Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Vepřové maso

Přidat recept
VEPŘOVÉ MASO
Vepřová panenka

Vepřová panenka

Potřebné ingredience

Vepřová panenka, koření: sůl, bylinkový steak, pepřový steak, cca 1dcl červeného vína, trochu worčestru, trochu světlé sojové omáčky, trochu vody

Postup přípravy

Panenku nakořeníme, dáme do pekáčku, přidáme ostatní přísady a dáme do trouby, kde použijeme horkovzduch na 180°C + mikrovlny na 350W a nastavíme čas na 22 - 25 minut. Jako…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Noky s vepřovou panenkou

Noky s vepřovou panenkou

Potřebné ingredience

500 g chlazených noků, 200 - 250 g vepřové panenky ( já použila pečeni - kotlety bez kosti ), 2 - 3 barevné papriky, 1 kelímek smetany, 2 PL oliv. oleje, sůl, mletý pepř

Postup přípravy

Noky uvaříme dle návodu, scedíme a necháme stranou. Papriky očistíme a nakrájíme na nudličky. Vepřovou panenku také nakrájíme na nudličky. Ve velké pánvi rozpálíme olej, vložíme…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
POMALÝ HRNEC - plecko na žampionech

POMALÝ HRNEC - plecko na žampionech

Potřebné ingredience

Plecko, cibule, sůl, koření od Antonína, nové koření, bobkový list, celý pepř, žampiony, houbový bujon, smetana + mouka

Postup přípravy

Cibule osmahneme, dáme do PH, maso nakrájíme a dáme na cibuli, přidáme všechno koření, žampiony, bujon a zalejeme vodou, aby bylo maso ponořené. Dáme pomalit na LOW na asi 3…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
POMALÝ HRNEC- uzené koleno

POMALÝ HRNEC- uzené koleno

Potřebné ingredience

Uzené koleno, cibule, cca 1dcl vody

Postup přípravy

Do pomalého hrnce dáme uzené koleno, přidáme 1 nakrájenou cibuli, podlejeme cca 1dcl vody a dáme pomalit na LOW na 8 hodin. Já dala přes noc a ráno bylo koleno krásně hotové. K…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
POMALÝ HRNEC - kotlety

POMALÝ HRNEC - kotlety

Potřebné ingredience

kotlety, koření sůl + česnek, solamyl, vývar, žampiony

Postup přípravy

Kotlety naklepeme, okořeníme, mírně obalíme v solamylu, dáme na dno Pomalého hrnce, přidáme nakrájené, čerstvé žampiony a nalejeme cca 400ml vývaru. Pomalý hrnec zapneme na LOW na…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Kotlety na pomerančovém pepři, olivách a pórku

Kotlety na pomerančovém pepři, olivách a pórku

Potřebné ingredience

Kotlety, sůl, pomerančový pepř, černé olivy, pórek, krémžská hořčice, worcestr, solamyl, olivový olej

Postup přípravy

Kotlety naklepeme, osolíme, okořeníme pomerančovým pepřem a lehce posypeme solamylem. V kastrole si rozpustíme olej, kotlety na něm opečeme ( na mírném plameni, aby se nám to…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Zrající Pepa s hruškou

Zrající Pepa s hruškou

Potřebné ingredience

Plátky vepřového masa, sůl, hořčice, šunka, Hermelín - zrající Pepa, hruška, žampiony, grilovací koření, worcestr

Postup přípravy

Plátky masa naklepeme, osolíme, potřeme hořčicí, poklademe plátky šunky, kousek Hermelínu, hrušky a zavineme. Poklademe do pekáčku jeden vedle druhého ( já pekla v římském hrnci )…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Zbojnická krkovice

Zbojnická krkovice

Potřebné ingredience

6 ks krkovice-plátky, hladká mouka, 100 g slaniny, 250 g žampionů, 2 cibule, 5 stroužků česneku, 5 kuliček nového koření, 2 bobkové listy, sůl, pepř, sádlo

Postup přípravy

Plátky krkovice naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. V kastrolu si rozpálíme sádlo a plátky na něm opečeme, vyndáme na talíř a do výpeku přidáme nakrájenou…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřová panenka s česnekem a kořením

Vepřová panenka s česnekem a kořením

Potřebné ingredience

vepřová panenka, sůl, česnek, zázvor, oregano, majoránka, provensálské koření, cibule

Postup přípravy

Vepřovou panenku, nebo nějaký menší špalíček masa, omyjeme, osolíme a prošpikujeme česnekem, posypeme kořením a opečeme v pekáčku na oliv. oleji. Cibuli nakrájíme na plátky a…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Řízky v troubě

Řízky v troubě

Potřebné ingredience

vepřové řízky, hladká mouka, vejce, pivo, hořčice, strouhanka, sůl, olej

Postup přípravy

Vepřové řízky naklepeme, omyjeme, osolíme a obalíme. Nejdříve v hlad. mouce, potom si rozšleháme vejce s pivem a hořčicí, řízky v tom namočíme a obalíme následně ve strouhance.…

Zobrazit více...

Kategorie