Salzburské vepřové se zeleninou - podle Babicy -…
Potřebné ingredience
1 kg bůčku s kůží, 3 stroužky česneku, 2 cibule, 2 petržele, ¼ celeru, 2 mrkve, 3 houby, 5 brambor, zelené lusky, sůl
Postup přípravy
Na bůčku nařízneme kůži na čtverečky. Rozřízneme na 4 plátky a potřeme solí a česnekem. Do kastrůlku dáme na větší kusy nakrájenou zeleninu. Na zeleninu poklademe plátky masa,…
Domácí uzené
Potřebné ingredience
Maso - my jsme zkoušeli bůček a krkovicu a nejvíc nám chutnal bůček. teď budeme zkoušet i koleno, Kousky masa aspoň 1-1,5 velké. menší by se mohly vysušit, sůl - 2dkg na 1 kg masa česnek podle chuti - my dáváme zhruba jednu palicu na jeden cca 1,5 kilový kousek masa, voda, dostatečně velká nádoba, alobal nebo poklička nějaká věc na zatížení - my dáváme bílý talíř který zatížíme vydrhnutým a vyvařeným kamenem
Postup přípravy
Česnek očistím, prolisuju a smíchám se solí. Udělám z toho takovou pastu.
Tuto pastu vmasíruju do omytého a osušeného masa.
Naskládám do kastrolu, zadělám pokličkou nebo…
RYCHLÁ KRKOVICE naložená a pečená na plechu
Potřebné ingredience
vepřová krkovice MARINÁDA -červená paprika mletá, kari koření, grilovací koření, pepř, sůl, nakrájená cibule, worčestr a olej
Postup přípravy
Krkovicu nakrájíme na plátky, ne moc slabé ani silné, tak akorát a NEKLEPEME JI!
Plátky masa naskládáme do misky a každý pomažeme marinádou. Já si masíčko nakládám den předem.…