Zimní k narozeninám
Potřebné ingredience
- jako u předchozích
Postup přípravy
Pro švagrovou k padesátinám - všechno nejlepší! :-)
Trošku jsem ho seřízla, aby to číslo nebylo tak na očích.
Gramofon
Potřebné ingredience
Mechový korpus mramorovaný - čokoládový a vanilkový (podle Ivy - Berušky), máslovo-pudinkový krém - čokoládový, višňový gel, Smartflex Velvet. Mechový korpus: 6 vajec, 300 g cukru, 375 g polohrubé mouky, 1,5 čokoládového pudinku, kakao, 3/4 prášku do pečiva, 150 g oleje, 150 g horké vody. Žloutky ušleháme s polovinou cukru a vodou do husté pěny, přidáme olej, mouku, pudink, prášek do pečiva. Nakonec vmícháme tuhý sníh vyšlehaný z bílků a 4 lžic studené vody, špetkou soli a zbytkem cukru. Zhruba polovinu těsta obarvíme kakaem a "mramorujeme".
Oranžový k svátku a roláda "cestovatelka"
Potřebné ingredience
Mechový korpus čokoládový a vanilkový (podle Ivy - Berušky), máslovo-pudinkový krém, meruňková zavařenina, punčovina, Smartflex Velvet.
Postup přípravy
Oranžový pro neteř k svátku - už jsem dlouho "nedortovala", tak jsem musela využít příležitost ,-). A samozřejmě jeden menší pro nás. Vlastně toho bylo víc, protože oba…
Pálka pro dědu, kabelka a pár pokusů
Potřebné ingredience
Mechový korpus čokoládový a vanilkový (podle Ivy - Berušky), máslovo-pudinkový krém, rybízová zavařenina, punčovina, pravý marcipán a poprvé Smartflex Velvet.
Postup přípravy
Pro dědu sportovce ping-pongová pálka k svátku. Vykrojila jsem z kulatého korpusu, takže zbylo i pro nás a zároveň jsem vyzkoušela nová vykrajovátka.
Potom jsem měla potřebu si…
Bonboniéra k "50"
Potřebné ingredience
- jako u předchozích
Postup přípravy
Ve čtvrtek jsem si upekla korpus a v pátek ušlehala krém s tím, že až se večer vrátíme z akce, tak si dort promažu a v sobotu nazdobím. Ještě před odchodem jsem však zjistila, že…
Malé pivo a jiné mini
Potřebné ingredience
Mechový korpus mramorovaný - čokoládový a vanilkový (podle Ivy - Berušky), máslovo-pudinkový krém (karamelový pudink) + vařené salko, rybízová zavařenina, pravý marcipán, WI. Mechový korpus: 4 vejce, 200 g cukru, 250 g polohrubé mouky, 1 čokoládový pudink, 2 lžíce kakaa, 1/2 prášku do pečiva, 100 g oleje, 100 g horké vody. Žloutky ušleháme s polovinou cukru a vodou do husté pěny, přidáme olej, mouku, pudink, kakao, prášek do pečiva. Nakonec vmícháme tuhý sníh vyšlehaný z bílků a 4 lžic studené vody, špetkou soli a zbytkem cukru. Z této dávky je to do formy o průměru 24 cm.
Postup přípravy
Pekla jsem ze dvou dávek (druhá byla světlá s vanilkovým pudinkem) a vykrájela potřebné tvary.
Už jsem měla trošku "absťák", tak jsem si potřebovala něco upéct :-)
Vánoční
Potřebné ingredience
Mechový korpus čokoládový (podle Ivy - Berušky), máslovo-pudinkový krém (kokosový pudink), rybízovo-malinová zavařenina, pravý marcipán, WI. Mechový korpus: 4 vejce, 200 g cukru, 250 g polohrubé mouky, 1 čokoládový pudink, 2 lžíce kakaa, 1/2 prášku do pečiva, 100 g oleje, 100 g horké vody. Žloutky ušleháme s polovinou cukru a vodou do husté pěny, přidáme olej, mouku, pudink, kakao, prášek do pečiva. Nakonec vmícháme tuhý sníh vyšlehaný z bílků a 4 lžic studené vody, špetkou soli a zbytkem cukru.
Postup přípravy
Tentokrát se podílela i dcera - tvořila kytičky - protože jsme dort vezli do Francie k rodičům jejího přítele. Cestu přežil bez úhony a snad i chutnal .....
Malý modrý - aby mi to nebylo líto :-)
Potřebné ingredience
Jako u předchozího, který jsem dělala tchýni k narozeninám. A protože jsem tuze na sladké, tak aspoň malý musel zůstat doma ..... Mechový korpus čokoládový (podle Ivy - Berušky), máslovo-pudinkový krém (kokosový pudink), rybízovo-malinová zavařenina, pravý marcipán, WI. Mechový korpus: 4 vejce, 200 g cukru, 250 g polohrubé mouky, 1 čokoládový pudink, 2 lžíce kakaa, 1/2 prášku do pečiva, 100 g oleje, 100 g horké vody. Žloutky ušleháme s polovinou cukru a vodou do husté pěny, přidáme olej, mouku, pudink, kakao, prášek do pečiva. Nakonec vmícháme tuhý sníh vyšlehaný z bílků a 4 lžic studené vody, špetkou soli a zbytkem cukru.
"75" pro babču
Potřebné ingredience
Mechový korpus čokoládový (podle Ivy - Berušky), máslovo-pudinkový krém (kokosový pudink), rybízovo-malinová zavařenina, pravý marcipán, WI. Mechový korpus: 4 vejce, 200 g cukru, 250 g polohrubé mouky, 1 čokoládový pudink, 2 lžíce kakaa, 1/2 prášku do pečiva, 100 g oleje, 100 g horké vody. Žloutky ušleháme s polovinou cukru a vodou do husté pěny, přidáme olej, mouku, pudink, kakao, prášek do pečiva. Nakonec vmícháme tuhý sníh vyšlehaný z bílků a 4 lžic studené vody, špetkou soli a zbytkem cukru.