Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Dorty

Přidat recept
DORTY
Křehký ovocný koláč - upravený recept Jamieho Olivera

Křehký ovocný koláč - upravený recept Jamieho Olivera

Potřebné ingredience

Ingredience: 3 lžíce vanilkového cukru-dle chuti ovoce 400ml smetany ke šlehání šťáva z 1 pomeranče 600g mix sezóního ovoce želatina na dokončení / nebo agar Na těsto: 250g hladké mouky 50g cukr moučky 125g másla nakrájeného na malé kousky 1 vejce trochu mléka olivový olej na vymazání formy

Postup přípravy

Těsto můžete udělat ručně nebo v robotu. Pokud děláte těsto ručne, do mísy přesypte
mouku, cukr, zapracujte máslo a poté přidejte vejce a trochu mléka, pomalu
zpracovávejte…

Zobrazit více...
DORTY
Tvarohový dort s ovocem podle pořadu KUCHAŘSKÁ POHOTOVOST

Tvarohový dort s ovocem podle pořadu KUCHAŘSKÁ…

Potřebné ingredience

na korpus: 520 g sušenek 200 g másla na náplň: 650 g měkkého tvarohu 100 g cukru moučky 1 citron 2 lžíce másla 25 g želatiny 250 ml šlehačky ovoce dle chuti

Postup přípravy

Postup
Sušenky nadrtíme, přidáme povolené máslo a uhněteme tvárnou hmotu, kterou vyložíme dno i stěny dortové formy. CHCE TO TRPĚLIVOST .... NEJDŘÍVÉ TO OPADÁVÁ ALE PŘI TROŠE…

Zobrazit více...
DORTY
SPIDERMAN

SPIDERMAN

Potřebné ingredience

OŘECHOVÝ KORPUS, ČOKONUGÁTOVÝ KRÉM, MARCIPÁN,

Postup přípravy

KRÉM: 2X ČOKO PUDINK, 0,5 L MLÉKA,2 LŽ CUKRU-UVAŘÍM PUDINK, DO HORKÉHO PUDINKU VMÍCHÁM 4 LŽ NUTELY A 3 KOSTIČKY HOŘKÉ ČOKOLÁDY,DO VYCHLADLÉHO PUDINKU VMÍCHÁM 350 G VYŠLEHANOHO…

Zobrazit více...
DORTY
pusinka

pusinka

Potřebné ingredience

Mramorový korpus dle Dáši (onasi) ID 9782 v růžové verzi , světlý pudingový krém, marcipán na potažení dle Zdenka R. (aero-orion) ID 79855

Postup přípravy

inspirace zde na MMB moc děkuji, rozměry29x18x7cm, váha2,5kg

Zobrazit více...
DORTY
Dort srdce porostlé růžemi pro maminku k 60. nar.

Dort srdce porostlé růžemi pro maminku k 60. nar.

Potřebné ingredience

MŮJ 8. DORT: +++ na korpusy- recept od Dáši V (onasi) ID 9782 + marcipánová hmota na potažení od Zdeničky (aero-orion) ID 79855 + máslovo-pudinkový krém (0,3 l mléka, pudinkový prášek vanilkový, 0,5 cm plátek Omegy, cukr, 1 máslo, hodně kakaa) + rybízová marmeláda + broskve z plechovky

Postup přípravy

KORPUSY:
__________

zde beze změn recept od Dáši V (onasi) ID 9782:
osvědčený recept na 23cm formu: 250g hladké mouky, 1prášek do pečiva (necelý), 4 vejce, 240g cukru…

Zobrazit více...
DORTY
ovocný -hrk-hrk krém

ovocný -hrk-hrk krém

Potřebné ingredience

Těsto:4 vejce,4 lžíce cukru,4lžíce pol.mouky,4 lžíce horké vody.Krém :2 plechovky mandarinek i se šťávou, 1 šlehačka, 1 ztužovač do šlehačky, 1 a 1/2 pudinku bez vaření OLÉ. Na dozdobení ovoce , dortové želé,marmeláda,mandle.

Postup přípravy

Upečený korpus potřu marmelédou ,pak rozetřu krém a dám ztuhnout do lednice.Dozdobím ovocem a zaliji želatinou

Zobrazit více...
DORTY
Housle s růží a Hellou Kitty 3

Housle s růží a Hellou Kitty 3

Potřebné ingredience

Upečeme 2x světlý korpus ze 4 vajec /viz mé recepty/ na plechu, krém ořechový s kaší /viz mé recepty/, potah hmota od Zdenky aero- orion

Postup přípravy

viz obrázkový postup

Zobrazit více...
DORTY
Dort "Mozaika"

Dort "Mozaika"

Potřebné ingredience

Piškot: 2 vejce, hrnek cukru, vanilkový cukr, hrnek mléka, 1/2 hrnka oleje, PDP, 2 hrnky polohrubé mouky. 3 barevné dortové želatiny,Krém: 600 g zakysané smetany, hrnek moučkového cukru, 20 g čiré želatiny

Postup přípravy

Z uvedených přísad upečeme piškot.
Zakysanou smetanu smícháme s cukrem a uvařenou želatinou(vaříme ve 100ml vody) .

Zobrazit více...
DORTY
dort  motýl

dort motýl

Potřebné ingredience

Těsto: na jeden plát 5 vajec,5 lžic cukru,5 lžic horké vody,5lžic pol. mouky.Krém:750 g.másla,500ml.mléka,4 vrchovaté lžíce pol.mouky,2 vanilkové cukry,100 g. Omegy 100% tuk,400 g. mouč. cukru.

Postup přípravy

Upeču si 3 pláty ,těsto si lze ochutit třeba kakaem nebo oříšky.Na krém si z mléka a mouky uvařím hustou kaši,do teplé vmíchám omegu , vanil.cukry a přikryji mikroténem, aby se…

Zobrazit více...
DORTY
dort panenka - 5.

dort panenka - 5.

Potřebné ingredience

koupený kakaový třípatrový korpus a bábovka (byla jsem marod, tak nestíhačka péct), krém z karamelových pudinků a másla, broskve, marmeláda, pravý marcipán, panenka

Postup přípravy

vykrojila jsem z dortového korpusu kolečka dle velikosti bábovky, pak ještě uprostřed díru na panenku, skládala jsem nejdřív ty korpusy a aby to bylo dost vysoké, tak i z odkrojů…

Zobrazit více...

Kategorie