Zobrazit přihlášovací formulář

Vepřové maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 5 návštěvníků)

Vynikající zapečené vepřové kotlety se šunkou, cibulí a pórkem

0.0
Vynikající zapečené vepřové kotlety se šunkou, cibulí a pórkem

Potřebné ingredience

vepřové kotlety (může být i krkovička)bramboryšlehačkatvrdý sýršunkacibule, pórek, česneksůl, majoránka, oregáno, tymián, mletý kmín, mleté nové koření, mletý pepřmáslo

Postup přípravy

Pečící nádobu vymažeme máslem. Navrstvíme na kolečka nakrájené brambory, každou vrstvu okořeníme (sůl, majoránka, oregáno, tymián, mletý kmín) a polijeme šlehačkou. Nahoru položíme naklepané okořeněné kotlety (sůl , mletý kmín, mleté nové koření, mletý pepř) a dáme zapéct do trouby. Cibulku nakrájíme na kostičky a zpěníme na kousku másla, přidáme nakrájený pórek a na proužky nakrájenou šunku. Až je maso dorůžova přidáme směs z pánve a dáme opět zapéct. Těsně před vytažením posypeme strouhaným sýrem a necháme dokřupava opéct.
Aby byly brambory měkké pečte přiklopené nebo přikryté alobalem alespoň 1/2 hodiny.

POZOR! Nevytahovat z trouby před manželem! Pokud ochutná, je nebezpečí, že na vás nic nezbude.

Výhodou tohoto receptu je malé spotřeba nádobí ? talíře nebudete ani potřebovat, jídlo je tak lákavé, že se jí nejlépe přímo z pekáče.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Sarkas 10. 2. 2007, 12:16
Včera bylo k obědu a chutnalo nám to moc a moc. Jenom jsem místo šunky použila slaninu a už nepřidávala cibuli (měla jsem obr pórek). Moc mě chutnali bylinkové brambory, jenom je asi příště trochu předvařím, tam kde nebyli ponořené do šlehajdy byli ještě trochu tvrdší *-) Díky za recept (H)
tajemno 01-005505 11. 2. 2007, 11:33
@Sarkas Dobrý den Šárko, (F) ono se dá s recepty opravdu kouzlit... :-) Jsem ráda, že chutnalo... (L) Aby byly brambory měkké, pečte příště asi 1/2 hodiky přiklopené... :-$ Doplním to do receptu... (PL) Mějte se moc krásně... (*) Ivona (child1) (C)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie