Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Vepřové maso

Přidat recept
VEPŘOVÉ MASO
Moje pražská vepřová pečeně

Moje pražská vepřová pečeně

Potřebné ingredience

Asi 3/4 kg vepřové kýty či plecka, může být i více...;) * česnek, * kmín, * pepř, * dvě cibule, * 3 až 5 vajec uvařených na tvrdo, * asi 20 dkg měkkého salámu, * hladká mouka nazahuštění, * sádlo nebo olej, * můžeme přidat masox

Postup přípravy

Maso osolíme a okořeníme, dáme péci do trouby, nebo kdo má hrnce vhodné na pečení na sporáku může opéci v něm. Já peču na sporáku na sucho,bez tuku. Když je maso zvenku opečené,…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
ovar

ovar

Potřebné ingredience

česnek 4 stroužky
cibule 1 ks
vegeta 3 lžíce
chilli paprička 1 ks
bobkový list 2 ks
nové koření 10 kuliček
sójová omáčka 3 lžíce
vepřové maso 1 ks - hlava, koleno nebo plecko
celý černý pepř 5 kuliček

Postup přípravy

Maso - koleno, hlavu, plecko důkladně omyjeme. Neloupanou cibuli také omyjeme a odkrojíme s kořínky a začistíme horní část. Česnek oloupeme. Pokud chceme vývar použít jako základ…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vynikající zapečené vepřové kotlety se šunkou, cibulí a pórkem

Vynikající zapečené vepřové kotlety se šunkou, cibulí…

Potřebné ingredience

vepřové kotlety (může být i krkovička)bramboryšlehačkatvrdý sýršunkacibule, pórek, česneksůl, majoránka, oregáno, tymián, mletý kmín, mleté nové koření, mletý pepřmáslo

Postup přípravy

Pečící nádobu vymažeme máslem. Navrstvíme na kolečka nakrájené brambory, každou vrstvu okořeníme (sůl, majoránka, oregáno, tymián, mletý kmín) a polijeme šlehačkou. Nahoru…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřový perkelt se šlehačkou

Vepřový perkelt se šlehačkou

Potřebné ingredience

400 g libového vepřového masa (kýta, plec)
1 střední cibule
2 lžíce tuku nebo sádla
1,5-2 lžičky sladké mleté papriky
sůl
2 lžíce hladké mouky
3-4 lžíce rajského protlaku, nebo kečupu
2-4 stroužky česneku
1 dl běžné zakysané smetany nebo šlehačky

Postup přípravy

Nadrobno nakrájenou cibuli osmažíme na tuku dozlatova. Vmícháme papriku, necháme jen zpěnit a hned vmícháme maso (plec krájíme na větší kostky, kýtu na menší plátky, které…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Maďarský vepřový perkelt

Maďarský vepřový perkelt

Potřebné ingredience

500 g libového vepřového z plecka, na menší kousky
3 lžíce oleje
2 cibule, nadrobno
1 lžíce sladké papriky
rajský protlak
1 rajče
1 zelená paprika, nakrájená
sůl
vývar nebo voda s kostkou polévkového koření
Přílohy: knedlíky, těstoviny, pečivo

Postup přípravy

Nejdříve připravíme paprikový základ. Nakrájenou cibulku osmahneme na oleji a přidáme papriku a stále mícháme, aby se cibulka nepřipálila a nezhořkla. Přidáme kousky masa,(když…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Silvestrovské maso

Silvestrovské maso

Potřebné ingredience

česnek
olej
sůl
máslo
petrželka
žloutek
smetana
kmín
žampióny 150 g
mouka hladká
pepř mletý
sýr strouhaný
salám šunkový 100 g
kotlety vepřové 2 ks

Postup přípravy

Vepřové kotlety přelité omáčkou s žampióny, salámem a smetanou. Zapékáme ještě se sýrem.

Kotlety osolíme, opepříme, posypeme kmínem, potřeme česnekem, zprudka opečeme po…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Segedínský guláš

Segedínský guláš

Potřebné ingredience

sůl
cibule 1 ks
sádlo 50 g
mouka hladká 30 g
smetana kysaná 2 dl
maso vepřové 500 g
zelí kysané 700 g
paprika mletá

Postup přípravy

Cibuli nadrobno nakrájíme, na polovině sádla usmažíme do žluta, přidáme na krostky nakrájené maso, osmažíme, vmícháme papriku, podlijeme vodou a dusíme téměř do měkka. Odděleně…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřová pečeně se zelím a knedlíkem

Vepřová pečeně se zelím a knedlíkem

Potřebné ingredience

*sůl
*cibule 1 ks ,
*kmín ,
*sádlo 60 g ,
*hladká mouka 25 g ,
*hladká mouka 1 lžička ,
*vepřové pečeně s kostí 800 g ,
*kysaného zelí s nálevem 500 g ,

Postup přípravy

Vepřovou pečeni očistíme a osekáme kosti. Maso osolíme a pokmínujeme. Do pekáče vložíme kosti a na ně maso. Dáme do rozpálené trouby a pečeme za stálého podlévání a přelévání.

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Moravský vrabec

Moravský vrabec

Potřebné ingredience

400 g vepřové plece, 400 g bůčku, 1 velká cibule, 1 lžička hladké mouky, palička česneku, pepř, sůl

Postup přípravy

Vepřovou plec a vykostěný bůček nakrájíme na větší kousky, osolíme a opepříme.Do pekáčku dáme jemně nakrájenou cibuli, oloupaný nasekaný česnek a připravené maso. Zalijeme šálkem…

Zobrazit více...

Kategorie