Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Hovězí maso

Přidat recept
HOVĚZÍ MASO
SVÍČKOVÁ NA SMETANĚ snadno a rychle

SVÍČKOVÁ NA SMETANĚ snadno a rychle

Potřebné ingredience

1,5 kg hovězí maso zadní,1 celer,3 mrkve,1 cibule,2 smetany,sůl,pepř a nové koření-celé,tymián,bobkový list,citron,máslo,hl.mouka,mléko,cukr. Housk.knedlík(asi 6 šišek):1 kg hrubá mouka,1droždí,1 vejce,sůl,mléko,cukr,2tvrdší rohlíky. Na ozdobu:citron,šlehačka,rybíz alá brusinky

Postup přípravy

Zeleninu nastrouháme na hrubo.V kastrolu na másle zpěníme cibuli,přidáme zeleninu ,koření a trochu cukru opečeme do světle hnědé barvy.Přidáme maso,osolíme,opečeme ze všech stran…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
HOVĚZÍ MASO SE SOJOU (boby)

HOVĚZÍ MASO SE SOJOU (boby)

Potřebné ingredience

HOVĚZÍ MASO; SOJOVÉ BOBY; SŮL; PEPŘ; KARI; SL. PAPRIKA; KMÍN; OLEJ; CIBULE; KOSTKA MASOXU; JÍŠKA KNORR

Postup přípravy

V PAPIŇÁKU NA OLEJI ORESTUJU NAJEMNO NAKRÁJENOU CIBULKU A PŘIDÁM PROSOLENÉ A TROCHU OPEPŘENÉ MASO NAKRÁJENÉ NA KOSTKY. MASO ORESTUJU ZE VŠECH STRAN A PŘIDÁM SOJOVÉ BOBY ( já…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
GULÁŠ Z LIBOVOLNÉHO DRUHU  MASA (OBVYKLÝ)

GULÁŠ Z LIBOVOLNÉHO DRUHU MASA (OBVYKLÝ)

Potřebné ingredience

Maso na 1/2 kg - buď : hovězí kližka - hovězí - skopové - vepřové - koňské - míchané - zvěřina - králík předek (1 kus), 1 - 2 lžičky kmínu nebo 2 špetky pepře či sladké papriky, 40 dkg sádla anebo slaniny, 2 velké cibule, 1 lžíce hladké mouky, 1 - 2 lžíce plnotučné hořčice a sůl.

Postup přípravy

Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na tuku a vmícháme s kmínem, přidáme na kostky krájené vepřové maso, rychle opečeme a zasypeme moukou, osmažíme a po zpěnění zalijeme trochou vody…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Telecí na rajčatech, portském víně, brusinkách a rozmarýnu

Telecí na rajčatech, portském víně, brusinkách a…

Potřebné ingredience

cca 1/2 kg telecího maso (kýta apod.), 1 cibule, rama coulinaise, cca 1 dcl portského vína, cca střední 4 rajčata, brusinky (dávala jsem sušené - jiné nebyly - cca hrst), pepř, sůl, snítka rozmarýnu (množství je pouze orientační - vařím od oka stylem co lednice dá :-))

Postup přípravy

1. Maso nakrájíme na větší kostky, cibuli na drobno.
2. Na Ramě osmahneme cibulku, až zesklovatí, přidáme maso, osolíme, opepříme, necháme zatáhnout.
3. Rajčata spříme a…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Svíčková

Svíčková

Potřebné ingredience

Ingredience: 750 g hovězí falešné svíčkové 1 sklenice naložené kořenové zeleniny 2 mrkve, petržel, cibule, malý celer 5 zrnek pepře 5 zrnek nového koření 3 ks bobkového listu Sůl, pepř, zeleninový bujón Šťáva s citrónu Lžice cukru 300 ml mléka 2 až 3 polévkové lžíce hladké mouky 1 šlehačka 50 g másla Brusinkový kompot Chlebový knedlík: 5 krajíců tmavého chleba (den starý) 400 ml vody 1 vejce Cibule 100 g slaniny 1 hrnek (300 g) polohrubé mouky ½ prášku do pečiva

Postup přípravy

Naloženou kořenovou zeleninu dáme do mísy, přidáme nakrájený celer, mrkev, petržel a cibuli a zalejeme vodou. Lehne promícháme a do směsi naložíme maso. Necháme 24 hodin uležet v…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
VYNIKAJÍCÍ SVÍČKOVÁ NA SMETANĚ

VYNIKAJÍCÍ SVÍČKOVÁ NA SMETANĚ

Potřebné ingredience

MOŘIDLO NA MASO:Svaříme si 3/4l vody s 2-3 lžícemi octa,7 celých pepřú,5 kuliček nového koření, 1 velká lžíce timiánu(nevynechat),2 bobkové listy Na prošpikování masa potřebujeme asi 60g slaniny. Mořidlo svaříme cca asi 5min. a necháme vychladnout.Potom si připravíme 1větší celer,1větší petržel,2 mrkve,2střední cibule-vše nakrájíme na hrubší kolečka.Maso prošpikujeme , osolíme,na dno hrnce dáme polovinu nakrájené zeleniny,položíme maso a přikryjeme druhou polovinou zeleniny.Poté zalijeme vychladlým mořidlem a necháme 2-3 dny mořit(každý den svíčkovou otáčíme).pak svíčkovou pečeme v troubě.Pokud je to nutné tak podléváme teplou vodou.Když je maso měkké tak ho vyjmeme a zeleninku lehce osmahneme(omáčka má potom lepší chut) a znovu podlijeme a necháme lehce projít varem.Potom zeleninu propasírujeme nebo rozmixujeme(vyndat koření).Když je to nutné tak zahustíme trochou mouky zozmíchané v mléce nebo smetaně.Nakonec přimícháme smetanu a dochutíme solí a cukrem.Nebojte se omáčku osolit! Vinikající je druhý den po uležení,takže si jí dělám den před podáváním!! DOBROU CHUT!!! VÝBORNÉ TÉŽ S DIVOČINOU!!!

Postup přípravy

,,,

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
GULÁŠ Z KRÉTY

GULÁŠ Z KRÉTY

Potřebné ingredience

asi 600g hovězího masa, 2 velké cibule, kůra z 1 velkého citronu, sůl, pepř, kečup, ocet, česnek,)Já dávám 1 celou plku), 3 mrkve, kousek celeru, 2 petržele, asi 150g žampiónů, majoránky, kmím, lžíce sádla(olej),lžíce sladké a lžíce pálivé(nedávám) papriky, pokud je, tak čerstvá nať z petržele.

Postup přípravy

Příprava :
Jemě nasekáme cubuli, česnek, nahrubo nastrouhat citr. kůru, mrkev, celer, petržel nakrájet na kostičky, maso nakrájet na kostičky.
Do masa přidat sůl, pepř,…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
STEAK S HERMELÍNOVOU OMÁČKOU

STEAK S HERMELÍNOVOU OMÁČKOU

Potřebné ingredience

Hovězí nízký roštěnec nebo pravou svíčkovou,olej,koření na steak,smetanu,hermelín máslo,sůl.

Postup přípravy

Masíko nakrájíme na silnější tak 2cm plátky,naklepeme hřbetem ruky,posypeme steak.kořením,dáme do misky,zakápneme olejem.Necháme odležet alespoň hodinku.Pánev rozpálíme dáme maso…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Pečený bůček,špenát a knedlík

Pečený bůček,špenát a knedlík

Potřebné ingredience

Bůček,sůl,kmín,česnek,cibile,voda..špenát:špenát 450g,cibule,česnek,olej,sůl,2lžícehl.mouka,2vejce...knedlík je kupovaný...:)

Postup přípravy

Bůček vložíme na pekáč,můžeme propíchat trošku kůži aby to mastné vyteklo ven během pečení,osolíme,pokmínujeme,dáme česnek s cibulí,podlijeme a vložíme do vyhřáté trouby.Pečeme…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Rychlá roštěná z trouby

Rychlá roštěná z trouby

Potřebné ingredience

3/4kg hovězí zadní , 1/2kg cibule , sůl , pepř , olej , masox

Postup přípravy

Maso nakrájíme na plátky, osolíme , opepříme a naklepeme.
Osmahneme zprudka po obou stranách na oleji a dáme do pekáče i s výpekem.Na to navrstvíme na hrubo pokrájenou cibuli a…

Zobrazit více...

Kategorie