tam dala jahody.…
Můj první plínkový dort pro Karolínku :o)
Potřebné ingredience
Spousty plínek( u nás to vyšlo asi na 65-70ks), ještě víc gumiček, špejle, stuhu, karton od krabice-podklad, malý ubrus, nějakou hračku a trošku fantazie :o)
Postup přípravy
Plínky jsem rozbalila a srolovala do ruličky-zagumičkovala.Pak po třech znovu spojila gumičkou(líp se to pak pochytá při svazování :o). Podklad z krabice jsem zakryla ubrusem…
Figurky medvídka Pů a jeho přátel-s postupem
Potřebné ingredience
Figurky na přání.Budou putovat poštou,tak jim přeji šťastnou cestu.
Postup přípravy
Nikdy předtím jsem tyhle figurky nemodelovala,tak nejsou dokonalé a omluvte prosím svinčík na fotkách.
Muffinky do školky
Potřebné ingredience
ˇčokoládovo - jablečné muffinky podle paní Pavlíny ID 82083. Může být i jiné ovoce, dala jsem i broskve. Jsou výborné. Na zdobení jsem použila hmotu salkovou od paní Olgy(pentilka)ID50846.