Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Pomalý hrnec

Přidat recept
POMALÝ HRNEC
Trhané vepřové v bulkách

Trhané vepřové v bulkách

Potřebné ingredience

* TRHANÉ VEPŘOVÉ: 1 kg libového vepřového masa bez kosti (plec, kýta...), 1 lžíce třtinového cukru, 1 lžíce mleté červené papriky, ½ lžičky sušeného česneku, ½ lžičky sušeného zázvoru, 1 lžička soli, ¼ lžičky skořice, 25 ml jablečného octa, 100 ml vody; * BULKY: omládek (100 ml mléka, 1 lžíce Sladěnky, 125 g hladké mouky, ½ kostky čerstvého droždí), dále do těsta 140 ml mléka, 1 vejce, 50 g rozpuštěného másla, 1 lžička soli, 125 g hladké mouky, 250 g polohrubé mouky, Na potření: žloutek + trocha mléka, na posypání semínka (sezam, len...); * OBLOHA: kyselé okurky, rajčata, cibule, zelené saláty, olivy, nakládaná zelenina nebo houby, uvařená vejce...

Postup přípravy

(Skvělé trhané maso - inspirace z webu pradobroty.)

Do hrnce nalít vodu + jablečný ocet.

V misce smíchat cukr + papriku + česnek + zázvor + sůl + skořici
Maso v…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Treska s mozarellou

Treska s mozarellou

Potřebné ingredience

500 g filet z tresky, 150 g listového nebo baby špenátu, 1 balení mozzarelly (tedy cca 125 g sýra), 4 rajčata, několik lístků bazalky, citrónová šťáva (asi 1 lžíce), sůl, bílý pepř, (v případě potřeby něco na zahuštění sosu), máslo na vymazání hrnce

Postup přípravy

Mozarellu pokrájet na plátky a rajčata pokrájet na měsíčky.

Hrnec vymazat máslem a filety rozložit na dno hrnce.
Osolit, opepřit a zakápnout citrónovou šťávou.
Na…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Krůtí křídla na zelí

Krůtí křídla na zelí

Potřebné ingredience

krůtí křídla, kysané nebo sterilované bílé zelí, cibule, cukr, směs koření "Vepřová pečeně"

Postup přípravy

Na dno hrnce rozložit pokrájenou cibuli.
Na cibuli rozložit zelí, pocukrovat (v závislosti na kyselosti zelí a zvyklosti).
Křídla okořenit a položit na zelí

Pomalit…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Moravský vrabec se špenátem a žitno-bramborovými knedlíky

Moravský vrabec se špenátem a žitno-bramborovými…

Potřebné ingredience

* VRABEC: 500 g vepřové plece, 1 cibule, 6 stroužků česneku, sůl, drcený kmín, pepř, 100 ml vody, hladká mouka; * ŽITNO-BRAMBOROVÉ KNEDLÍKY: 500 g syrových oloupaných brambor, 100 g žitné celozrnné mouky, 100 g polohrubé pšeničné mouky, 1 vejce, sůl; * ŠPENÁT: špenátové listy (nebo protlak), cibule, smetana, vejce, česnek, sůl

Postup přípravy

Moravský vrabec:
Připravit suroviny - maso nakrájet na kostky, cibuli nakrájet na kostičky, česnek prolisovat a utřít se solí.
Cibuli vložit na dno hrnce.
Maso důkladně…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
BŮČEK v PH

BŮČEK v PH

Potřebné ingredience

1 kg bůčku bez kostí cibulu, česnek, pepř, sůl, kmín, trochu červené, papriky a gril. koření

Postup přípravy

Vložíme do PH vůbec nepodléváme pustí to hodně šťávy. Loudám na 3,5 hod. na 2. Do trouby už nedávám. Je to vynikající.

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Roláda ze sekané

Roláda ze sekané

Potřebné ingredience

masová směs na sekanou (cca 500 g), cibule, 3 vejce, ½ papriky - kapie, 50 g sýra mozarella, 1 pikantní klobása, plátky slaniny na obalení rolády

Postup přípravy

Nejprve si připravit suroviny na náplň - z vajec udělat míchanici, papriku nakrájet na proužky, sýr pokrájet na kolečka/proužky.

Masovou směs rovnoměrně rozprostřít na…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Marinované krůtí nožky

Marinované krůtí nožky

Potřebné ingredience

krůtí stehna, cibule, 1dcl černého piva (nebo vody); * NA MARINÁDU: 1 lžička grilovacího koření (používám od Avokáda Grilovací koření s česnekem), 1 lžička sladké papriky, ½ lžičky granulovaného česneku, bílý pepř, olej

Postup přípravy

12-24 hodin předem připravit marinádu - všechny suroviny smíchat.

Krůtí nohy na několika místech proříznout, marinádu zatřít do masa, přendat do uzavřené nádoby a nechat…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Hovězí na cibuli

Hovězí na cibuli

Potřebné ingredience

500 g hovězího masa, 3 cibule, 2 lžíce sojové omáčky, 2 lžíce worcestrové omáčky, sůl, pepř, 150 ml vody na podlití

Postup přípravy

Maso nakrájet na kostky a cibuli na kolečka.

Na oleji zpěnit cibuli a nasypat jí do hrnce.
Na pánvi zatáhnout maso a přendat do hrnce.

Osolit, opepřit a přidat…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Kuře na patizonu

Kuře na patizonu

Potřebné ingredience

kuřecí díly, koření na kuře, 1 patizon, 1-2 cibule, cca 10 stroužků česneku, máslo na vymazání hrnce

Postup přípravy

Patizon oloupat, odstranit vnitřek s peckama, pokrájet na kostky a dát do máslem vymazaného hrnce.
K tomu přidat na plátky pokrájenou cibuli a česnek (část zamíchat s…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Masové koule v rajčatové omáčce

Masové koule v rajčatové omáčce

Potřebné ingredience

500 g mletého masa (mix vepřové-hovězí), 2 lahůdkové cibulky, 1 vejce, 3 stroužky česneku, 1 lžička koření do mletého masa, sůl, 250 ml Passaty, 1 lžíce třtinového cukru, máslo na vymazání hrnce, stonek bazalky

Postup přípravy

Cibulku pokrájet na drobno - dát zvlášť bílou a zelenou část, česnek prolisovat.

Promísit maso + bílou část cibulek + česnek + vejce + koření + sůl.
Z masové směsi…

Zobrazit více...

Kategorie